CLJ1 curs 2013-2014

Us presentem la primera proposta de lectura que farem aquest curs:

La Ciudad de las Bestiasisabel Ayende

La ciudad de las bestias es una novela de aventura escrita por la escritora chilena Isabel Allende. Esta novela fue publicada en 2002 y trata del primer libro de Allende para lectores adolescentes. Es la primera parte de la trilogía Las memorias del Águila y el Jaguar.

“Alexander Cold, es el joven quinceañero a quien se le presenta la oportunidad de hacer el viaje de su vida. Después de una triste separación de su familia, Alexander se reune con su audaz abuela, embarcándose juntos en una expedición al peligroso y remoto Amazonas. Su misión y la del resto del equipo -que incluye un célebre antropólogo, una doctora, y un guía local con su hija Nadia- es documentar al legendario Yeti del Amazonas, mejor conocido como “La Bestia”.

Bajo el denso manto amazónico, Alexander se asombra al descubrir mucho mas de lo que jamás hubiese imaginado. Con la fuerza del jaguar, el animal tótemico que encuentra dentro de sí, y el águila, guía espiritual de Nadia, ambos jóvenes son guiados por la invisible Gente de la Neblina en una apasionante e inolvidable aventura que los llevará a su gran descubrimiento final …”

FONT ORIGINAL del resum:  LeerLibrosOnline.net

També hem trobat una interessant entrevista a l’autora que ens parla del llibre i de la seva inspiració en escriure’l.

Guia de lectura elaborada per Clara Elisa Pino

Crònica de la trobada:


Asseguts en taules separades hem imaginat que érem diferents tribus en perill d’extinció, com els hombres de la neblina de La Ciudad de las bestias i  hem analitzat els elements bàsics necessaris per a la supervivència col·lectiva: aigua, cacera, fruits, un líder…

Hem parlat també del significat del ritual de pas de l’adolescència a la vida adulta  com una superació de proves que ens fan madurar; l’Alexander , en arribar a Nova York i ésser víctima d’un engany s’ha d’espavilar per aconseguir arribar fins a casa de la seva àvia sense ajut, al igual que després a la seva amazònica  haurà d’aconseguir l’aigua de la vida per guarir la seva mare.
La concepció de la vida i la mort i l’equilibri amb la natura també han estat objecte de reflexió.
Amb la invitació d’ una imatge tribal hem recreat una tribu de ficció, lluitant amb les paraules i la imaginació per aconseguir perllongar la nostra existència ni que fos en un món de tinta.

Per acabar un parell de recomanacions :

La pel·lícula Los dioses deben estar locos
loco

i  la lectura  La niña de la jungla, de Sabine Kuegler
la-nina-de-la-jungla-9788493473143

NOVA PROPOSTA DE LECTURA

per al dia 11 de març de 2014

John Green green

Aquesta és la història de Hazel i de la seva lluita diària per aconseguir uns anys més de vida. La medicina ha aconseguit reduir el seu tumor, però la malaltia continua aquí, marcant el ritme de la seva vida: proves d’hospital en hospital, moments de desesperació, la difícil i tensa relació amb els pares, i sobretot, els companys del Grup de Suport al Càncer. Hazel, que és una jove intel·ligent i lúcida, amb els seus anhels i les seves pors, té una cosa molt clara: ara que ha conegut el Gus al grup de suport, no hi ha temps per retrets, cal viure la vida al màxim fins a l’últim minut.

Font resum: CLIJCAT

Un llibre en el qual conviu la il·lusió d’un primer amor, la recerca literària que portarà als protagonistes fins a Amsterdam i la crua realitat de les limitacions que el càncer imposa.

Una història que et farà plorar, somiar i somriure…

Vols compartir-la amb nosaltres?

Passeu per la biblioteca per formalitzar la inscripció en el CLUB de LECTURA!

Us recomanem la guia de lectura de la Biblioteca Municipal de Sant Antoni de Calonge  si voleu ampliar les lectures sobre aquesta temàtica.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *