CLJ1 curs 2012-2013

El vaixell de la lectura salpa amb una tripulació totalment femenina: Els grumets Maria Ferrer, Alba Rodríguez, Estel Folch, Maria Brau, Eli Navarro, Alba Jiménez, Alba Nogales i les veteranes Gal·la Masclans, Sara Fernández, Natàlia i Anna Randos, Ona Fonbona, Emma Font, Neus Guiu, Laura Gómez i Paula Núñez.

La travessia a bord del Falcó Marí des d”Anglaterra als Estats Units és plena d’emoció i sorpreses perquè la Charlotte Doyle , una senyoreta de tretze anys de bona família, que puja al vaixell en qualitat de passatgera, aviat esdevindrà una assassina confessa. Aquesta noieta capritxosa i una mica estirada viurà experiències tan fortes que qüestionarà la seva manera d’entendre les relacions personals i la seva posició davant la tripulació i el capità. Haurà d’aprendre a cuidar de si mateixa i aprendrà el valor de l’amistat i el significat de la venjança.

No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d’assassinat, jutjades i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història, tot i haver passat força anys enrere, té prou valor per ser explicada. Alerta, però: si les idees fortes i l’acció us ofenen, no la llegiu”. No feu cas a les paraules que inicien la narració i finalitzeu la lectura. No només la Charlotte haurà madurat en creuar l’oceà Atlàntic , sinó que també vosaltres haureu après molt de navegació i haureu arribat a port més savis. Bon viatge!!

Si voleu saber com es va desenvolupar la tertúlia literària, consulteu l‘article que Mon Mas, dinamitzadora de la sessió, ha publicat a Bibloca, el bloc de la biblioteca Municipal de la Roca.

2ª trobada del CLJ:

Source: via Biblioteca on Pinterest

L’Enemic, de Davide Cali, es un àlbum il·lustrat que tot combinant un dibuix minimalista i els colors negre, vermell i blanc expressa tota l’adsurditat de la guerra i ens fa reflexionar.
Qui és l’enemic? Com si d’un mirall es tractés, la trinxera enemiga ens retorna el nostre reflex: nosaltres podríem ocupar el seu lloc perquè els seus records, sentiments i anhels no difereixen pas dels meus…
Qui és, doncs, el monstre que descriu el manual?
Hem iniciat la sessió amb una guerra sense casus belli ni estratègia. Hem obeït una instrucció, sense pensar en les conseqüències. Sortosament el nostre armament era paper mullat…
La trobada ha finalitzat amb una altra guerra, aquesta vegada, però , teníem un motiu; no importa quin…El resultat ha estat el mateix: Destrucció !


Paula, Maria i Mireia ens expliquen la sessió:
El 12 de Febrer vam anar a la biblioteca, on ens esperava allí la Mon.
Vam comentar el llibre, L’enemic i vam provocar una guerra; llançàvem boles de paper. Però finalment vam arreglar-ho parlant, i vam arribar a la conclusió que no servia per a res barallar-se i es podien arreglar les coses parlant.
Ens va llegir més llibres del mateix autor i de la mateixa temàtica, els vam comentar i tot seguit vam veure que, no tenia ni cap ni peus fer una guerra.”


Si voleu reflexionar amb les paraules de Mon Mas, llegiu el seu article a Bibloca

Share

Un comentari a “CLJ1 curs 2012-2013

  1. Ens va agradar el llibre perquè tenia una mica de tot (Misteri, Amor, Amistat, Aventura) i ens feia tornar al segle XIX.
    La tertúlia ens va semblar molt interessant i original perquè ens explica el llibre d’una manera diferent i divertida, també expliquem les nostres opinions sobre el llibre i n’escoltem d’altres de diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *