DL curs 2012/2013

“Després de sopar, la senyora Marlowe es va retirar a la saleta i es va asseure al seu sofà preferit. Amb tots els seus ratolins al seu voltant, es va posar les ulleres i va començar a llegir-los un llibre en veu alta. Mentre llegia , l’oncle Harvey li rascava darrera les orelles…

Era la seva manera preferida d’acabar el dia. Però els esdeveniments angoixants d’aquella tarda els havien deixat esgotats. La senyor Marlowe no havia acabat ni un capítol quan es va quedar adormida amb el llibre encara a les urpes.

-Però si ara justament la història s’estava posant interessant!”

Què necessita una història per a ser interessant? Els nois i noies que han assistit a l’animació lectora han analitzat els ingredients i han posat fil a l’agulla de la imaginació  per crear les seves narracions, tot cosint personatges, aventures i desenllaç a mode de patchwork.

Alguna d’aquestes històries les podeu llegir en l’article de Bibloca.

“Lectura y escritura van indisolublemente unidas. Y un lector se entusiasmará con la lectura de los escritos de otros lectores en la medida en que se dé cuenta de que él también tiene posibilidades de crear mensajes que pueden interesar a otros. “.

Jose Antonio Camacho /Fernando Antonio Yela Gómez.” La palabra: un valor en alza”. CLIJ, núm.218. Setembre 2008

Els ratolins de la senyora Marlowe, de Frank i Devin Asch és un còmic que ens parla del compromís que comporta l’amistat. Un tema que no té edat i unes il·lustracions molt cuidades fan d’aquest àlbum una lectura agradable.

2ª Trobada: Llegim la novel·la gràfica Alicia en el país de las Maravillas

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *