Curs 2013/2014

Enguany la tertúlia literària dels alumnes de batxillerat ha tractat la selecció d’ episodis amorosos de Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell.

“El dia 18 de desembre vam anar a la biblioteca de la Roca del Vallès per assistir a una tertúlia literària del llibre que havíem llegit: Tirant lo Blanc.
A l’hora de filosofia, l’Alfred, el nostre professor de català, ens va venir a buscar per anar caminant cap a la biblioteca, on es feia l’activitat. Una caminada d’uns 8 minuts és el que separa el nostre institut de la biblioteca. Va fer-se curta mentre esmorzàvem i xerràvem entre nosaltres.
La biblioteca era tancada per al públic a aquella hora, però oberta per a nosaltres, que anàvem a realitzar l’activitat.
Ens vam dirigir al final de la biblioteca, a la sala d’estudi, on les taules ja estaven preparades per a l’activitat. La sala era plena de diversos objectes que no eren propis d’una biblioteca, com ara xocolata i fruita.
La noia que es va presentar com a Montse era l’encarregada de dirigir la tertúlia. Era una dona de cabells curts i dinàmica perfecta per a realitzar aquest tipus d’activitat.
La Montse o Mon, com ella va dir, ens va fer seure en una taula amb forma de U i ens va introduir el tema mentre nosaltres anàvem dient coses que recordàvem de l’obra, com la relació amorosa de Tirant i Carmesina, l’enveja de la Viuda Reposada, qui era Tirant, etc. Tot seguit, ens va explicar el que havíem de fer amb els diferents objectes: relacionar-los amb l’obra, i que un cop haguéssim acabat, ho comentaríem.
Va ser una activitat molt interessant i divertida. L’estona va passar volant sense gairebé adonar-nos-en. A més, vam aconseguir un quart d’hora més de pati.”

Míriam Paciència (1r Batxillerat)

tirant

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *