PLEC 2n ESO -curs 2013/2014-

1r TRIMESTRE

  1. Narrem un conte. Cal que escolliu un conte, el que volgueu, i que per parelles l’enregistreu utilitzant l’audaciti. Un cop enregistrat, caldrà afegir-hi música, sons, efectes… Per fer més amè el conte.
  2. Fem prediccions. A continuació teniu tres portades de llibres. A partir del que hi apareix, feu una explicació del que creieu que anirà cadascun d’ells.
    Intenteu explicar on creieu que succeeixen, qui seran els protagonistes, de què anirà, en quina època passen…

La última canción

Libro-8_R

3. Fitxa de lectura. Com a mínim, heu de fer una fitxa de lectura. Per poder treure la màxima nota, heu de fer tres fitxes de lectura. Recordeu que cal posar:

TÍTOL, AUTOR, EDITORIAL, PAÍS I ANY D’EDICIÓ, FOTOGRAFIA PORTADA, RESUM ARGUMENT I OPINIÓ PERSONAL.

 

TASQUES 2n TRIMESTRE

1. Fitxa de lectura. Com a mínim, heu de fer una fitxa de lectura. Per poder treure la màxima nota, heu de fer tres fitxes de lectura. Recordeu que cal posar:

TÍTOL, AUTOR, EDITORIAL, PAÍS I ANY D’EDICIÓ, FOTOGRAFIA PORTADA, RESUM ARGUMENT I OPINIÓ PERSONAL.

2. Creem portades: A continuació tens el resum de tres llibres. De cadascun d’ells, caldrà que posis un títol i que n’inventis una portada.

1r llibre. En la segunda mitad del siglo XIX, la desaparición de numerosos barcos sin una explicación clara hace que navegar los mares ya no sea seguro. Los datos señalan a un monstruo marino, mas grande que una ballena, dotado de una gran velocidad, potencia y que se torna, a veces, fosforescente.

Una expedición que incluye al profesor Arronax, un naturalista, saldrá a la mar a intentar develar el misterio. Pero pronto serán atacados por la bestia y los sobrevivientes serán testigos de algo que no creerían si no lo vieran con sus propios ojos.

A bordo de la incomparable embarcación submarina del particular capitán Nemo, podrán ver escenarios vedados a la mirada humana y los prodigios naturales que pueblan los abismos marinos.

2n llibre.

En El Origen del Universo los autores narran una maravillosa aventura por el cósmos donde mezclan una gran historia de aventuras con ciencia para niños.

El mayor experimento científico de la Historia está en marcha, ¡y George y Annie lo verán desde primera fila!

Acompañarán a Eric, el padre de Annie, que está trabajando en el Centro Europeo de Investigaciones Nucleares, a Suiza. Allí se encuentra el gran colisionador de partículas, capaz de explorar los primeros instantes del universo: el Big Bang.

Científicos de todo el mundo llevan años trabajando en el experimento y nada puede salir mal, ¡hasta que George y Annie descubren un plan para sabotearlo! ¿Llegarán a tiempo para impedirlo?

3r llibre.

Griffin es un misterioso sujeto que se instala en una posada del pueblito inglés de Iping. Su extraño aspecto, sus comportamientos poco convencionales y una serie de incidentes con los lugareños darán lugar a una aventura donde el poder, el terror y la fantasía plantean un verdadero dilema moral.

Una novela que, entre el relato fantástico y la ciencia ficción, se ha transformado en un clásico de la literatura universal.

“Ver sin ser visto es colocarse fuera –y por encima– de esa reciprocidad que es inseparable de una sociedad basada en principios igualitarios. Nadie se llame a engaño, advierte Wells: con todo lo que tiene de seductora, y de gozosa, la fantasía de la invisibilidad es una fantasía de impunidad, y por lo tanto, de poder”.

3. Poema a la lectura o al llibre. Escriviu un poema amb el tema “La lectura” o amb el tema “El llibre”. Estil lliure. COM A MÍNIM DE 6 VERSOS!!

3r TRIMESTRE

1. Fitxa de lectura. Com a mínim una fitxa de lectura en la qual apareixin els següents elements: Foto de la portada, autor, editorial, any d’edició, país d’edició, resum del llibre i opinió personal.

2. Recerca sobre carrers de la Roca que tenen noms d’autors de llibres, periodistes, poetes…

De tots els autors trobats en els noms de carrers de la roca,  fer una fitxa: Fotografia autor, biografia, obres escrites. Marcar en un mapa de la roca on se situa el carrer. Penjar aquesta información al google maps.

3. Busquem en biblioteques

En els catàlegs conjunts de biblioteques hi podem trobar una gran quantitat de llibres, que es troben classificats per autor, per títol, per matèria, per signatura… Això ens permet fer recerques molt acurades dels llibres que necessitem. La següent activitat consistirà en trobar, en el catàleg conjunt de biblioteques de la diputació, una sèrie de llibres amb unes característiques concretes.

http://aladi.diba.cat/

En un document de word poseu tota la informació (títol, resum, autor, editorial, portada, signatura, lloc on es troba) sobre:

a) Un llibre que parli de la cèl·lula.

b) Un llibre que parli sobre l’origen de l’univers.

c) Un llistat de tots els llibres que hi hagi sobre Federico Garcia Lorca.

d) Un llibre sobre ortografia catalana

e) Un llibre de meteorologia.

f) Un llibre de Shakespeare en anglès.

g) Un llibre sobre Egipte.

h) Tots els llibre que hi hagi sobre Joan Maragall.

i) Un llibre que parli sobre la festa de Sant Jordi.

j) Un llibre que expliqui com utilitzar l’excel.

4. Ens mantenim informats:

Consulteu, com a mínim tres diaris digitals online. A partir d’ells:

a) Busqueu una mateixa notícia que aparegui en ells.

b) Copieu la notícia dels tres diaris en un document de word.

c) Resumiu cadascuna de les notícies.

d) Digueu les semblances i diferències en com s’explica la mateixa notícia.

5. Hans Cristian Andersen.

Aquest any, per celebrar el seu aniversari caldrà que li escrivim una carta recomanant-li un lloc de la Roca que li serveixi d’inspiració per a un dels seus contes.

Per això, caldrà que escrivim una carta, utilitzant les normes de formalitat segons el personatge amb el que parlem. Aquesta carta haurà de tenir una extensió mínima de 8 línies i caldrà que la pengeu al portafoli com a màxim el dilluns 7 d’abril de 2014.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *