Maite Carranza

L’autora de la narració “Frena, Càndida, Frena“, Maite Carranza, ens va visitar per parlar-nos del seu llibre, que hem llegit a classe de català durant el primer trimestre. Aquesta obra va sobre una noia de 15 anys, que vol començar a sortir amb nois, tenir les claus de casa, vestir-se com vulgui i arribar a casa quan li roti. La novel·la, que en general ens va agradar molt, aconsegueix que et sentis identificat amb algun dels personatges i t’enganxa molt.

L’autora ens ha explicat per què i com va fer aquest llibre. El relat, doncs, està inspirat en una secció de joves que sortia al Periòdico. El director d’aquest diari li va demanar, a la Maite Carranza, que escrigués per a cada dia un capítol d’un diari d’una noia d’uns 15 anys, perquè la gent jove se sentís identificada amb aquesta adolescent. La Càndida va tenir el seu article al Periòdico durant un temps, i després d’això, la Maite es va plantejar què fer amb aquest personatge. Així és que va escriure aquesta novel·la.

Tot i que la noia és inventada del tot, sí que hi ha algunes escenes en què la Maite s’ha inspirat en el que veia que feia la gent del carrer (la roba que es compra la Càndida quan va de rebaixes és un model que va veure comprar-se a una noia en una botiga de roba, o bé els comentaris de les senyores del mercat, etc.)

Personalment, recomano molt el llibre, perquè enganxa molt i aconsegueix el seu objectiu, que et sentis identificat amb algun dels personatges que surten.

Oriol Velascoalumne de 2n ESO

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *