Àngel Burgas

El dia 5 de febrer de 2013 l’Àngel Burgas, l’autor de Segon trimestre, ens va visitar a l’institut de la Roca per fer-nos una petita xerrada.

Segon trimestre és un llibre que els alumnes de 1r d’ESO ens hem llegit al primer trimestre. És una novel·la que tracta de la Martina, una nena que ha començat 1r d’ESO i vol fer el mateix que la seva germana: CREAR UN CLUB. Aquest llibre és divertit, interessant i també curiós, però, sobretot, genial! (per alguna raó va guanyar el premi “La Galera Jóvenes Lectores 2008”).

Segon trimestre és un llibre que forma part d’una trilogia formada pels següents títols: El club de la cistella, Segon trimestre i L’edat del despertar. Abans de tots aquests llibres n’hi ha un altre, L’anticlub., que és on s’explica l’antiga història de la germana de la protagonista, la Sònia, que tenia el somni de formar un club, conegut com a Anticlub.

Va sonar el timbre i tots junts vam anar a l’aula d’audiovisuals. Allà ens esperava un senyor que tots esperàvem veure aquell dia: l’Àngel Burgas. Va començar amb una salutació i amb un somriure. A continuació, va explicar la historia de la seva trilogia de llibres, fent-nos una petita introducció de cadascun. Més tard, ens va dir que el seu somni des de petit no era ser escriptor, ni ser professor, com ha estat en la realitat; el seu somni era triomfar com a director de cinema. Tot seguit, ens va deixar fer algunes preguntes per si ens quedava alguna curiositat per satisfer. Després, vam anar a una taula on ens va signar els nostres llibres amb una petita dedicatòria. Per acabar, ens acomiadàrem amb un regal i unes quantes signatures nostres per a ell.

I aquesta ha estat la nostra bona experiència amb l’Àngel Burgas, un escriptor que va néixer a Figueres, que no para de publicar llibres, que ha fet alguna petita pel·lícula i que ens ha vingut a veure per explicar-nos unes vivències plenes d’imaginació i originalitat.

Gerard Piqué

-1rC ESO-

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *