Curset de la Societat Catalana de Geografia “Ensenyar geografia a Secundària”

Dimecres dies 9 i 16 de novembre de 2011

CURSET

Ensenyar geografia a Secundària

Amb aquest curs es pretén valorar quin és l’estat actual de la Geografia com a disciplina als centres d’Ensenyament Secundari a Catalunya. També entenem el curs com un instrument de reflexió i anàlisi a l’entorn de quina geografia ensenyem, com l’ensenyem, per què… Però, sobretot, com una plataforma on poder analitzar quins canvis podem aportar, aprofitant els recursos, materials i experiències que ara com ara podem utilitzar a l’aula i que es troben a l’abast del professorat.

Dimecres, 9 de novembre.

La Geografia a l’accés a la Universitat.

Hi participaran:
Antonio CAMPOS. Geògraf. Professor de l’IES Puig de la Creu de Castellar del Vallès. Forma part de l’equip de professors que coordinen la matèria de Geografia de la Prova d’accés a la Universitat (PAU).
Josep PINTÓ. Professor titular de Geografia Física a la Universitat de Girona. Coordinador de la matèria de Geografia a la Prova d’accés a la Universitat (PAU).
Lluís RIUDOR. Professor emèrit del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Responsable de la matèria de Geografia a les Proves d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys.

Dimecres, 16 de novembre.

Perspectives, eines, recursos i xarxes en l’ensenyament de la Geografia.

Hi participaran:
Asunción BLANCO. Professora del Departament de Geografia i de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa en Geografia del Desenvolupament i en l’aplicació de les TIC a la metodologia docent.
Jesús GRANADOS. Coordinador de recerca i continguts a la Global University Network for Innovation de la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa en temes de Geografia i sostenibilitat a Secundària i amb grups de didàctica de l’educació ambiental europeus.
Maria VILLANUEVA. Professora emèrita del Departament de Geografia i de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa en projectes i xarxes internacionals d’ensenyament.
Les dues sessions tindran lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona, a partir de les sis de la tarda.

Inscripcions: Secretaria de la SCG, Blanca Betriu (tel. 93 552 91 04, A/e bbetriu@iec.cat), indicant: nom, DNI, correu electrònic i adreça postal. Es lliurarà un certificat d’assistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *