2.3 Els parcs temàtics

  1. ELS PARCS TEMÀTICS A INTERNET
  2. ENTREVISTA AMB MERCEDES DE PABLO, DIRECTORA GENERAL DE PORT AVENTURA

1. ELS PARCS TEMÀTICS A INTERNET

Reproducció del programa “Espai Internet” emés el 27/07/2008 dedicat a la presència dels parcs temàtics a Internet

 Avui, a l'”Espai Internet”, parlarem dels parcs temàtics i de l’ajuda de la xarxa per planificar més bé la nostra visita.

Una gran web, amb gairebé deu anys d’experiència, i creada per una parella de barcelonins, és Achus.net. Per resumir, es pot dir que Achús ho té tot. Inclou més de 3.000 enllaços relacionats amb parcs de tot el món, classificats per països i temàtiques, amb centenars de fotografies. Té un noticiari amb novetats, fòrums d’opinió i un apartat especial dedicat als parcs Disney.

El parc més antic de Catalunya és el del Tibidabo. La seva web, sense ser gaire espectacular, ens ofereix les dades bàsiques d’informació: horaris, tarifes, transports i una breu descripció de les atraccions que hi trobarem i de les novetats d’aquest estiu, entre les quals hi ha una remodelada sala dels miralls.

Una mica més animada és la web de Port Aventura, on trobem un parell de vídeos amb imatges de les atraccions i dels espectacles. També hi ha força fotografies i la possibilitat d’imprimir-nos un mapa del parc. També hi surten preus i horaris.

Aquesta animació ens dóna la benvinguda a la web de Dinópolis, el parc juràssic de Terol. Inclou mapes i tota la informació per accedir a un museu i a moltes atraccions, sempre relacionades amb els dinosaures.

video-parcs-tematics.jpg
Una visita virtual és el major atractiu de la web del parc francès de Puy du Fou. Mosqueters, gladiadors o víkings formen part de l’oferta d’aquest parc temàtic històric que aquest any celebra el 30è. aniversari.

I, per acabar, la web curiosa: un internauta francès ha restrejat la història dels parc tancats al seu país i ha creat una web una mica fantasmagòrica, plena de fotos d’instal·lacions buides. Sabien, per exemple, que els barrufets van tenir un parc propi, que va obrir l’any 89 i que va tancar el 2003?

Altres enllaços:
Parcs d’oci a Catalunya
Direcció General de Turisme: Parcs temàtics a Catalunya
Parcs Disney
Guía multimedia de parcs temàtics i atraccions de Factoría Urbana
CAPTE – Club de Aficionados a los Parques Temáticos Españoles
Fòrum parcs temàtics
Els parcs temàtics, a la Viquipèdia
Screamscape – The ultimate guide to theme parks
IAAPA – International Association of Amusement Parks and Attractions

 2) ENTREVISTA A MERCEDES DE PABLO, DIRECTORA GENERAL DE PORT AVENTURA

Entrevista a Mercedes de Pablo, directora general de Port Aventura realitzada l’any 2008.Port Aventura és una de les empreses més importants de Tarragona, amb més de quatre mil treballadors. Fa gairebé dotze anys que, al capdavant, hi ha Mercedes de Pablo, una madrilenya que va venir a estudiar a Catalunya i s’hi va quedar. Sota la seva direcció, Port Aventura no ha parat de créixer i, de fet, és l’únic parc temàtic rendible dels que hi ha a Espanya. Caldrà veure si la crisi fa capgirar aquesta línia ascendent. [kml_rm movie=”http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/valor/1153640.rm” width=”352″ height=”288″/]