Nous recursos

Gràcies a les xarxes socials, i especialment, gràcies a Twitter, a Georecursos hem fet aquesta selecció de recursos i propostes d’allò més interessants. Les recomanacions d’aquells-es a qui seguim al Twitter són una font inesgotable d’aire fresc.

SOSTENIBILITAT

  • La BBC es feia ressó la setmana passada d’un estudi elaborat per un organisme independent que confirmava l’escalfament global. Aquest estudi elaborat dins el Berkeley Earth Project ve a confirmar algunes de les dades ja conegudes fins ara.

 

  • Moveiter. Som la societat de la movilitat total. Les xarxes de transport i el vehicle privat ens han portat des del concepte d’habitant a territoriants (Muñoz, F., Urbanalización. 2010). A través d’aquest bloc es poden consultar les dades de l’Informe mundial sobre prevenció d’accidents de trànsit elaborat per l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

VISUALITZADORS DE DADES OBERTES

  • Earth Pulse, National Geographic. Visualitza dades diverses de font també diverses en un mapa del món.

  • Infosthetics.  La bellesa de la representació gràfic de les dades. En aquest bloc ens mostren formes ben diverses de representar dades.

En aquest mapa es pot observar una proposta de mapa electoral dels EUA.

  • Chartbins. Una web on trobar una gran varietat de mapes i elaborar de nous.

La setmana passada es van fer públics els resultats  dels indicadors del projecte “The Worlwide Governance Indicators (WGI)” 2010, elaborat pel Banc Mundial.  Clicant la imatge superior hi podreu accedir.

  • Geacron. Un visualitzadors de mapes històrics.

 

Totes aquestes recomanacions les incorporarem als nostres enllaços permanents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *