Participació de Georecursos a la Jornada de Treball “La geoinformació a l’ensenyament”

El passat dimecres 4 de maig de 2011, Georecursos va participar a la Jornada de treball “Geoinformació a l’ensenyament. Educant l’usuari del frutur” organitzada per l’ICC.

Jordi Ximeno, coordinador del grup va fer una breu presentació del grup de treball.

Sònia Ruiz va mostrar uns exemples d’experiències amb Google Maps i Google Fusion Tables per a la geografia de 3ESO.

L’ÚS DE GOOGLE A L’AULA DE GEOGRAFIA DE 3er D’ESO

Aprofitant que la realització d’aquesta Jornada va permetre fer coincidir professionals de l’ensenyament universitari i no universitari relacionats amb la geografia, vàrem aprofitar per fer una crida als centres universitaris dedicats al desenvolupament dels sistemes d’informació geogràfica:
1. que mirin cap el món de l’ensenyament on hi ha voluntat de desenvolupar molts projectes però que no s’estan fent per manca de la formació adequada.
2. però, abans de pensar en formació, cal identificar quins són els recursos i aplicacions més viables per al treball del SIG a l’aula, i per tant, cal conèixer bé els condicionants per a treballar les TAC a l’aula de geografia i història. Pensem que les aplicacions més emprades pels centres universitaris són difícilment aplicables a l’aula.

Tot plegat va servir per veure que les geotecnologies estan en un gran moment i que l’ensenyament de la geografia ho hauria d’incorporar. Cóm? pensem que calen més debats i més trobades.

One thought on “Participació de Georecursos a la Jornada de Treball “La geoinformació a l’ensenyament”

  1. Míriam

    Bon dia a tothom! jo també vaig anar a les jornades i, tret d’alguna conferència que es va desviar una mica de la temàtica, van estar molt bé. Vam poder “modernitzar-nos” una mica pel que fa a les aplicacions didàctiques en noves tecnologies per les ciències socials, matèria una mica oblidada en aquest camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *