1. En aquesta vida tot sembla tan fàcil com posar-se de puntes?

AQUESTA FOTOGRAFIA REPRESENTA QUE EN LA VIDA NO TOT ES TAN FÀCIL COM SEMBLA, CADA COSA QUE VOLEM FER O ACONSEGUIR REQUEREIX UN MÍINIM ESFORÇ, ENCARA QUE ES PATEIXI HAS D’INTENTAR-HO MOLS COPS AMB FORÇA, SEGURETAT, TREBALL, CONFIANÇA I MOLTA CONSTÀNCIA, SOBRETOT MAI RENDIR-SE ENCARA QUE SEMBLI DIFÍCIL. NOSALTRES PENSEM QUE POSAR-SE DE PUNTES SEMBLA FÀCIL, COSA QUE NO HO ES GENS PER LES BALLARINES DE BALLET.

MARIA ALONSO
1R BATXILLERAT B

ANTROPOLOGIA, VIDA

3. Realment tot és fruit de la raó?

56
La imatge que he triat per la fotofilosfia és una crítica al racionalisme, una tendència epistemològica que defensa que la raó és la única via per arribar a la veritat, que amb els sentits només podrem arribar a l’aparença. Però, jo els pregunto: Les emocions no són veritat? Són simple aparença? La pell de gallina simbolitza tot tipus d’emocions, ja que la podem tenir des de quan tenim por a quan sentim plaer i a aquestes emocions només s’arribarà a través dels sentits. La raó és bàsica per a l’ésser humà però no ho és tot, també sóm emocions, sentiments, instints…

Ariadna Rigalós

1r batx. A.

Epistemologia, emocions

4. Manipulació o lliure elecció?

null

Constantment quan ens sembla que gaudim dels més alts plaers de la llibertat és quan més controlats estem. I es que la llibertat absoluta no existeix, sinó que els nostres actes estan limitats per una llibertat condicionada present al món on vivim. Plasmo en aquesta imatge la irònica comparació de la societat filada com a titella, on és manipulada a gust propi d’algú/alguns. Els polítics ens enganyen? O la causa recau en un àmbit més sociològic i som el que els altres volen que siguem i no el que realment som en veritat? Opino que no sempre tenim el que volem, però que, tot i així, no ens hem de deixar endur per la corrent dels altres!

Nuri Estartús Mateo

2on de batxillerat A
llibertat, política

5. S’ho mereixien?


Amb aquesta imatge vull fer formular la pregunta que jo mateix he fet a tothom que la vegi: Es mereixien aquestes gallines ser empalades i cuinades? Ens mereixem tenir el poder de decidir que fer amb les altres vides? De veritat un ésser superior pot decidir la sort dels altres éssers inferiors?
Marc Palomar Soler
2n batx. A
Ètica, antropologia

6. Raó: do o càstig?

La raó és la facultat per la qual els humans suposadament ens regim,  però jo em pregunto: és realment aquesta raó prou poderosa per  guiar-nos pel millor camí, o el simple fet de creure que amb la raó sóm superiors la converteix en un càstig persistent amb el qual hem de viure?, per això, la imatge que he sel·leccionat mostra un cervell ( on estan els nostres pensaments i per tant la raó) agafat per una mà, ja que sempre serem animals racionals, no ens podem desfer de la raó, però potser la vida seria més senzilla  vivint tan sols a través d’instints, sense altres preocupacions ni valors individuals, ni explicacions racionals que fóssin un càstig per a la humanitat.

Marina Peris Betlloch

2n Batxillerat B

Continue reading

7. Qui determina els “aneguets lletjos” de la societat?

Per a mi aquesta imatge descriu molt bé la societat d’avui en dia, la qual rebutja tothom qui considera “diferent” de la resta, els quals serien “normals”. Però darrera d’això hi ha una llarga reflexió, com per exemple, per què tendim a separar als que no segueixen la resta? Potser és perquè necessitem diferenciar-nos i marginar-los per tal d’assegurar-nos un lloc dins del grup. Qui diu el que és normal i el que no ho és? Podria ser el pollet groc el “normal”… Al cap i a la fi, tots són pollets.

Júlia Baños Oliveras

2n Batxillerat A

Continue reading

8. Podem comprar el temps perdut?

 Aquesta imatge preten fer reflexionar sobre la importancia del temps, que cada segon es unic i irrepetible, hi ha moltes formes de gastar el nostre temps, tenim que escollir aquella de la que no ens arrepentirem, perque el temps no te preu, .

Heu volegut mai canviar el passat?  jo si.

Aquesta imatge preten fer reflexionar sobre la importancia i el valor del temps, tot sovint no li donem importancia als nostres actes pero cada segon es unic i irrepetible. Segur que tothom té en ment alguna cosa de la que s’arrepenteix de no haber fet en el passat i ara és massa tard, no hi ha forma  de canviar-ho, ni amb les majors fortunes del món ni els bens mes valuós poden competir amb el pas del temps.

Roger Brunet Reverter
1Batx A

METAFÍSICA

10. Qui mana, el cor o la raó?

HE TRIAT AQUESTA FOTOGRAFIA PERQUE EM SEMBLA IDÒNEA PER LA PREGUNTA QUE FORMULO.
SI TROBÈSSIM UNA SITUACIÓ COM AQUESTA SABRIEM QUE FER?
EL COR ENS DIRIA QUE ÉS NECESSÀRIA L’EUTANÀSIA,QUE VIURE LA VIDA DEPENENT DEL CABLES, NO ES VIURE. D’ALTRA BANDA, QUE ENS DIRIA LA RAÓ? SEGUIR EN DAVANT FINS AL FINAL, I NO PERDRE L’ESPERANÇA, JA QUE NOMÉS HI HA UNA VIDA.  AIXÍ DONCS, QUI MANA?

ALBA RAMIRO LEÓN
1r BATXILLERAT
B

Continue reading

Realment, el que veiem és real o es tot producte de la nostra ment?

he triat aquesta fotografía perque realment no saben que es real o que es fruit de la nostra imaginació o simplement dels nostres desitjos o somnis que tenim, amb aquesta pregunta i foto m'agradaria transmetre un sentiment de duda i a la vegada de felicitat, perque sigui com sigui la resposta d'aquesta pregunta sempre son nosaltres qui contrólem la nostra ment.

he triat aquesta fotografía perque realment no saben que es real o que es fruit de la nostra imaginació o simplement dels nostres desitjos o somnis que tenim, amb aquesta pregunta i foto m’agradaria transmetre un sentiment de duda i a la vegada de felicitat, perque sigui com sigui la resposta d’aquesta pregunta sempre son nosaltres qui controlem la nostra ment.

adrian montero
1 batxillerat B
realitat

és just?

/

He escollit aquesta foto perquè és un tema actual, on uns pares es divorcien i el seu fill/a ha d’escollir un dels dos, mentre passen per alt que els necessita als dos, és just que els facin triar?

CRISTINA SIMÓN
1ER BATX C

Ètica

En un món tan avançat, hi ha lloc per la Fraternitat?

null
La diferència entre l’avenç del món desenvolupat i subdesenvolupat és cada vegada superior. Això fa que inclús dins del món desenvolupat hi hagi més diferència entre les classes socials degut a que els interessos són molt diferents i es donen primer pas als econòmics envers els valors d’ igualtat, solidaritat, tolerància i empatia.
He triat aquesta fotografia ja que per mi les dos mans unides formant un món simbolitzen la Fraternitat que hi ha entre els homes.

Maria Lladó Nieto
2n Batx B.
ètica

És aquesta vida tot el que hi ha?

He triat aquesta imatge perquè el camí és una manera de simbolitzar el trajecte que des de que naixem fem, fins arribar a la mort. Tots sabem quin és el inici d’aquest camí. Des de ben petits que comencem a tenir vivències i a mesura que anem creixent és molt probable que trobem pedres al llarg d’aquest camí. Pedres que ens faran madurar i créixer com a persones. Malgrat tot, quan arribem ja al final d’aquest trajecte, és quan realment s’aixeca aquesta pregunta existencial, que tothom en un moment determinat de la seva vida es planteja. De manera que a partir d’aquesta pregunta, hi ha dues vies de pensament. ¿Està connectat el passat de l’home amb una evolució governada per la casualitat? Si es així, quin futur tenim tots nosaltres? Per una altra part, si l’home va ser creat per Déu, aleshores el propòsit de Déu determinarà el que el futur depara per a la humanitat?

 

He triat aquesta imatge perquè el camí és una manera de simbolitzar el trajecte que des de que naixem fem, fins arribar a la mort. Tots sabem quin és el inici d’aquest camí. Des de ben petits que comencem a tenir vivències i a mesura que anem creixent és molt probable que trobem pedres al llarg d’aquest camí. Pedres que ens faran madurar i créixer com a persones. Malgrat tot, quan arribem ja al final d’aquest trajecte, és quan realment s’aixeca aquesta pregunta existencial, que tothom en un moment determinat de la seva vida es planteja. De manera que a partir d’aquesta pregunta, hi ha dues vies de pensament. ¿Està connectat el passat de l’home amb una evolució governada per la casualitat? Si es així, quin futur tenim tots nosaltres? Per una altra part, si l’home va ser creat per Déu, aleshores el propòsit de Déu determinarà el que el futur depara per a la humanitat?

Judith Salamero Campoy
2n batxillerat B
metafísica, vida, mort

Sabem realment que és la felicitat?

Image and video hosting by TinyPic

He triat aquesta imatge perquè cada cop que la veig em fa somriure. Em fa pensar que no calen les coses materials per ser feliços, com ella, que esta contenta i es riu pel simple fet que esta on ella vol estar. A vegades no ens donem compte que amb molt poc, amb coses que semblen insignificants, podem arribar a la felicitat.

Marta Hernandez Salavador
2n Batxillerat B Continue reading

Café o mina antipersona?

 

He fet aquest montatge perquè a vegades l’egoísme en les persones arriba tan lluny que és capaç de jugar amb la vida i la mort dels altres. És irónic pensar què un arma letal, que mata la majoria de vegades que s’utilitza, pot valer igual que un café. Tan poc valorem la vida?

Helena Pulido

2 batx B

antropologia,  irracionalitat , immoral.

Comunicació o incomunicació?

He triat aquesta foto perquè en els nostres dies la nostra manera de comunicar-nos ha canviat bastant, respecte a anys enrere, ja que l’aparició d’Internet ha permès que ens comuniquem a temps real amb gent de tot el món. D’altra banda apareixen qüestions difícils de contestar com: Podem assegurar que això es comunicació humana? Com afecta aquest tipus de comunicació als éssers humans? Es veritat que ens estem comunicant o incomunicant? Es considera comunicació estar a una habitació tancat, aïllat de la resta d’éssers humans? Tant excés de comunicació es bo ?. Aquestes qüestions són clau per l’anàlisi de la comunicació humana en els propers anys.

Carlos Martín

2n de Batxillerat A

Antropologia i ètica.

¿Por qué somos tan inconformistas?

null

He elegido esta fotografía porque me recuerdan los momentos de mi infancia en que practiqué este deporte. La competitividad de las gimnastas hacia que sólo pensaran en poder ganar y como consecuencia de ello no disfrutaban, es decir no eran felices. En la foto se ven las diferentes caras, las alegres de aquellas que han ganado y las tristes de aquellas que han perdido, pues parece que olvidamos que algunas veces no es necesario ganar para sentirte satisfecho y feliz.

Patricia Zhang
2n batx A

Ética, antropología.

De veritat existeix la solidaritat?

He triat aquesta fotografia perquè la solidaritat és un valor moral que hauria de tenir mínimament tothom. Les persones que no la tenen són molt diferents de la resta en quant a valors. Podríem ajudar a una part de les persones, que són exactament iguals i tenen els mateixos drets que nosaltres perquè tots som éssers humans, amb el sol fet de ser solidaris. Encara que estiguem en crisi hem de ser solidaris perquè això no passi, no es pot arribar a comparar la crisi europea amb la fam i la malnutrició.

Alex Horna
2n Batx A
Ètica

Per què deixem les coses per demà?

Amb aquesta imatge vull demostrar que creiem que som eterns. No aprofitem la vida tal i com vulguesim, ja que estem a un pas de la mort i no ens adonem. La eternitat no existeix, deixem de fer accions per fer-les un altre dia, però el cas és, que potser ja no hi serem en aquest món.

Meritxell Nevado Baena
1r batxillerat C
Metafísica

Notas como se acerca?

Cada latido, cada suspiro, cada segundo pasado estamos mas cerca de ella, la muerte es el fin del camino de la vida, el cual todos recorremos y inevitablemente hemos de finalizar… no hay forma de librarse, todos estamos condenados a sufrirla. Lentamente se acerca, nos acecha desde las sombras… la notas?

Alvar Gimenez Pacheco
2n Batx. B
muerte, antropologia

Les lleis ens donen o ens treuen llibertats?

He triat aquesta fotografia perque crec que vivim en un món on tot esta regit per lleis, i m’agradaria reflexionar de que passaria si visquissim en un mon sense lleis, si seria possible. Intento transmetre que les lleis ens treuen llibertats pero que desde el meu punt de vista tampoc seria possible viure en un mon sense lleis, ja que ens acabariem matant entre nosaltres.

David Rosés
2 batx B
filosofia del dret, ètica

Som l’ombra de la felicitat?

HE TRIAT AQUESTA FOTO PERQUÈ A VEGADES EM POSO A PENSAR I CREC QUE SERIEM MÉS FELIÇOS SI TINGUESSIM MOLT MENYS DEL QUE TENIM, ENS HAN FET CREURE QUE PER SER FELIÇ S’HA DE TINDRE MÉS DEL QUE TENS I QUE TENS QUE ENCAIXAR A LA SOCIETAT. I PER AIXÒ HE POSAT AQUESTA FOTO PERQUÈ ÉS COM L’OMBRA OBSCURA QUE ENS PERSEGUEIX.

CRÍTICA SOCIAL

CLAUDI SUNYER

1er BATXILLERAT  B

com podem transmetre tantes emocions amb tan sols una mirada?

He escollit aquestes quatre fotografies perquè trobo molt interessant aquesta idea.Les quatre mirades que he posat poden expressar,llunyania,esperança,tristesa…trobo que aquesta part del nostre cos és la que pot transmetre més sentiments sense haver d’utilitzar les paraules,hi haurà gent que li costi més i gent que li costi menys expressar-se d’aquesta manera.En el meu cas la utilitzo molt perquè és una manera de transmetre’m a la gent i crec que tots ho hem fet alguna vegada.

Anna Carranza Prior
1r Batxillerat C
estètica,bellesa

¿Este es el resumen de nuestra existencia?

null

He escogido esta imagen por que creo que simboliza bastante bien lo que quiero expresar, es decir, transmitir la idea de que al final del camino todos acabaremos en el olvido… y sí, puede que haya gente que sea recordada en la historia, pero como algunos dirían, es la excepción que confirma la regla.

Daniel Ribas
2º Batx. A

Metafísica

¿Se pueden cambiar los sentimientos?

null
He puesto esta fotografía como ejemplo ja que creo que refleja perfectamente la pregunta formulada anteriormente sobre los sentimientos. . Quieras o no siempre van a estar a tu lado. No los puedes arrojar, vender , romper , ni olvidar…, porqué quieras o no van a seguir ahí.

RAÚL JUAN
1º BACHILLERATO C
ANTROPOLOGÍA

Cal fer servir la força per convencer a ningú?

He triat aquesta foto com a crítica a l’intervenció de la policia, moltes vegades violentament, en contra del pacifisme demostrat per les revolucions portades a terme contra la democràcia existent. Amb la imatge vull dir que moltes vegades no necessites la força per imposar les teves idees, només parlar i que t’escoltin.

Sara Rico

2B

Continue reading

Es necessari que arribem a aquests extrems?

He triat aquesta fotografia per que tots puguem reflexionar. És necessari que els éssers humans arribin a aquests extrems per assolir els seus objectius? Perquè hem d’utilitzar la violència si podem resoldre conflictes raonant, que és el que ens fa diferents dels animals? Jo trobo que la fotografia diu molt de la naturalesa de l’ésser humà, ja que és un exemple de les atrocitats que podem arribar a cometre si ens deixem portar pels nostres instints.

Albert Domínguez Blasi

1r Batx. B

Antropologia, ètica.

On són els límits de la justícia?


He plantejat aquesta pregunta perquè crec que la justícia és relativa i molts cops no li posem límits a l’hora d’aplicar-la. En aquesta imatge es veu a Gadafi, dictador de Líbia durant 42 anys a qui van matar violentament els propis libis en una revolta. Potser hauríem de qüestionar-nos si el que creiem que és just, ho és de debò.
Júlia Baños Oliveras

2n Batxillerat A

ètica, justícia

Per què alguns tenen tant i altres de tant poc?

A la imatge es veu una comparació entre una casa de luxe o mansió i unes barraques o cases de pobres. El que intento expresar amb aquesta imatge es la pobresa que hi ha en el món, podem adonarnos que uns tenen més facilitats i luxes per fer de tot i uns altres han de sobreviure en unes situacions inhumanes. Si hagués mes igualtat en el món no es veurien aquestes situacions. La pobresa seria completament erradicada en el món i tothom seria mes feliç.

XAVI PÉREZ MARTÍN

1BATX C

etica

Per què aquesta diferència

És curiós, o, més ben dit, trist, el fet que per afirmar, respondre positivament, ser amable, simpàtic, i, en definitiva, unir-se com a persones, hi ha una paraula diferent en cada llengua.
En canvi, per rebutjar, respondre negativament, ser antipàtic, i, en conseqüència, separar-se i ésser contrari, en tots els idiomes s’assembla molt el terme.
Això fa pensar el per què és tan fàcil aprendre el mot per distanciar-se com a persones i com la llengua ha evolucionat de manera contrària quan es tracta del mot per unir-se, que trobem un diferent per a cada llengua.

Diego López Santos

1 Batxillerat A

Filosofia Social, relacions humanes; Antropologia, l’evolució del llenguatge

Només si ho has viscut saps el que es sent?

 

He triat aquesta foto perquè crec que la sensació d’estar en harmonia amb el mar i esperar a agafar la onada tranquilament és una sensació que només qui l’hagi viscuda pot saber el que es sent.

Al escollir aquesta foto també l’he volguda comparar amb totes aquelles experiències de la vida  que només vivint-les pots arribar a saber com són verdaderament.

Alex Martín

2B

llibertat, sensacions

¿Por qué? Algunas preguntas no tienen respuesta.

En la imatge es veu a un entrenador de fútbol, en aquest cas, es tracta de entrenador del Real Madrid CF José Mourinho amb la seva famosa pregunta el “¿Por qué?” en aquesta imatge vull transmitir que per exemple el Mourinho no troba una resposta a la seva pregunta, pero ell no es l’únic. Tots en determinats moments de la nostra vida no hem tingut una resposta per algunes preguntes plantejades.

XAVI PÉREZ MARTÍN

1BAT C
METAFÍSICA

 

Amos i senyors de les nostres vides?

He triat de fer aquesta fotografia per transmetre que, tot i sabent que una cosa (en aquest cas el tabac) pot ser perjudicial per a nosaltres i, que fins i tot ens pot arribar a portar a la mort, la continuem fent igual, per tant, som nosaltres en part els qui decidim quin serà el nostre final, com a conseqüència des nostres actes.

Patricia Paniagua
1r Batx B
ANTOPOLOGIA, ÈTICA

Necessitem sempre una raó per realitzar una acció?

Comportar-se sempre de manera raonable vol dir reprimir molts dels nostres impulsos o instints. La batalla entre l’empirisme i el racionalisme acompanya la filosofia des dels seus orígens…qui és més lliure? Qui en qualsevol moment sap el que fa o qui es deixar portar pels instints i fa el que en aquell precís moment li ve de gust? Seguir unes regles sempre comporta tancar-te a altres possibilitats noves.

Edgar Prusaczyk

2B

Continue reading

Això és democràcia?

Amb aquesta fotografia vull manifetar que l’Estat en el qual vivim, no té en compte les necessitats bàsiques ni l’opinió dels ciutadans que els voten i en canvi estan sotmesos als interessos del mercat. ‘Es la gota que colma que el vaso’ .
MARTA LOPERA
2 batx.B
POLÍTICA, LLIBERTAT

En el present , podríem considerar que existeixen dos mons presocràtics? Un món defensat per Heràclit d’Efes i un altre món per Parmènides d’Elea?

He triat aquestes fotografíes, perquè reflecteixen la diferència de dos mons que podríem considerar en el segle XXI. Si ens introduïm en el món dels presocràtics, un món com Nova York sería defensat per Heràclit d’Efes, el qual defensaría que hi ha un continu devenir de les coses, un canvi regit per la racionalitat(?) dels humans. El segon món que es podría considerar, sería el món de Parmènides d’Elea amb l’exemple d’Africa, on existeix un un món etern, indestructible i sobretot sense canvis, un món imutable malauradament!

Claudia Espinosa Krisitansen.

2n  de Batxillerat A

METAFÍSICA

¿Realmente somos tan grandes como nos creemos?

HE ESCOGIDO ESTA IMAGEN EN LA QUE PODEMOS VER CENTENARES DE GALAXIAS YA QUE LA HE ENCONTRADO MUY ACERTADA CON EL TÍTULO. LO QUE ME HE QUERIDO REFERIR CON ESTE TÍTULO ES QUE, A VECES NOS PENSAMOS QUE SOMOS DEMASIADO GRANDES PARA LO REALMENTE PEQUEÑOS QUE LLEGAMOS A SER, EN UNA GRAN INMENSIDAD COMO ES EL UNIVERSO.

EDUARDO BASTÚS
1 BACHILLERATO B
metafísica, límits

En l’amor verdader mana alguna edat?

 

HE TRIAT AQUESTES FOTOGRAFIES PERQUE REFLECTEIXEN QUE L’AMOR NO TÉ EDAT. L’AMOR ÉS MOLT MÉS QUE UNA ATRACCIÓ FÍSICA, ÉS UN SENTIMENT QUE AMB EL TEMPS ES FA MÉS GRAN JA QUE ES TRANSFORMA EN AMISTAT, COMPANYIA, COMPLICITAT, VIVÈNCIES COMPARTIDES… QUAN S’ACONSEGUEIX MANTENIR VIU AQUEST AMOR, ÉS PER SEMPRE. TAMBÈ POT PASSAR QUE PERSONES NO TROBIN AIXÒ FINS QUE S’HAN FET GRANS, EN CANVI HI HA D’ALTRES QUE HO TROBEN DES DE JOVES. PER AIXÒ ES POT AFIRMAR QUE L’AMOR NO TÉ EDAT.

ANDREA BARRAGÁN ESPONA

1R BATXILLERAT B

antropologia, amor.

Som els humans tan importants com creiem?

He escollit aquesta imatge perque crec que representa molt bé la immensitat de l’Univers en relació a la Terra i, per tant, en relació a nosaltres, que tenint en compte el tamany del que ens envolta no som més que un tros molt petit de la existència i que al cap i a la fi els humans no som ni tant importants com creiem ni tan imprescindibles, però els deliris de grandesa no ens ho deixen veure.

Laura Pombo Read

2n de batxillerat B
metafísca, limits

LA FELICITAT EXISTEIX NOMÉS QUAN ÉS COMPARTIDA?

He escollit aquesta imatge i aquest títol per a fer pensar a les persones si la felicitat només existeix quan és compartida, ja que en una foto podem observar a un grup d’amics junts i contents, sense compartir res més que l’amistat i a l’altre hi observem un home feliç amb un simple objecte material però està tot sol i no el comparteix amb ningú. A llarg plaç qui serà més feliç? algú que comparteix la felicitat amb d’altres o algú que materialment té més però no ho pot compartir?

MAR PUJOL
1r BATXILLERAT A
ètica, amistat

Existeix el silenci absolut?

Existeix el silenci absolut?

No us heu preguntat mai si existeix el silenci absolut? Doncs jo si, i tinc una teoria, “ El silenci absolut no existeix”
Que els nostres sentits (l’oïda) no puguin percebre determinats sorolls, no vol dir que hi hagi silenci. Ja que per un gos, aquest silenci que nosaltres considerem, no existeix, ja que ell te més bona oïda i pot experimentar sorolls que nosaltres, els essers humans, no sentim. També crec que, ningú no pot afirmar que un soroll no és soroll pel simple fet que no es percebi.
Perquè he triat aquesta foto? Doncs perquè el mar, per molt lluny que el tinguem, sempre està en moviment, sempre te alguna ona espetegant o trencant, que emet un so.
Per tant, considero que un soroll per inaudible i simple que sigui, trenca qualsevol tipus de silenci. I finalment, amb tot això, afirmo que el silenci absolut no existeix.

MARIA TORRAS ARRIAGA
1R BATXILLERAT A
metafísica, epistemologia

Què ens converteix en humans?

null

En aquesta foto es veu un nen petit agafat de la mà amb un mico. He triat aquesta foto perquè sempre es parla de que els humans son els únics racionals, els únics que poden raonar, perquè tenen el logos. Segons la teoria de la evolució, els humans i els micos, venim de un mateix primat, llavors, perquè els micos no poden tenir el logos, i la capacitat de raonar?

Joan Castelltort

2011-2012

1r Batx B

antropologia

De veritat existeix la solidaritat?

La fam

He triat aquesta fotografia perquè la solidaritat és un valor moral que hauria de tenir mínimament tothom. Les persones que no la tenen són molt diferents de la resta en quant a valors. Podríem ajudar a una part de les persones, que són exactament iguals i tenen els mateixos drets que nosaltres perquè tots som éssers humans, amb el sol fet de ser solidaris. Encara que estiguem en crisi hem de ser solidaris perquè això no passi, no es pot arribar a comparar la crisi europea amb la fam i la malnutrició.

Alex Horna
2n Batx A
ètica, solidaritat

Són la fe i l’esperança les que ens mantenen vius?

He escollit aquesta imatge que representa la fe i l’esperança , on tothom recorre algun cop en moments difícils , o simplement per necesitat. Em sento bastant identificat amb aquest tema i crec que és molt universal i  molta gent s’hi veurà reflectida. La fe i l’esperança representen el camí a escollir en certs moments on sembla que altres coses en las que probablement hi confiavem més , no sempre estan allà. ” L’últim que es perd es l’esperança” , “Aquell que te fe , no esta mai sol” , son dues frases molt reconegudes en aquest àmbit i que fan reflexionar sobre aquests tema.

ADRIÀ PASCUAL CUESTA

1BATXILLERAT C

EPISTEMOLOGIA I RELIGIÓ

Prisión o hotel de 3 estrellas?

He decidido poner esta imagen donde se representa la prisión de A Lama situada en Galicia, después de que me he sentido instado a buscar información, a raíz de un debate en clase. Y me parece increíble que llamemos justicia a esto. A enviar a una persona que ha burlado las leyes, a un sitio donde, come, duerme, tiene gimnasio, tiene piscina, puede estudiar etc. Sin ningún gasto económico para él, y si para nosotros.

Sergio Salvador

2bat b
etica, filosofia del dret

¿El coneixement racional ens porta a la felicitat?

Amb aquesta fotografía vull transmetre l’equació donada per l’eudemonisme socràtic. Sòcrates creia que la felicitat es podia aconseguir si la persona era capaç de pensar correctament, però quan som petits hi han molts temes dels quals no tenim coneixement (com el dels reis mags) i, contràriament a aquest pensament, el ser ignorants ens fa feliços i el ser conscients de la realitat, infeliços. Per explicar aquesta idea he escollit aquesta fotografía, un dels millor moments de la infància.

Guillermo Daniel Cantero Liso

2n Batxillerat A

Ética

La felicidad es difícil de encontrar?

 

He elegido esta foto y este titulo, pues parece que olvidamos que la felicidad es algo al alcance de la mano. Un detalle, un gesto, unos amigos dispuestos a hacerte un pastel para verte sonreír. La felicidad es algo que nosotros podemos elegir, simplemente deberíamos ser capaces de encontrar el equilibrio entre el conformismo y la avaricia.

Sergio Salvador

2n batx B
antropologia, ètica

Igualtat real?

 null

La veritat és que la meva fotografia era una altra, però m’ha cridat més l’atenció aquesta, ja que mostra directament el que jo volia criticar o el que a mi no em sembla just de la nostra societat, la desigualtat d’oportunitats que poden tenir les dones. Tot i que tenim uns drets i deures comuns, una llei que dictamina que som iguals, la realitat és completament diferent, perquè, com mostra la fotografia, en la nostra societat androcèntrica o patriarcal, la dona careix de possibilitats, mentre que l’home és la clau de l’èxit.

Thaïs Nicolás Parra
2n de Batxillerat B
ETICA, SEXISME

Vivim enganyats?

He escollit aquesta imatge perque em fa pensar sobre si tot el que vivim, tot el que fem, es un engany, es a dir, tot el que fem podria ser una ilusió o una manipulacio per a creure. Aquesta foto per exemple es una ilusió que ens fa creuren’s que la pedra cau i que hi ha un arbre al riu, pero realment si donem la volta a la foto podem veure el reflex sobre l’aigua d’un arbre i una pedra que surt de l’aigua.

Daniel Erencia
2n Batx A
metafísica, epistemologia

Fins a quin punt som influenciables?

Ens creiem tot el que ens diuen? Un exemple clar són els mitjans de comunicació (al que es refereix la imatge). Actualment estem molt influenciats per aquests mitjans, però no sabem si la seva veritat i la veritat que ens ensenyen és la que es correspon a la realitat, (són realment objectius?). El que he volgut dir amb la imatge i amb la frase és que tota informació es pot modificar, però, fins a quin punt ens la creiem?, és a dir, fins a quin punt som influenciables? No només amb els mitjans de comunicació, sinó, amb totes les persones que ens envolten.

Laia Jiménez

2n Batxillerat A
psicologia, mass-media

És real o és tot un somni?

He triat aquesta fotografia ja que la que tenia no era tant increïble per ensenyar-vos el que la vida ens aporta i que fins hi tot ho podriem confondre amb un somni.
Existeixen varies preguntes filosòfiques sobre si la vida és un somni, si en realitat som el somni d’un altre, què es un somni i què és la realitat, etc. Podriem passar-nos una eternitat discutint sobre aquest tema però jo no vaig per aquí, jo vull fer veure d’una manera molt diferent al que altres ho fan del que tenim però no apreciem, no parlo del sentit material, parlo de tot allò que ens envolta i que, de tant que ens preocupem per nosaltres mateixos, no veiem el que està passant a la resta. I es que, si la nostra actitud no canvia, realment no trobarem paisatges per a deleïtar-nos com aquest, i llavors només podrem somiar somiant.

Eduard Giralt F.

1er Batxillerat A Continue reading

Qui te més merit,qui s’ esforça per arribar als seus objectius o qui s’ho troba tot fet a la vida?


HE TRIAT AQUESTA FOTOGRAFIA PERQUÈ EM TRANSMET FORÇA I ALEGRIA , PERQUÈ MOLTES VEGADES ENS COSTA MOLT ARRIBAR A LA NOSTRA META PROPOSADA,PER AIXÒ HI HA PERSONES QUE FAN GRANS ESFORÇOS PER FER COMPLIR ELS SEUS SOMNIS ENCARA QUE TOTES LES PERSONES ENS AGRADARIA ARRIBAR SESE CAP DIFICULTAT,PERÒ TAMBÉ HI HA DE PERSONES QUE TROBEN EL CAMÍ SESE CAP COMPLICACIÓ ,ENCARA QUE SIGUI MÉS FÀCIL NO TINDRE OBSTACLES QUI S’ESFORÇA, QUANT ARRIBA A LA META O OBJECTIU FA QUE VALGUI LA PENA TOT EL QUE HA FET.

Andrea Ruiz Fernández
1r batx b

antropologia

Continue reading

Que hi ha després de la mort?

HE POSAT AQUESTA FOTOGRAFIA, PERQUE CREC QUE AQUEST TEMA ES MOLT ABSTRACTE I NINGU SAP NI SABRÀ MAI EL QUE HI HA QUAN ET MORS, TORNES A NEIXER? S’ ACABA I JA ESTA? PENSO QUE ALGUN COP EN LA VIDA TOTHOM S’ HA ARRIBAT A PREGUNTAR-SE AIXO I SEMPRE ENS QUEDAREM AMB EL DUBTE DE SABER-HO.

RODRIGO MARTÍNEZ
1R BATXILLERAT C

ANTROPOLOGIA, MORT

Si l’ésser humà és un animal social, per què pot arribar a ser tan egoista?

Si l'èsser humà és un animal social, perquè és egoista?L’ésser humà és un animal social, necessita la companyia per viure. Però quan surt el seu jo és converteix en un ésser egoista que només pensa en ell mateix, és aquell el qual lluita per les coses que l’interessen mantenir o aconseguir. Ja hem passat l´època aquella en que el més fort era el que sobrevivia, perquè era el que aconseguia el menjar o la caça? O potser és que no era una època sinó que és una característica de l’èsser humà, però no és l’única? Per una part sabem que és un ésser egoista però per una atra desitja i necessita ser respectat, estar considerat, ser estimat i poder estimar …

Maria Guardiola Moliner, 1er batx A
ANTROPOLOGIA, SOCIOLOGIA

Per què coincidim en l’espai i en el temps?

He escollit aquesta pregunta perquè m’inquieta aquest fet, realment no hi ha resposta d’aquesta pregunta. Hi ha gent que diu que és una Carambola cósmica, és a dir, que és una casualitat, ens coneixem gràcies a l’atzar. He pensat que aquesta foto transmet amb claredad la ideea de la meva qüestió. És una foto d’un carrer en diferents èpoques, crec que exressa amb claredad el meu concepte.” />

 

Ainoa Rodrigo Gil

2n de batx. A
METAFÍSICA

Tot ha de tenir sentit?

56
He triat aquesta fotografia perquè crec que reflecteix l’absurd del nostre món avui en dia; sobretot pel que fa a la nostra economia, aquest sistema capitalista per el que ens regim i el qual cada cop trontolla una mica més. Té sentit tot el que estem vivint? Mirem-ho des dels ulls d’un nen, un nen que encara té molt lluny totes aquestes preocupacions, un nen que tot i l’edat comença a intuir que alguna cosa no està funcionant com hauria. Però quina és la seva reacció davant del que no enten? Davant d’un món que com el llibre que està llegint, està absolutament capgirat? La seva reacció no serà la por, ni la preocupació. La seva reacció serà el riure, en front del que li queda massa gran, del sense sentit. Però només a ell li queda massa gran?

Laia Delgado Montfort
2nA
FIlosofia política/ Antropologia

La justicia que coneixem es l’autèntica o és només un engany?

Foto Fotofilosofia

Aquesta imatge reflecteix la, teòricament, justicia vertadera, però, com ho pot jutjar adeqüadament amb els ulls embenats? El que vull demostrar amb aquesta foto es que la justicia vertadera es aquella que la persona considera correcta, i no el que opina qui la analitza.

Albert Diaz Lucas

2n Batxillerat A
ÈTICA, DRET

De quin dels cinc sentits podries prescindir?

He escollit aquesta imatge perque tots els sentits semblen imprescindibles quan els tenim tots, però hi ha persones que tenen mancança d'algun d'ells. Imaginar-me sense un d'ells m'ha fet pensar en quin d'ells em seria menys problemàtic viure. En el meu cas triaria viure sense olfacte.

He escollit aquesta imatge perque tots els sentits semblen imprescindibles quan els tenim tots, però hi ha persones que tenen mancança d’algun d’ells. Imaginar-me sense un d’ells m’ha fet pensar en quin d’ells em seria menys problemàtic viure. En el meu cas triaria viure sense olfacte.

EDUARD VALLS RIBAS

1r BATX C

EPISTEMOLOGIA

La llibertat és un dret per a tothom?


la llibertat és un concepte que inclou no estar sotmès a un subjecte diferent d’un mateix, tenint en compte el concepte de llibertat he triat aquesta fotografía perquè cap dona maltractada hauria de sentir-se privada de la seva llibertat tan física com psíquica. per aixó es tant important el treball social que s’esta realitzant.

MARIA RUBIO TABENI
1rBATXILLERAT C

Ètica

Un crit pot fer sentir-nos millor?

HE TRIAT AQUESTA PREGUNTA I AQUESTA FOTOGRAFIA PERQUÈ  ARRIBEM A UNS MOMENTS QUE TENIM MOLTES COSES DINS ACUMULADES COM TRISTESA, ESTRES, PROBLEMES DE QUALSEVOL TIPUS… D’AVEGADES NECESSITEM TREURE-HO D’ALGUNA FORMA, PER EXEMPLE: AMB UN CRIT BEN FORT. SEMBLA QUE HO POGUEM DEIXAR SORTIR TOT, ENS SENTIM MÉS ALIVIATS I FINS I TOT MÉS LLIURES ENCARA QUE NO HO PODEM TREUTRE FÍSICAMENT PERÒ MENTALMENT SÍ.

NOEMÍ MARTÍN VALDIVIESO
1r BATXILLERAT B

Antropologia

Realment, valorem el que tenim?

Realment, valorem el que tenim? A vegades quan mirem aquestes fotos ens parem a pensar que pasaria si estiguèssim a la situació, però ho veiem com una realitat molt allunyada i cada vegada son més les persones que viuen al carrer, menjant les sobres que poden i dormint sota un sostre, i amb molta sort si ho troben. Ens hem de posar en la pell d’aquestes pobres persones i donar més importància al que tenim. No mirar tant per el que tenen els demes i vull tenir jo. Pensar que les coses podrien anar pitjor fins al punt de que no vulguèssim viure més, si és en aquesta vida on els rics son molt rics i els pobres massa pobres.

DANA AVILA
1r BATXILLERAT C
Antropologia

Els cecs somien en color o en blanc i negre?

HE ESCOLLIT AQUESTA FOTO PER LA INSPIRACIÓ QUE EM VA DONAR LA PEL·LÍCULA “A PRIMERA VISTA” . EM VA FER PENSAR EN ELS COLORS, PERQUÈ ELS CECS SABEN EL QUÈ SON LES COSES PERÒ NO SABEN EL COLOR QUE TENEN NI TAN SOLS COM SÓN ELS COLORS. M’HE ADONAT QUE SÓC MOLT AFORTUNADA PER PODER GAUDIR DE TOTES LES COSES I TOTS LES OPORTUNITATS QUE ENS OFEREIX LA VIDA.

ANDREA BARRAGÁN ESPONA

1R BATXILLERAT B

METAFÍSICA

EXISTEIX LA LÍNIA RECTA O ÉS UNA PART DINS D’UNA ESFERA GEGANT?

HE TRIAT AQUESTA FOTOGRAFIA PERQUÈ LA TERRA REPRESENTA LA ENORME ESFERA ON, DINS D’ELLA HI HA UNA LINEA RECTA COM PODRÍA SER UN CARRER, UNA CARRETERA, QUALSEVOL COSA QUE PER NOSALTRES SIGUI RECTA. L’EXPLICACIÓ A LA MEVA PREGUNTA AMB RELACIÓ A LA FOTOGRAFÍA ÉS QUE NOSALTRES PODEM VEURE EN QUALSEVOL LLOC UNA LÍNIA RECTA A TRAVÉS DEL SENTIT DE LA VISTA, PERÒ REALMENT SABEM QUE EL NOSTRE PLANETA ÉS RUDÓ. PODRIEM DIR QUE ELS NOSTRES SENTITS ENS ENGANYEN ? O QUE NO VEIEM REALMENT LA REALITAT? AL SEGLE XV, LA GENT D’AQUELLA EPOCA, CREIA EN LA TEORIA QUE LA TERRA ERA RECTA, JA QUE ELLS VEIEN TOTA LA SUPERFÍCIE QUE HABITAVEN RECTA FINS QUE CRISTOBAL COLON VA DIR QUE LA TERRA ERA RUDONA QUAN VA ARRIBAR A AMÈRICA. PER TANT, TENIM LA MATEIXA SENSACIÓ QUE EL SEGLE XV, LA TERRA ÉS RUDONA PERÒ LA VEIEM RECTA. LAIA RUDÓ DÍAZ 1 BATX B

Com un acte que dura menys de 15 segons el podem recordar tota la vida?

He escollit aquesta foto perquè crec que representa molt bé el que vull dir. A vegades coses insignificants són les que més influeixen a la nostra vida i no hi ha millor exemple que un petó per explicar que encara que duri poc o molt, es recorda el lloc i el moment exacte sempre. Simplement ens fa sentir vius i feliços.

DANA ÀVILA
1r BATXILLERAT C
antropologia, amor

Estaries disposat a donar la vida per algú?

56

He escollit aquesta foto perque quan una persona busca la ajuda o confiança d’algu moltes vegades a l’hora de la veritat es troba decepcionada sobre tot perque no la busca a dins de la familia i aquesta dona n’es un exemple clar d’amor maternal i sacrifici en vers el seu fill , ningú més faría tant per la familia com els pares i es una cosa que cal recordar.

Angelo Lin

2n Batxillerat A
amor, antropologia

Quin camí ens porta a la felicitat?

camí a la felicitat?

He escollit aquesta imatge i aquesta pregunta perquè no se sap realment si el camí que escollim ens portarà a aconseguir la felicitat, perquè per a cada persona encara que fagi les mateixes accions, aquestes poden tenir unes conseqüències diferents. Cadascú escogeix el que vol fer a la vida, pero no sap com es poden desenvolupar els fets, d’aquí la pregunta: quin camí ens porta a la felicitat? Perquè pot ser les coses no sempre són com un espera…

Lidia Díaz López
1r Batxillerat A

ANTROPOLOGIA, FELICITAT

Funcionen els drets humans?

HE FET AQUEST FOTOMUNTATGE  PERQUÈ  A VEGADES ELS HUMANS PENSEM SEMPRE EN NOSALTRES MATEIXOS SENSE PENSAR EN LES PERSONES TERCERMUNDISTES ON TOTHOM CONEIX EL PROBLEMA I TOTS FEM LA VISTA GROSA. QUI NO HA DIT ALGUNA VEGADA, UNA ALTRE VEGADA EL MATEIX PER  A MENJAR? SI TAN SOLS ELLS TINGUESSIN EL MATEIX SEMPRE…PENSO QUE TENIM UN PENSAMENT INCONGRUENT DE NOSALTRES MATEIXOS EN AFRONTAR UNA REALITAT TAN EVIDENT, ON PENSO QUE PERSONES, MES O MENYS PODEROSES, PODRIEM EVITAR AQUESTES BARBARITATS SI VERITABLEMENT TOTS SIGUÉSSIM UNA MIQUETA MES CRÍTICS I RAONABLES.

 

KEVIN ROMERA HIDALGO
1B                                                                                                                                                     
ANTROPOLOGIA

Podem parar el temps amb les nostres mans?

He triat aquesta foto perquè m’agradaria que els bons moments es tenen que viure al màxim , ja que, pasant volant y a mi sincerament això hem provoca tristessa perquè hi han moments que posiblement no es repeteixin i deixar-los como record i no tornar-lo a viure es trist encara que a la vegada agradable , llavors alguna vegada he pensat si podriem aturar el temps amb les nostres pròpies mans.

Esther Pérez Sánchez
1r batx b
antropologia

Quina és la finalitat de la vida? Arribar al final del camí o recórrer el camí?

Image and video hosting by TinyPic

He escollit aquesta fotografia perquè crec que la vida és com un camí, un camí que tots hem de recórrer. Però, quina és la finalitat d’aquest camí tan llarg? Arribar al final, o recórrer-el? Quina és la finalitat de la vida? Viure, assolir els objectius? Sentir, somiar, pensar, estimar?

Cristina Holguín

2n Batx. B

vida, existencialisme, mort

Què vol dir “sempre”?

Image and video hosting by TinyPic

He escollit aquesta fotografia perquè creia que era la imatge que més bé simbolitzava el sentit de la paurala “sempre”. Sempre vol dir permaneixer junts a pesar de les dificultats, dels problemes que s’interpossin. Tu i jo, per sobre dels problemes. Com diuen els de movistar, sempre és un sí, que mai no s’acaba, és de dia i de nit, és… sempre!

Cristina Holguín

2n batx. B

eternitat, unitat

Que es necessita per ser feliç?

He escollit aquesta foto perque quan en Set, aquest noi tailandes que vaig coneixer a un poblat nomada de la jungla, em va ensenyar a fer bombolles amb la saba de la tija d’una fulla, em va fer pensar que aqui  necessitem moltes coses materials per ser feliços. En canvi, aquella gent que viuen amb un minim de necessitats basiques, se’ls veu sempre contents amb el poc que tenen. Son imaginatius, i busquen a traves de la natura, felicitat que nosaltres nomes trobem comprant mes i mes coses.

 

Rut Figueres Minoves

2n Batx B

 

antropologia,consumisme

 

Ens atrevim a pensar ?

 

 


Als darrers anys la societat ha estat marcada per als grans mitjans de comunicació, destacant la televisió. Avui en dia, la gent agafa la opinió o punt de vista que t’ofereix aquesta sobre diferents ambits de la societat. No té per que ser una opinió erronia, però si es la opció més senzilla i menys arriscada, de manera que cada vegada les grans masses pensen de la mateixa forma i cada vegada menys persones creen opinions propies que són mes costoses i que pateixen molts més riscos de ser criticades pels altres. Vosaltres escolliu.

Aquesta fotografia es una petit intent de que la societat comenci a crear opinions propies i personalitzades, deixant de banda el que t’ofereix la televisió.

 

Albert Maristany

1r Batxillerat A

 
antropologia,filosofia social

Tu que hi veus?

Aquesta imatge ens demostra que no tothom veu les mateixes coses en la mateixa imatge ja que tots som diferents i avegades el nostre punt de vista depen del nostre estat anímic, sentimental o simplement perque tenim diferents punts de vista. Aixi en aquesta foto alguns veuran la cara de perfil d’una persona gran o una dona i un home gran davant d’una portal

Eduard Conesa Guerrero

1r Batxillerat B

Epistemologia, percepció

¿La Felicidad lo es todo?

He elegido esta imagen, por algo que asociamos con serlo todo, que día a día hacemos todo lo posible para que la felicidad en nosotros sea posible, realizándola principalmente trabajando para conseguir dinero (por ejemplo) y poder tener todo lo que te hace feliz en la vida. La realidad es que, antes de tener la felicidad hay que conseguirla de alguna forma, más bien con un sacrificio, dicho así uno no es feliz si no sufre, ¿realmente la felicidad lo es todo?

Julen Tudela Cobo        1ºBachillerato B

antropologia,ètica

Vandalisme, o art?

Com em de dir a els artistes de aquestes obres? Vàndals o artistes? Molta gent creu que embruten les parets, però en realitat no ho fan.
Els joves només podem mostrar el nostre art d’aquesta forma, perque la societat en que vivim no ens donen gaires oportunitats per mostrar’l-ho…
Busquem formes de mostrar el nostre art, de deixar constancia al mon, però hi ha unaltra raó; les coses prohivides ens atrauen, i com més ens atreuen i més perill hi ha, més ho fem. Apart d’aquestes raons també està la competició entre altres graffiters.

Èric Bernabeu Calonge
1r de batx. B

Continue reading

Realmente queremos vivir nuestro futuro? o es mejor disfrutar del momento?

He elegido esta fotografía y pregunta porque creo que la mayoría de personas en muchas situaciones de su vida se han preguntado cual sería su futuro. Pero si tuvieran la oportunidad de saberlo, si supieran que la situación no es para siempre, realmente querrían vivirla ? Con esto quiero hacer pensar que los momentos hay que vivirlos tal y como vienen sin preguntarse su futuro, tal vez no sean para siempre pero no se trata de lo que dure sino de lo que uno sepa disfrutar de ello.

He elegido esta fotografía y pregunta porque creo que la mayoría de personas en muchas situaciones de su vida se han preguntado cual sería su futuro. Pero si tuvieran la oportunidad de saberlo, si supieran que la situación no es para siempre, realmente querrían vivirla ? Con esto quiero hacer pensar que los momentos hay que vivirlos tal y como vienen sin preguntarse su futuro, tal vez no sean para siempre pero no se trata de lo que dure sino de lo que uno sepa disfrutar de ello.

CRISTINA JUAN GUTIÉRREZ

1 BATCHILLERAT C

ANTROPOLOGÍA,DESTINO

Son necessaris els nacionalismes?


He escollit aquesta fotografia per la seva relació amb els nacionalismes (Catalunya en aquest cas) i volia donar importància al fet de que els nacionalismes son l’eix del mon quan hauria de ser el propi esser humà, l’eix d’aquest món.
David Conchiña Torrents
1r Batx.B

Filosofia social, Filosofia politica, Antropologia

Estem segurs de que els diners no donen felicitat?

He elegit editar un parell de fotografies per donar mostra d’aquesta imatge, i intentar donar explicació a un dubte mundial, “Els diners donen felicitat?”
Molta gent opina que si, i molta altre opina que no, jo soc dels que creuen que si, però no abusivament, m’explico; en aquesta societat els diners porten felicitat perque sense ell no pots fer res, encara que si ets massa ric, la abundancia de poder et pot prendre aquesta felicitat. Es obvi que la gent sigui feliç sent rica, però els diners no ho son tot, perque una persona rica rodejada de soledat mai podrà ser feliç, però també ho es qe una persona pobre, per moltes amistats que tingui al costat, això no li dona de menjar ni de beure. Per aquesta raó la meva resposta a aquesta pregunta és; Si, porten felicitat, però poca.

Èric Bernabeu Calonge
1r de Batxillerat B

Continue reading

Superherois o simplement mortals?

superheroi

HE TRIAT AQUESTA IMATGE PERQUÈ EM SEMBLA QUE MOLTES VEGADES ELS ÉSSERS HUMANS NO VOLEM RECONÈIXER LES NOSTRES LIMITACIONS I ENS CREIEM SER ELS AMOS I SENYORS DE TOT I DE TOTHOM I POTSER CALDRIA UNA REFLEXIÓ CRÍTICA QUE ENS FÉS ADONAR DE LA NOSTRA FINITUD I CONTINGÈNCIA.

CRISTINA BATALLA

2A/B
ANTROPOLOGIA,FINITUD

5a Mostra de fotofilosofia a l’INS Thalassa

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2011 (UNESCO, novembre) es convoca per cinquena  vegada la Mostra de fotofilosofia. Volem enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments Filosofia dels INS. L’objectiu de la Mostra és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

Bases de la mostra:

  1. Cada post correspon a un alumne/a. Poden introduir-los ells mateixos o alguna persona encarregada.
    1. En el títol s’hi escriu el número del post (si es coneix) i la pregunta;
    2. Dins el post es puja la fotografia en mida gran i centrada;
    3. Al peu d’aquesta al marge dret s’escriu “Feta per + alias/nom”.
    4. Convé afegir-hi etiquetes o categoriesnatura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica …).
  2. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia (de preferència n’ha de ser l’autor, o disposar del permís explícit de la persona autora). El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb.
  3. Si és l’alumnat que posteja la seva fotofilosofia, un cop fet ho comunicarà al seu  professor o professora.
  4. Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotofilosofies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 16 de novembre a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.  Alguns criteris de valoració: pregunta ben construïda, fotografia relacionada, originalitat de les relacions.