Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire és la historia de Jamal, un jove provinent dels barris pobres de Bombai, aconsegueix participar al famós i mundialment conegut concurs “Who wants to be millionaire?” (Qui veut gagner des millions? per la TF1 a l’estat francès o Quién quiere ser millionario per Telecinco a l’estat espanyol). El cas és que el jove, suposadament analfabet, comença a superar rondes del programa. I és per aquest motiu que és detingut i interrogat per saber si fa trampes o bé com s’ho fa per respondre correctament totes les preguntes. A partir d’aquí, en Jamal inicia un llarg recorregut on explicarà diferents etapes de la seva vida, des que era un nen de 5 anys fins que arriba a la majoria d’edat. Aquesta pel·lícula ha rebut molts premis com el Globus d’Or i està nominada també als Oscar. Moltes pel·lícules han guanyat Globus d’Or i Oscar, però us puc assegurar que aquesta s’ho mereix de debò.

 

Quant a epuig222

Professor de Secundària Intervenció Sociocomunitària 508
Aquest article ha estat publicat en Cinema. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Slumdog Millionaire

 1. Yolanda diu:

  Em sembla una pel·lícula molt interessant, ja que en ella imagino que podrem veure la història de superació personal d’un jove que només ha trobat entrebancs en la seva vida, i com els va superarant tots.
  Quan s’acabi la època d’exàmens aniré a veure-la. Segur que està molt be!

 2. Enric diu:

  Jo la vaig anar a veure la setmana passada i la veritat és que és una gran pelicula,el que m’agradaria saber és si a la gent de la india li agrada com es mostra el seu país, ja que només surt la part fosca:corrupció,violència,bruticia,etc.., no dic que això no existeixi, però una persona que no conegui aquest país la imatge que et pot quedar al subconscient ès força negativa, tot i així reconec que és una gran pel.licula d’acció i vaig passar una bona estona!

 3. Anna Brengaret diu:

  Bones,
  Després de tota la “pressió mediàtica” que vaig rebre dl meu entorn més proper perquè anés a veure aquesta pel·licula, finalment vaig accedir a anar a veure-la.
  Em sembla una peli prou bona, malgrat que potser no tant com m’havien dit que ho era. Aquesta sensació penso que és perquè durant la peli em vaig dedicar a analitzar-la des d’un punt de vista crític.Es mostra la pobresa més extrema que es viu a l’Índia, i una de les moltes històries que hi passen dia sí dia també.D’altra banda els productors i director de la pelicula, penso que han aprofitat aquesta crua realitat per “emplenar-se les butxaques”. A l’Índia no ha canviat res, els nens i nenes que varen participar en la pel.licula ja tornen a viure a les seves barraques que tenen com a cases.
  Salut!

 4. Rosario Cano diu:

  He vist la pel·lícula aquest cap de setmana, realment m’ha fascinat perquè des de no fa gaire temps intento no jutjar altres formes de vida o societats que s’ens escapen per llunyanes o sencillament perquè les comunitats que hi viuen practiquen la supervivencia dia a dia. A mi el que més m’ha tocat ha sigut l’espirit de superació d’uns nens i del ingeni que fan servir per sortir-ne. Ben guanyats els oscar que l’han donat, m’agradaria poder dir el mateix de Viky, Cristina, Barcelona una peli per oblidar, ja pot estar contenta la Pé. Per acabar os recomano La ola, una pel·lícula que he vist aquest cap de setmana que realment ens fa reflexionar sobre la nostra societat.

 5. Noemi Cortés diu:

  Jo vaig veure aquesta pel·lícula a l’estiu, després d’haver acabat uns campaments amb nens d’un status social alt, i personalment em va fer reforçar els pensaments que jo tenia sobre les grans diferències que hi ha al món (sobretot referent al drets dels infants). Vaig poder observar la poca consciència que tenen alguns nens d’aquí referent a tota la realitat mundial, i aixó em va ferir el cor en el sentit de la cegesa global que hi ha.
  Considero que aquesta pel·lícula és molt realista i està molt ben produïda, tot i que com en altres comentaris s’ha dit, es mostri només al pobresa de l’India. Sota el meu punt de vista, aquesta pel·lícula podria ser molt educativa de cares als infants i la societat en general, la qual crec que em d’intentar millorar de mica en mica entre tots.

 6. agna diu:

  Aquesta pel·lícula la recomano a tothom és molt bona.
  M’agrada molt les diferents cultures d’arreu el món i anar a la india és un els meus propòsits de la meva vida.
  Slumdog millionaire et fa veure una mica com viu la gent de la india i en quines condicions de pobresa estan.

 7. Ariadna Martínez diu:

  Crec que una altra bona pel·licula orientada capa la india és DESPUÉS DE LA BODA, esmenta la manera en la que viuen uns nens a un orfanat i els problemes econòmics que tenen per tirar endavant, una pel·licula que deixa clara la idea que en l’ ambit social avegades et trapitjaran la teva ética.
  Us adjunto la descripció;
  Descripción: Jacob ha dedicado su vida a ayudar a los niños pobres que viven en las calles la India. Cuando el orfanato que él dirige está a punto de cerrar, recibe una extraña oferta. Un hombre de negocios danés, Jorgen, le ofrece cuatro millones de dólares con la condición de que vuelva a Dinamarca y además participe en la boda de su hija. La ceremonia de enlace se convierte en una unión crítica entre el pasado y el futuro, enfrentando a Jacob al dilema más intenso de su vida. 2007: Nominada al Oscar a la mejor película de habla no inglesa

 8. Laura diu:

  Esta pelicula me ENCANTO la vi poco despues de que saliera en los cines y la verdad es que es un pelicula muy buena y realista, ya que te enseña la realidad de la India y com estan las cosas.
  India es uno de los paises donde la diferencia economica es descomunal, ya que puedes ir a un hotel de 5 estrellas y cuando sales justo al lado hay miles de niños mendigando, es una realidad muy cruda pero es lo que hay actualmente y ojala entre todos esto pueda llegar a cambiar cosa muy difil ya que esto viene de muy atras y si ya nos cuesta cambier las cosas aqui no te digo en otro pais.

  En conclusion os la recomiendo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *