El crowdfunding o micromecenatge

El crowdfunding és cada cop més present a la nostra societat. Potser pel nom no sabeu a què ens referim, però us ho expliquem amb dues línies: crowdfunding és una forma de finançar un projecte entre tothom qui vulgui a través de microdonacions.
Les microdonacions permeten que molts projectes socials puguin tirar endavant amb l’ajuda de tothom. De les moltes plataformes actualment actives, alguns exemples són els següents:

Worldcoo
Verkami
Lanzanos
Goteo
Miaportación
Hazloposible
Teaming

Quant a epuig222

Professor de Secundària Intervenció Sociocomunitària 508
Aquest article ha estat publicat en crowdfunding. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a El crowdfunding o micromecenatge

 1. Rebeca Lojo diu:

  Aquesta idea és genial! Què millor que tirar endavant un projecte social amb l’ajuda de tots nosaltres? Ja fa temps que sé d’aquesta iniciativa i crec que és la millor manera de fer-nos partícips a tots dels grans projectes que es duen a terme, entre tots podem canviar i millorar el món.

 2. Teresa Bernabeu diu:

  Hola!! Ostress….la veritat és que no coneixia aquest tipus d´iniciatives i de manera de fer i aconseguir els objectius que cada grup es proposa. Ho trobo molt xulo, original,interessantíssim… Com diu molt bé la Rebeca és una manera d´ajudar-nos uns als altres i poder canviar una mica el món. Sempre ho dic però és la veritat, tots estem en el mateix lloc encara que uns viuen a prop o lluny i encara que els camins puguin ser diferents tots podem ajudar als altres a seguir o trobar el seu propi camí.Cadascú de nosaltres som un trosset de sorra, de pols, d´aigua, aire…

 3. Domènec Boïgues diu:

  Bones aquí us deixo un verkami d’uns amics que volen fer un videoclip:
  http://www.verkami.com/projects/4140

  Si us interessa hi podeu col·laborar!!!

  mènec

 4. Edu diu:

  Correcte, és una iniciativa molt bona a part de conèixer diferents projectes tu en pots formar part, a dia d’avui que és tan complicat trobar subvencions és un eina per tirar endavant amb els somnis amb l’ajuda de tothom.

 5. blanca diu:

  a mi també em pareix genial!!! tot i que som més partidària de fer projectes al marge de l’economia, a través de la cooperació i el voluntariat, s’ha de reconèixer que aquesta iniciativa és molt bona. Al fi i a la cab vivim en la societat que vivim i els diners són (massa?) necessaris. A més de donar l’oportunitat a la gent que vulgui ajudar en el projecte que més l’interessi, també és una forma de donar a conèixer diferents projectes.

 6. Ramon diu:

  Em sembla una molt bona idea per a realitzar projectes de forma autònoma, amb una petita aportació de cada individu, sense haver de caure en l’esquema del sistema capitalista actual. Trobo que es perden moltes bones idees, i persones amb talents genials pel tema de diners. D’aquesta forma es pot donar una oportunitat a tothom.

 7. Andrea Alonso diu:

  És una molt bona proposta, fa un any vaig montar una associació protectora d’animals i per captar socis sense haver de demanar una quantitat que actualment pocs podem pagar, vam decidir utilitzar el Teaming. Ja son molts els col·lectius que l’utilitzen i és molt efectiu.

 8. Ashot Simonyan diu:

  Aquesta idea es perfecta per a l’ambit al que va dirigit, com han dit en algun comentari es genial! Una GRAN alternativa dels bancs i del seus interesos. Destinació social, base social! molt bona idea!!

 9. Ashot Simonyan diu:

  Com han dit en algun comentari, es una idea genial. Que pot afavorir al sorgiment de projectes que ningu financiaria pero que en canvi poden ser una gran idea i una gran ajuda social. Espero que això tiri endevant i ajudi a molts emprenedors a iniciar el seu projecte sense temors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *