Informació general

A l’escola Sobirans som Escola Verda, des del curs 2006-2007 formem part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya i com a tal tenim un projecte a on consten les accions que portem a terme i les que tenim pendents d’engegar. Accions i iniciatives guiades per la nostra visió crítica i de respecte vers el medi ambient i l’entorn natural que ens envolta. Tota la comunitat educativa formem part d’aquest projecte, essent tots peces claus per portar a terme aquestes i més iniciatives que ens comprometen amb un hàbits de vida saludables, de benestar i equilibri amb el nostre entorn.
Tenim presents qüestions organitzatives i també d’infraestructura per facilitar la recollida selectiva i, així, promocionar-la: papereres amb els colors corresponents als contenidors de recollida selectiva amb rètols fets pels alumnes de cicle superior que ens ajuden a saber a on hem de llençar cada cosa.
A tota l’escola promocionem l’ús de carmanyoles i del bock’n roll (en donem un a cada nena i nen) i demanem la col•laboració i conscienciació de tots en la importància de no generar tants residus.
L’Alimentació saludable ens preocupa. Sempre demanem que els esmorzars dels infants siguin saludables, recomanant entrepans, fruita i fruita seca com a opcions de salut. Per promocionar-ho, els divendres queda instaurat el divendres com a “dia de la fruita” a l’escola Sobirans. Aquest dia tots esmorzem fruita!!! També la podem acompanyar d’un entrepà (no volem que ningú es quedi amb gana) però que la fruita hi sigui.
Aprofitant que aquell dia (i d’altres) es recullen pells de fruita aquestes  aniran molt bé per al nostre compostador. Si, a l’escola tenim un hort i un compostador per fer compost que ens ajudarà a donar nutrients a la terra a on plantem.

La Fundació Marpi ens ajuda i ens assessora amb l’hort escolar . El cicle mitjà és l’encarregat de treballar , més directament,el nostre hort escolar.

Hem entrar a formar part del projecte EURONET 50X50, un projecte que permetrà que els nostres alumnes puguin fer un estudi del consum energètic de l’escola per poder buscar mesures d’estalvi; en col•laboració amb l’Ajuntament que forma part també d’aquest projecte.
A la “PARET VERDA” de l’escola, períodicament, es podran veure noticies, informacions i fotografies lligat amb tots aquests temes. Una paret oberta a noves idees i amb ganes de rebre tot el que hi puguem aportar. Hi trobem activitats vinculades amb el currículum que estan lligades amb el que ens defineix com a escola verda.
Com a escola verda formem part d’un col•lectiu d’escoles que ens caracteritzem per aquests tipus d’iniciatives. En els seminaris d’escoles verdes, podem compartir idees, mètodes i experiències amb altres escoles verdes del Maresme i així poder enriquir les nostres accions i rebre noves i motivadores idees.

ACTUACIONS GENERALS QUE CONTEMPLA EL NOSTRE PROJECTE:

Els alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial treballen:

– L’alimentació i els hàbits saludables

 • Enjardinament de patis
 • A Educació infantil fan descobertes i passejades per l’entorn quinzenalment

Cicle Mitjà:

 • Realitzen l’hort escolar (treball conjunt amb la Fundació Marpi- CEE Horitzó de Pineda de mar.

Cicle Superior:

 • Energies alternatives
 • Comitè ambiental i equip energètic

Els ecodelegats: alumnes de tots els nivells educatius que , amb l’orientació i ajut de l’adult, vetllen per a que l’escola acompleixi el projecte d’escola verda tot fent aportacions de millora al respecte.

Com  a projecte comú tenim:

 • Socialització de llibres.
 • Camí Segur
 • Reducció de residus
 • El dia sense paper (tota l’escola, aquest dia, no utilitza paper)
 • Estalvi d’energia i aigua.
 • Compostatge i recollida selectiva. (reciclatge a les aules) .
 • Comunicació família- escola mitjançant correu electrònic, pàgina web i blocs de les aules.

 

Xarxa d’Escoles Verdes