Lectures 2n ESO

 

LECTURES DE CATALÀ

1r Trimestre

                                                                                   

 

El llibre “Qui s’ha endut el meu formatge? de l’autor Spencer Johnson, M.D. editat per “Edicions Urano” – “Empresa XXI”, ens exposa una faula per ajudar-nos a poder-la  aplicar a les situacions de canvi a nivell personal i professional, que ens trobem al  llarg de la nostra vida,

 

2n Trimestre
       

 

PREMI LA GALERA JOVES LECTORS 2008 Les aventures d’un club d’escolars  incompresos que lluiten per defensar altres incompresos.

 

3r Trimestre

 

La Júlia, una noia de catorze anys, ha anat a estudiar a casa d’un company de curs: en Kike. En Kike surt un moment i, mentrestant, la Júlia observa, a través de la finestra de l’habitació, l’assassinat d’una dona. 

 

LECTURAS CASTELLANO

242 comentaris

 • Arnaaau Balcells Bergadà!(: (7 anys)

  Me ha gustado porque tiene bastante suspense y es emocionante. Trata sobre un hombre llamado Emilio que, era informático y quería escribir, por eso dejo su trabajo para ir a escribir al monasterio de Veruela donde ahí le hablan sobre la bruja Gorgona y la calavera de cristal. Él conoce a Beatriz y los 2 buscan la calavera i se encuentran con Gorgona. Bueno me ha gustado mucho y lo recomiendo.

 • Daniela Ferrer (7 anys)

  LA ÚLTIMA BRUJA DE TRASMOZ: Aquest llibre ha estat bé, però no ha sigut un dels que m’ha agradat més. En aquest curs n’he llegit de millors. Hi havia històries inacabades, no saps que passa a continuació. I també hi ha molts personatges, m’ha costat enredortar-me’n dels noms. A la gent que li agradi els llibres de por i d’intriga els hi recomano.

 • Aleix Ganyet Lucas (7 anys)

  Es un libro muy interesante que habla sobre un chico que deja su Trabajo para ir an un monasterio a escribir una novel•la y suceden cosas raras como que se muere el bibliotecario sin razon,etc.. Y yo lo recomano para leerlo todo el mundo.

 • Aleix salvadó (7 anys)

  Trobo que és un llibre molt intrigant perquè a cada capítol passa alguna cosa diferent que t’empeny a seguir llegint per saber que passa al final. Parla sobre un noi i una noia que viuen moltes aventures per tal de trobar la calavera de vidre que te la Gorgona, la Beatriz creu que li permetra comunicarse amb els morts

 • Montse Palou (7 anys)

  La última bruja de Trasmoz: Este libro me ha gustado mucho porqué ha hablado de todo tipo de cosas: un hombre que quería escribir en un convento y acaba buscando una calavera con una compañera suya, descubre lo que le pasó con la hermana de Beatriz (su amiga que conoció en el convento),… Me ha hecho pasar un poco de miedo, pero siempre me hacía reír por las cosas que decían. Ha sido de los mejores libros que he leído.

 • Aleix salvadó (7 anys)

  Trobo que és un llibre molt intrigant perquè a cada capítol passa alguna cosa diferent que t’empeny a seguir llegint per saber que passa al final.

 • Quer Roca (7 anys)

  Sin vuelta atrás

  En mi opinion, el libro “ sin vuelta atrás ” es una historia muy interesante, ya que trata sobre el bullyng y lo que puede causar este comportamiento. Para mi es muy interesante ya que esto puede y ocurre en la vida real. Para los que no sepan que es el bullyng, aquí se puede aprender que maltratar a los demás no esta bien.
  La parte del libro que me ha gustado más es cuando todo el pueblo se reúne y velan la muerte del difunto.

  2n Trimestre

  En la meva opinió es un llibre molt interesan i molt divertit. En aquest llibre hi trobem una mica d’aventura, misteri, intriga i amor. Per a mi és un llibre realment molt interessant i molt entretingut.

  El llibre negre dels secrets

  En la meva opinió es un llibre molt interessant. Jo trobo que es molt divertit ja que hi han molt secrets i misteris, fins i tot et dona intriga de saber el que passara després i com acabara la història ja que tot el que passa té coses amb comú.
  Aquest llibre tracta d’un nen que es diu Ludlow i arriba amb un poble que es diu Pagus Parvus, on coneix al seu soci Joe Zabbidou hi ha molt més personatges com en Jeremiah Trinquet, que és l’home més ric del poble hi al que tots el habitants li deuen un lloguer. En Joe, es un prestamista que compra secrets de tot tipus i hem podrem saber uns quants de ven interessants i esgarrifosos. Jo us el recomano.

 • Fatimaa!! :) (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS
  Aquest llibre potser és el millor que he llegit mai ja que s’ha escrit amb un realisme al•lucinant. Tracta d’un jove, el Ludlow, fill d’un família de lladres que viuen en una ciutat anomenada La City. Els seus pares no li han ensenyat a fer res més que robar. En mans del detí en Ludlow cau en un poblet anomenat Pagus Parvus amb un comprador de secrets que es diu Joe!!!Si voleu descobrir els secrets i les locures que senten aquests dos!!! És una aventura molt però molt bona!!! Us el aconsello!! ? ? 🙂

 • Lucia (7 anys)

  El llibre negre dels secrets ma agradat força, tracta d’un nen anomenat Ludlow que s’escapa de la seva ciutat i coneix a un amic, en Joe, que deixa diners a canvi de secrets. Tots dos alliberen a tot un poble de la pobresa.

 • Aleix Ganyet Lucas (7 anys)

  Llibre negre dels secrets
  A mí que no m’agrada llegir trobo que és un llibre molt interessant i molt entenedor .Va de un ne que s’escapa de la City i s’enfila al carruatge de un home. Arriba a un poble amb els carrers empedrats les cases i les botigues de l’època del Gran Incendi de l’Ondres. I segueix a un home fins a una botiga i es fa el seu ajudant. La part que m’agrada es quan el nen s’escapa de la City.

 • Aleix Salvadó (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:
  Trobo que és un llibre molt maco, perquè parla d’un nen que va tenir una infància molt desgraciada però un dia mentre el seus pares el perseguien va pujar en un cotxe que el porta fins a Pagus Parvus i allí coneix a en Joe Zabbidou que era un prestador de secrets i aparti de allí ban viure moltes aventures i aquest nen que és deia Ludow Mostela és va convertir en prestador secret.

 • Marta Figueras (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS
  Aquest llibre tracta de un noi que coneix a un prestador secret que es dedica a comprar secrets de la gent. M’ha agradat bastant perquè era emocionant llegir el que els hi passava als protagonistes. És un llibre amb bastanta intriga que, quan es planteja un conflicte, no pots parar de llegir fins que es soluciona. La part que m’ha agradat més de llegir eren els secrets que confessaven els habitants de Pagus Parvus i el final del llibre. I el personatge que m’ha agradat més és la Saluki, la granota del Joe, que és la que he trobat més divertida.

 • Júlia Robert Bordes (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:
  Aquest llibre m’ha semblat molt interessant,ja que tracta de un noi que es diu Ludlow, no te massa bona relació amb els seus pares i decideix marxar de la seva ciutat, arriba a una ciutat ,que es diu, Pagus Parvus on i viurà moltes aventures.

 • Montserrat Segués (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS
  Era un llibre d’intriga molt interesant i a la vegada divertit, a la ciutat on passa la historia tothom a fet alguna cosa que tenen en secret. A mitja nit algunes persones van a confessar-se a en Joe un prestador que compra secrets. Però en aquesta ciutat no es tan fàcil viure-hi, perquè en Jeramiah un home alt, gros i pudorós no deixa viure a la gent en pau. No podies parar de llegir perquè abans de que es soluciones un problema ja n’hi havia un altre.

 • Carla Roig (7 anys)

  LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:

  És un llibre molt divertit, no és avorrit, tot el contrari. És llanguet, però un cop comences ja no pots parar. Tracte de un nen, que ja està fart de com el tracten els seus pares. Un dia, puja al carruatge de un home que el porta a una ciutat, molt diferent i allí comença la seva nova vida plena de aventures i felicitat…

 • Anna Solé (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:
  Aquest llibre m’ha agradat molt, en alguns trossos es intrigant, la part que he trobat més intrigant es quan el Jeremiah es mor i diuen que és per un atac de cor, però en realitat és per una altra cosa que diuen mes endavant. Potser m’hagués agradat encara més si hi haguessin hagut imatges, per a fer-te més la idea de com es la ciutat, ells, la botiga…però tot i això es molt divertit.

 • Ara Montero (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:

  Encara que no m’agraden gaire els llibres de misteri en general, trobo que aquest està molt bé, que a moltes coses no s’hi troba sentit fins que s’acaba, i això fa que t’hi enganxis. De manera que m’ha agradat bastant, i el recomano, ja que succeeixen moltes coses i no dóna temps a avorrir-se.

 • Arnaaau Balcells Bergadà! (7 anys)

  M’ha agradat molt aquest llibre perquè es molt entretingut i gairebé tot el llibre dona molta intriga per saber que passarà, quan comences a llegir ja no pots parar de lo enganxat que estàs i també es molt divertit en algunes parts. Jo li posaria un 9.

 • Núria Usón Bellart (7 anys)

  El llibre negre dels secrets:
  M’ha agradat molt aquest llibre, perquè va d’un home que era prestador i guardava els secrets de les persones que li confessaven, i un noi que escrivia els secrets, en el llibre negre dels secrets! És un conte divertit i emocionant, us el recomano!

 • Montse Palou (7 anys)

  El llibre negre dels secrets:
  Aquest llibre ha sigut molt interessant per mi perquè explica la vida de un nen i els secrets de tot un poble i l’odi per a una persona. En Joe, era molt bona persona perquè molts cops volia fer coses que no agradava a ningú, però no ho feia. En Ludlow, era un bon nen que va tenir la sort de que en Joe l’agafés d’ajudant i puges treballar. En resum, m’ha agradat molt aquest llibre i ha sigut molt intrigant.

 • Eloi Ganyet (7 anys)

  El llibre negre dels secrets
  Parla sobre un poble de muntanya, on tots són baixos i tenen molts secrets, on hi ha una casa on paguen per que diguis el secret i l’apunten amb un llibre de tapa negra, quan els omplen els guarden en una sala gran plena de llibres de secrets.
  M’ha agradat molt, us el recomano.

 • Andrea Melà (7 anys)

  EL LLIBRE NEGRE DELS SECRETS:

  És un llibre entretingut i bastant divertit, als protagonistes els hi passen diferents coses, unes més estranyes que altres. Tracta d’un noi que s’escapa dels seus pares i s’amaga a un carruatge que el porta fins a Pagus Parvus, allà coneix en Joe Zabiidou, un prestador secret, que l’acull a casa seva com si fos de la família. Als dos personatges els hi passen diferents coses.

  Al principi, pot ser un llibre una mica avorrit, però desprès, et vas enganxant, el recomano.

 • Manel Meda Segarra (7 anys)

  Aquest llibre, m’ha agradat una mica, per que és d’intriga. L’escena que m’ha agradat més es quant la Saluki mossega a en Jeremiah Trinquet. Jo, recomano aquest llibre a tothom.

 • Eloi Serés Minguell (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE
  El llibre de segon trimestre està força bé. La Martina és la protagonista del llibre i líder del club de la cistella juntament amb els seus amics.
  SIN VUELTA ATRÁS
  El llibre de “sin vuelta atrás” tracta sobre un noi adolescent que li fan bullyng i s’acaba suïcidant per culpa dels abusos que li fan els seus companys. Aquest llibre ha estat bastant bé però és molt avorrit.

 • Xeniaa (7 anys)

  Segon trimestre:
  El llibre parla d’una colla d’una escola, descobreixen misteris seguint l’exemple de la germana de la Martina (protagonista).
  M’ha agradat el llibre perquè és interessant i entretingut, la part que més m’agrada es quan la protagonista va pel carrer quan plou molt i veu a una persona que l’està observant, també m’agrada quan estan passant la nit a l’escola i senten algú i troben a un nen al lavabo.

  Sin vuelta atràs:
  M’ha agradat molt aquest llibre, la part que més m’ha agradat és quan el germà gran del Jacinto (protagonista) i el seu pare surten al carrer amb l’escopeta perquè volen disparar a un dels que maltractaven al Jacinto però al final no ho fan.

 • C@rl@ Roig (7 anys)

  Segon Trimestre:
  És un llibre d’aventures, emocionant i alhora divertit. Tracte d’una colla d’amics que els passen una sèrie de cosses i ho han d’anar descobrint a poc a poc i per fer-ho investiguen i s’amaguen… A mi em va agradar força, crec que és per la nostra edat.

  Sin vuelta atràs:
  És un llibre una mica més difícil, costa d’entendre, i sobretot s’ha de estar molt atent als primers capítols, ja que és la part més difícil del llibre. Tot i així crec que és un bon llibre i t’ensenya el que passa en una realitat, en el que les persones poden fer i com pot reaccionar relacionat amb el bulling i el que pot arribar a sentir algú.

 • Fatima Rabhi (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE
  El llibre que hem llegit del primer trimestre és: Segon Trimestre. És molt bonic ja que tracta, més o menys, d’ uns nois de la nostra edat. L’objectiu d’aquest llibre és que mai no t’avergonyeixis dels teus amics perquè per molt que siguin ridículs et segueixen estimant i un dia o altre canviaran i llavors estaràs orgullós/a d’ells i passareu unes aventures molt emocionants.

 • Aleix Salvadó (7 anys)

  Segon Trimestre
  És un llibre molt emocionant que parla d’una família de cubans il•legals que dormen al laboratori de l’escola perquè no tenen casa, i també parla d’una nena de la classe de segon que pel carrer segueix a la Mireia de la classe de primer per pegar-la però quan l’anava a pegar la família de cubans la salven.

 • Daniela Ferrer (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE:
  Aquest llibre m’ha agradat bastant. És molt divertit, explica aventures que fan gràcia i que t’intriguen a saber la resposta. Hi ha moments difícils, però que al final es solucionen, i moments no tant difícils, de més diversió. Hi ha una colla, una nena amb poders, misteris al laboratori, … I si en voleu saber més, llegiu-lo.
  SIN VUELTA ATRÀS:
  Aquest llibre ha estat el que m’ha agradat més aquest curs, de moment. Parla del “bullyng” i t’ensenya coses. És una mica trist perquè hi ha un nen que es suïcida per culpa d’uns altres nens. Es fa una mica pesat quan fan la investigació, però és molt intrigant i a estones és divertit. M’ha agradat força, us el recomano.

 • Beerta Caastellana (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE:
  M’ha agradar molt, passaven coses que et feien estar intrigat fins que sabies el que passava i a més eren unes “aventures” molt divertides, com ara: passen coses al laboratori…

  SIN VUELTA ATRÀS:
  A mi, personalment em va fer una mica de pena algun tros de la lectura. Però crec que et fa reflexionar bastant.

  Els que estiguin animats a llegir-los endavant! SOM-HI

 • David Padullés (7 anys)

  Sin Vuelta Atras:
  Es un libro que trata sobre el bullying, basado en juegos que empiezan siendo una tonteria però las consecuencias acaban siendo malas, es un libro entretenido.

 • Aleix Salvadó (7 anys)

  Sin vuelta atràs
  És un llibre molt bonic, parla d’una història molt trista en que hi ha una colla de nens que fan la vida impossible a un altre que es diu Jacinto, quan el Jacinto va estar fart de que li fessin la vida impossible es va suïcidar i finalment la policia captura a la colleta de nens i es fa una manifestació amb honor al Jacinto.

 • Núria Usón Bellart (7 anys)

  Sin vuelta atrás
  Aquest llibre em va agradar, perquè és un llibre sensible, bonic, i que ens explica la vida d’un noi que va aguantar molt, però que al final no va poder més. Segur que us agradarà!

 • Núria Usón Bellart (7 anys)

  Segon Trimestre
  El llibre del Segon Trimestre, em va agradar perquè anava d’una noia que és deia Martina, que volia fer una colla amb els seus amics, perquè la seva germana quan tenia l’edat de la Martina, també ho va fer. Hi van haver problemes per acabar de formar una colla ben unida, però al final ho va aconseguir!

 • Arnau Balcells Bergadà! (7 anys)

  Segon trimestre: M’ha agradat molt. Es força divertit i dóna intriga en moltes parts, està molt bé i el recomano per el pròxim any perquè crec que els hi agradarà a tots.
  Sin vuelta atràs: No m’ha agradat gaire perquè em liava al canviar de capítol perquè canviava d’escena i perdia el fil.

 • Anna Solé (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE:
  Aquest llibre m’ha agradat molt, l’he trobat molt interessant, divertit, i a la vegada intrigant.
  També m’ha agradat perquè per moments pensaves que el grup de la cistella desapareixeria però després succeïen coses que feien que es tornessin a unir.

  SIN VUELTA ATRAS:
  Aquest llibre m’ha agradat molt, és un nen que li fan bullying quatre companys de classe, però no ho diu a ningú, es va deixant pegant…i va passant el temps i al final, arriba un punt que ja no pot més.

 • Marta Figueras (7 anys)

  SEGON TRIMESTE:
  És un llibre força entretingut i divertit que tracta sobre un grup de nois i noies que gairebé no se suporten però continuen junts, i amb la arribada d’una nova noia es fan més amics i junts viuen diferents aventures. M’ha agradat molt perquè he rigut bastant i quan començava a llegir no podia parar, ja que tenia la necessitat de saber com acabava cada conflicte o anècdota que s’hi presentava.

  SIN VUELTA ATRÁS:
  Encara que no m’agradi massa llegir en castellà aquest llibre m’ha agradat bastant perquè quan començava a llegir no podia parar ja que era molt interessant. Tracta sobre un noi que es suïcida perquè li fan bullying, i això m’ha ajudat a entendre les conseqüències del bullying. També he après que el simple fet de riure-se’n d’algú pot acabar en una tragèdia.

 • Montse Palou (7 anys)

  Sin vuelta atrás:
  Es un libro que te explica todo lo que le han hecho a un niño y, al final, como acaba. Buscan pistas de como se ha podido suicidar y salen cosas muy extrañas. El libro es muy triste pero es muy bueno porque te hace pensar cómo se puede encontrar un niño si le pasa esto a nuestra edad.

 • francisco pubill (7 anys)

  El llibre de Sin Vuelta Atrás de Jordi Sierra i Fabra. És molt interessant a mi m’ha agradat bastant. Ús el recomano per llegir-lo. Tracta del Bulliyng, que un nen l’experimenta el dia a dia. Es bastant bo, perquè després hi ha moltes coses darrere d’això, ús el recomano…

 • Manel Meda Segarra (7 anys)

  Sin Vuelta Atrás (Jordi Sierra y Fabra)
  Este libro no me gustó mucho por que trata de hechos reales, que suceden en la vida real, por otro lado me ha costado un poco entender el principio del libro ya que cambia de escenas constantemente.

 • Montse Palou (7 anys)

  Segon trimestre:
  Aquest llibre, m’ha agradat molt perquè parla de les diferents coses que et pots trobar en una escola. M’agraden molt les aventures que passen: un dia van a veure qui volta per la nit a l’escola,… Ha estat molt intrigant.

 • Montserrt Segués (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE:
  El llibre de 2n trimestre m’ha agradat molt, ha sigut divertit i interessant. Quan començaves a llegir no podies parar, sobretot a la part del misteri que han de descobrir. T’ensenya que si ajudes algú, quan necessitis ajuda ell després t’ajudarà.

  SIN VUELTA ATRÀS:
  El llibre de “Sin vuelta atràs” era una mica trist, però interessant. T’ensenya que per molt que no et caigui bé algú, li tinguis mania… no li facis la vida impossible ni el peguis, perquè ell s’ho pot prendre malament i reaccionar d’una manera que no esperes.

 • francisco pubill (7 anys)

  El llibre del Segon Trimestre us el recomano, perquè és un llibre en que s’urgeixen moltes coses i aventures, i si comences a llegir ja no pots acabar i et dona moltes ganes de llegir. És bastant interessant. És d’uns nens que formen un club, que és diu el Club de la Cistella.

 • Manel Meda Segarra (7 anys)

  Segon Trimestre (Àngel Burgas)
  Aquest llibre m’ha agradat molt perquè parla d’uns nens que són de la meva edat, de 1r i de 2n d’ESO; també perquè a la Martina, i al seu club d’amics els hi passen moltes aventures.

 • Ara Montero (7 anys)

  -SEGON TRIMESTRE (creix el club de la cistella): No m’ha agradat gaire però que un grup d’amics, vagi creixent, tot i les diferències que tenen i que compleixin missions arriscades per ajudar als demés o esbrinar misteris, és emocionant, i no passa gaire a la vida real, perquè a aquestes edats no es fan gaires accions una mica perilloses si es descobreixen pel simple fet d’ajudar.

  -SIN VUELTA ATRÁS: M’ha encantat, perquè intenta conscienciar sobretot als joves de les conseqüències d’algunes paraules, fets o maltractes que es fan sense ser conscient del mal que poden causar i de la tragèdia que originen. Tracta del Bullying, per a que ens n’adonem, tant si en som testimonis i no en fem cas, com si maltractem o el rebem, que hem d’ajudar, o deixar-nos ajudar, perquè segueix sent un maltracte molt perillós.

 • Eloi Ganyet (7 anys)

  Sin vuelta atras
  No m’ha agradat, perquè li fan bullying a un pobre nen. El llibre en si fa molta pena, tres nens fan bullying amb un nen i als seus amics.

 • Aleix Ganyet Lucas (7 anys)

  SIN VUELTA ATRÁS: Es un libro que explica las consecuencias de hacer bullying a personas. Es un libro muy, muy aburrido.

 • Andrea Melà (7 anys)

  SIN VUELTA ATRÁS:
  El llibre parla sobre el bullyng i l’assetjament escolar. Aquest llibre m’ha agradat bastant. Parla sobre un noi adolescent que es suïcida per culpa d’uns companys de classe que li fan la vida impossible, al principi, hi ha molta intriga, perquè vols saber de seguida el que ha passat, i perquè ho ha fet, però desprès, es fa una mica pesat, perquè es relaciona tot amb l’estudi del seu cas. Però en general, està bastant bé.

  SEGON TRIMESTRE:
  És un llibre que tracta d’un grup d’amics que van passant per diferents moments, s’enfaden, es tornen a reconciliar… I un dia, veuen una cosa estranya al laboratori de l’escola i decideixen investigar. El llibre ens parla sobre la immigració i els problemes que tenen la gent quan venen aquí, i no tenen ni feina, ni casa, ni res. Penso que el llibre està bé, però no em va agradar del tot.

 • Eloi Ganyet (7 anys)

  Segon Trimestre
  M’ha agradat molt, perquè parla de les coses que passen a l’ESO. El llibre en si parla d’un grup de nens que investiguen coses, i un dia a la nit troben unes persones a dintre del col•legi.

 • Aleix Ganyet Lucas (7 anys)

  SEGON TRIMESTRE: És un llibre força divertit i intrigant perquè explica misteris i històries molt entretingudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 
Go to Top