Exploradors 2n ESO

 

 

Per 2n d’ESO hem escollit:

una ampolla al mar de gaza-valerie zenatti-9788466118446

Una ampolla al mar de Gaza:

A Jerusalem, l’horror dels atemptats s’ha convertit en una rutina. Però la Tal, una noia israeliana de disset anys, no s’acostuma a tanta violència. Per tal de superar l’odi creu que ha de conèixer l’altra cara del conflicte, i aconsegueix posar-se en contacte amb en Naïm, un palestí de vint anys, per mitjà del correu electrònic. De primer el noi és molt eixut, però a poc a poc els dos joves superen els recels i sorgeix entre ells una amistat de debò.

El secreto del fuego: Sofia té dotze anys, el seu país està en guerra, uns soldats arriben al poblat on viu amb la seva família, aquests li maten al pare. Fugen del poble amb la mare i els germans i s’instal·len lluny d’allà. Malauradament un dia jugant amb la seva germana Maria, toquen una mina que mata a la germana i a ella li hauran d’amputar les cames. A partir d’aquí Sofia haurà de lluitar per sobreviure i tirar endavant ella sola..

El llibre negre dels secrets: Quan en Ludlow Mostela s’enfila d’estranquis en un cotxe de cavalls per fugir de la City, no sap fins a quin punt aquest gest instintiu li canviarà la vida. A mitja nit arriba a un poble de mala mort on en Joe Zabiddou, un prestador molt particular, l’agafa com a ajudant. La feina consisteix a apuntar les confessions esgarrifoses dels clients del prestador. Novel.la de misteri

La veritable confesió de Charrlotte  Doyle

No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d’assassinat, jutjades i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història, tot i haver passat força anys enrere, té prou valor per ser explicada. Alerta, però: si les idees fortes i l’acció us ofenen, no la llegiu. Jo intentaré explicar la veritat, tal com la vaig viure.

20 comentaris

 • cucushumushu (8 anys)

  el noi del pijama de ratlles es exelent!! mel vaig llegir l’any passat a 2n de la ESO i me va fascinar, tot i que no soc allo un alumne egemplar, m’encanta ld meus ratos lliures llegir un bon llibre com el nen del pijama de ratlles!<3

 • Anònim (9 anys)

  AU EMBOLIQUEM LA TROCA!
  per Andreu Martín:
  Aquest llibre m’ha agradat molt perquè barreja, d’una manera molt divertida, la realitat i la “ciència-ficció”. També intentar donar un significat de que les bromes poden estar bé fins a un cert punt, i que amb les mentides no s’arrive enlloc. Sempre s’acaba sabent la veritat.
  És molt divertida l’actuació dels lladres i les provocacions de la Carme i el Guillem cap a ells.
  En general m’ha agradat molt i potser només canviaria alguns fets bastant irreals, per així donar més credibilitat a la novel·la.`
  Personalment, la recomano si voleu riure.

 • Anònim01 (9 anys)

  AU EMBOLIQUEM LA TROCA
  Jo crec que aquest llibre està molt bé. Té bastanta acció, i rius amb els tres lladres que hi ha a casa d’en Guille i amb la seva mare.L’idiona que inventen està molt bé, ja que costa molt d’averiguar, i a més és diverit. LA història que s’inventen el Guille i la Carme amb allò de les joies i el pare policia està molt bé, i la dels lladres, és molt poc realista, però per com es desenvolupa la història i els personatges que hi ha, és molt encertat, perquè fan el paper de lladres que no saben que fan, perquè el pare els dóna consells de les eines que haurien d’utilitzar…
  Jo recomano aquest llibre d’aventura i una mica de misteri, perquè m’ha agradat molt.

 • andrea belen (10 anys)

  hola,yo hus recomano llegir el llibre de señora gata es divertit i ala vegada emocionat aquet llibre es expectacular!!!!

 • Paula Sergeeva (10 anys)

  Jo ja tinc moltes ganes de llegirme ”El noi amb el pijama de ratlles”, lo que passa es que el tenen uns altres nen…jo…

 • alumnes (10 anys)

  l`any que be ens faras clases

 • 3 i 4 eso (10 anys)

  any que be que en pots fer natus

 • 3eso (10 anys)

  moltes gràcies vendrell

 • jvendre2 (10 anys)

  El proper curs hi haurà una pàgina també per 3r i 4rt d’ESO

 • 4eso (10 anys)

  Els alumnes de 4eso tambe volem tenir una pàgina

 • 3eso (10 anys)

  Nosaltres també en volem tenir una pàgina el curs que ve

 • said (10 anys)

  El que m’agrada més és estudiar i la plàstica.També m’encanta llengua castellana

 • jvendre2 (10 anys)

  Salutacions Sadurní!
  Els alumnes de l’Escola van quedar molt motivats per les teves xerrades encisadores sobre els llibres dels Exploradores corresponents a cada curs!
  Aquest bloc només és un petit pas més perquè tota la comunitat educativa s’hi impliqui en el plaer de llegir!

 • Hola! Sóc en Sadurní Tudela que amb altres companys professors hem triat els llibres pera l´experiència “EXPLORADORS”.
  He llegit tots els vostres comentaris.Trobo interessant la resposta d´Albert Bohorquez a l´anònim que té la valentia de dir que no li agrada llegir. Tot consisteix en trobar el llibre adeqüat. I segur que existeix. Cal seguir “explorant”.
  Respectant totes les vostres opinions jo crec que els llibres de Segon d´ESO els quatre eren esplèndids i molt diferents. Jo em vaig emocionar “El noi del pijama a ratlles” i “El secreto del fuego”. Crec que impressiona la il·lustració de Demeter i en quan a intriga trobo fantàstic “El llibre negre dels secrets”
  Ànim, doncs, a continuar explorant, és un camí que no s’acaba mai… afortunadament.
  Felicitem el professor Vendrell per crear aquesta pàgina tan motivadora per a llegir.

 • said (10 anys)

  Hola el que m’agrada més és la plàstica, adéu

 • Guillem (11 anys)

  Hola!
  Bé, jo encara no he tingut el gust de llegir cap dels llibres exploradors, però m’agradaria recomanar-vos un parell de llibres:
  Temps Difícils i David Copperfield, ambdós de Charles Dickens. Són novel·les molt realistes, però a la vegada escrites amb molta imaginació, detallistes i un pel difícils de compendre, que mostren en part les conseqüències dolentes de la revolució industrial (pèrdua de principis i ideals per part de la burgesia) i ho fa a través de personatges molt diversos i peculiars.

  David Copperfield és llarg (unes 800 pàgs.), o sigui que els més mandrosos podeu optar per Temps Difícils, de poc més de 300 pàgs.

  Salutacions, Vendrell!!!! I felicitar-te per posar en marxa aquest projecte de foment de la lectura, que considero molt bo!!!!

 • Alberto Bohorquez (11 anys)

  Anónim sehur que no t’agrade llegir perque no has trobat el tipus de llibre que t’agrade.Intenta llegir algun llibre de un tema que t’encanti i veuras com li agafaras gust a llegir.A mi tampoc m’agradava llegir fins que vaig començar amb uns llibres de misteri magnifics i ara m’encanta llegir

 • jvendre2 (11 anys)

  Mariona and Alba premi per ser les primeres!
  És broma!
  Molt bé però segur que heu llegit llibres que podrieu recomanr…

 • anonim (11 anys)

  no m’agrada llegir.

 • mariona and alba (11 anys)

  Ens ha agradat … “Oh por Dios” som les úniques, bé ens ha agradat el noi del pijama de cuadros perdò de ratlles. És un nen qe li agrada amagarse però a la nova casa no hi ha espai…

  Bé dew mariona and alba forever

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 
Go to Top