Novetats Primària 09-10

A Primària, l’Escola Pia de Catalunya ha canviat alguns llibres respecte el curs passat!

A la nostra escola ja havíem començat amb els anteriors i, ara afegirem aquests!

EXPLORADORS DE LLIBRES de PRIMER  Curs 2009 – 2010

S’ha canviat el llibre Ernest per: El elefants mai no obliden.

Els búfals van salvar el bebè elefant, i el van pujar com un d’ells i es va fer gran. Un dia en el riu,van coincidir el ramat de búfals amb el d’elefants : amb qui se n’anirà?  Bonica història de solidaritat i agraïment.

EXPLORADORS DE LLIBRES de SEGON  Curs 2009 – 2010

En lloc de Quina gana que tinc, s’ha posat: El búfalo y el pájaro

Curiosa història d’un ocell que viu instal·lat sobre el corn d’un búfal. Mentre aquest treballa guiat pel pagès, ell els hi explica històries tot cantant. Quan arriba la collita, l’ocell es posa a picotejar tranquil·lament grans d’arròs. El pagès el renya però, el búfal defensa que hi te ple dret. Per què?

EXPLORADORS DE LLIBRES de TERCER Curs 2009 – 2010

En aquest curs s’ha substituït el Papus per Sherlock Holmes i el cas de la joia blava

Una altra classe de llibres: els de lladres i policies o detectius desperts com el famós Sherlock Holmes i el seu ajudant Watson. Amb la seva aclaparadora lògica detectivesca, a partir de les pistes aconseguides, aniran extraient les conclusions, que els portaran a la resolució del misteri.

Magnífiques il·lustracions. És una adaptació de la famosa obra que podreu llegir quan sereu més grans.

EXPLORADORS DE LLIBRES de QUART Curs 2009 – 2010

En aquest curs hi ha hagut dos canvis: Des de Lapònia amb amor i Un somni dins de un mitjó s’han canviat per: L’enemic i Ottolina i la gata groga.

L’enemic: Encara que en el món sempre hi ha hagut guerres (i n’hi ha avui), quina cosa més absurda, no? Per què no fem servir el cap per pensar i dialogar? Per què no estimem la justícia més que els propis interessos.

Ens pensem que l’enemic és una bèstia salvatge, quan resulta que és com nosaltres: amb la mateixa soledat i les mateixes pors. Il·lustracions molt expressives.

Ottolina i la gata groga: Ottolina és una nena molt original en tot: en el pentinat, en portar sabates que no fan mai parella, experta en resoldre misteris. Cuida d’ella el Sr. Munroe: baixet, pelut, llaminer i noruec.

Junts resoldran la misteriosa desaparició de gossos de companyia d’unes velletes. Història senzilla, divertida, emocionant, molta acció i també uns quants malvats.

EXPLORADORS DE LLIBRES de CINQUÈ Curs 2009 – 2010

En lloc de Frankestein, s’ha considerat millor Tinka

Tinka, filla de pares musulmans, viu el setge de Sarajevo. L’autor té el do de reflectir les situacions més extremes amb un pols de tendresa: patir gana, ser víctima de robatoris insignificants perquè tothom busca sobreviure, córrer al soterrani de la casa quan cauen els obusos, no tenir aigua, ni llum,ni gas.

Final obert ple d’incògnites i també d’esperances.

EXPLORADORS DE LLIBRES de SISÈ Curs 2009 – 2010

A 6è hi ha hagut dos canvis: El secret de l’andana 13 i Guineu s’han canviat per: Les aventures de Kid Parvate i La invenció de l’Hugo Cabret.

Les aventures de Kid Parvate: En Kip Parvati és un noi que es dedica a pescar amb el seu oncle per tal de dur diners a casa, però el seu somni és convertir-se en capità de vaixell per aconseguir la preuada i tan anomenada Lluna Rosa, la perla més buscada de tots els oceans. Les aventures del protagonista i els interessants diàlegs fan que no es pugui deixar de llegir aquesta obra, un cop començada. T’enganxarà!

La invenció de l’Hugo Cabret:

Extraordinari fascinant a la vegada. Encara que gruixut te l’empassaràs en un tres i no res. A Anglaterra 300.000 exemplars venuts en tres mesos. Amb premis que avalen a més la seva qualitat. Per entendre’l cal fixar-se molt en les imatges. Imaginació, aventura, passió per inventar estranyes màquines. Llibre molt i molt original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 
Go to Top