Lectures 1r ESO

Los perfectos

Todas las familias del mundo tienen sus defectos. Menos la mía. Mis padres no tienen defectos. Mis hermanas tampoco. Son todos sencillamente perfectos. Yo no. Me llamo Álex, vivo en la calle Agrimensor nº 5, y en esta evaluación me han suspendido dos. Lengua y matemáticas…

 

 

 

 

 

 

 

 

El niño que vivía en las estrellas

En un hospital, un médico psiquiatra atiende a un niño que han recogido vagando por la calle. Es un niño hambriento, sucio, que presenta claros síntomas de abandono. No habla casi y cuando lo hace sus palabras no parecen tener significado. No presenta signos de locura, aunque hay algo irreal en él. Afirma venir del espacio, de «Andrómeda», y se comporta además como si estuviera realmente perdido; en un lugar equivocado; diferente al suyo y sin saber cómo regresar…

 

 

 

 

 

 

El diari secret de l’Adrian Mole

A l’Adrian les coses no li van gaire bé: la seva mare no està per ell, el seu pare no l’entén, els amics s’aprofiten de la seva bona fe i, per postres, no té sort amb les noies. Potser és per això que cada dia escriu, en un diari secret, tot el que li passa i com se sent. El diari secret d’Adrian Mole ha estat traduït a vint llengües.

Crispetes per la Norma Schweizer

Quan la Mireia veu per primera vegada la Norma, no sap que, de vegades, un fet important posa a prova lamistat entre dues persones. Aleshores shan de deixar de banda els interessos personals i lluitar, contra tot i contra tothom, per conservar aquesta amistat.

El cavaller de l’armadura rovellada.

 

Com els executius actuals, els cavallers medievals, per als quals la única raó de la seva vida era matar dracs i salvar donzelles, de vegades s’oblidaven de les obligacions familiars. Així, quan davant de les recriminacions de la seva esposa i del seu fill el cavaller protagonista d’aquesta novel.la decideix passar una agradable vetllada familiar, de sobte, descobreix amb sorpresa que no pot treure’s l’armadura. En recerca desesperada que algú l’ajudi començarà el seu viatge darrere la seva veritable esència.

El cavaller de l'armadura rovellada

MATILDA

Matilda es una lectora empedernida con solo cinco años. Sensible e inteligente, todos la admiran menos sus mediocres padres, que la consideran una inútil. Además tiene poderes extraños y maravillosos… Un día, Matilda decide desquitarse y empieza a emplearlos contra la abominable y cruel señorita Trunchbull .

 

 

171 comentaris

 • ISABELA ;) (6 anys)

  Crispetes per la Norma Schweizer

  Es un llibre que no m’ha agradat perquè el trobo avorrit i ami els llibres així no m’agraden, m’agraden més d’aventura, fiiccio … però bé si ala gent li agrada el drama i coses així el recomano si ets més de coses com aventura… no el llegeixis perquè no valdrà la pena. !

 • Joana Delgado Huguet (6 anys)

  A mi el llibre de “Les Crispetes per la Norma Schweizer” no m’ha agradat gaire perquè és una mica avorrit, a mi m’agraden els llibres de misteri i aquest sí que en té però no gaire perquè al final s’acaba que la Norma torna a l’escola però a mi m’agradaria que tornés a l’escola però d’aquí una o dos setmanes es morís per culpa de la sida. Si s’hagués acabat com he dit jo, hauria sigut molt millor perquè estic segura que a tothom que se la llegit li hauria agradat més aixi. El tema d’aquest llibre no m’agrade gaire perquè per desgràcia la sida la tenen moltes persones i és trist perquè o s’acaben morint o han de predre pastilles per tota la vida.

 • Marina Morros Campillo (6 anys)

  El llibre de Crispetes per la Norma Schweizer, no m’ha agradat tant com el de “los Perfectos”. Es interessant però a mi no m’ha acabat d’agradar. La Norma, te un problema i entre tots els de la seva escola, acaben fent una manifestació per la Norma i se’n acaben sortint. Al final tot acabe bé. Jo, recomano el llibre per a tot aquell lector.

 • Maria (6 anys)

  Crispetes per la Norma Schweizwer

  A mi aquest llibre m’ ha aradat molt, perquè me’ l vaig llegir molt facilment i us el
  recomano. La meva part preferida es quan la Norma no pot anar al col.legi, però tot i això uns quants companys de classe, i un d’ ells la Mireia, lluiten per aconseguir que la Norma, tot i que tingui la sida, pugui anar al cole com una altra companya.
  Es un llibre molt còmode de llegir.

 • Irais (6 anys)

  */LOS PERFECTOS.

  El llibre, ha estat divertit i entretingut.
  A mi, m’ha agradat molt.
  Tracte d’una família a la qual, no hi troben cap defecte, però el fill sí que en tenia. Amb l’ ajuda del seu amic, vol descobrir diferents defectes, però per molt que li costi ell en vol trobar per sentir-se millor. Després, el seu amic l’amenace i ell no li vol dir un petit defecte que va trobar.
  Si en voleu saber més, us heu de llegir el llibre.

 • Montse (6 anys)

  El llibre de ”Los Perfectos” s’entén perfectament i expressa molt bé el que vol transmetre l’autor, però jo trobo que és un llibre poc interessant, la historia parla sempre del mateix tema, no hi ha cap part que et faci posar més interés. Per la meva opinió trobo que és curt i mica infantil.

 • sergi (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  A mi me pareció un líbro interesante porque trata de una familia normal pero que no es tan normal porque no tienen defectos. Pero después resulta que sí que tienen y se los va encontrado el hijo que es el único que no es perfecto; y bueno , leyendo las cosas que hacía para encontrar los defectos me lo pasé muy bien y recomiendo que lo leáis.

 • LAURA MOSOLL (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  Los Perfectos és un llibre molt interessant que demostre que tothom te defectes tot i que la gent pensi que són perfectes.
  Un parell de problemes a la família canvie totalment la seva vida.
  El pare amb un gran treball,decideix renunciar;la mare,fume per l’estres i les germanes estan tan obsessionades en ser perfectes que han de fer “xuletes” per aprovar i el protagonista d’aquesta història acabe cremant mitja casa intentant ajudar a la seva família.

 • Nikita (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  El llibre de “Los Perfectos” m’ha agradat bastant, perquè interpretava una mica la vida real, el que no fan alguns llibres. M’ha agradat el moment quan l ‘Alex el protagonista descobreix els defectes dels seus pares i germanes, com que el pare no treballa, la mare fume, les germanes fan xuletes per aprovar, però l ‘Alex no els hi va dir els seus defectes, quan tots els van dir a la casa del seu amic, perquè l ‘Alex havia cremat la casa sense voler. Us recomano que el llegiu.

 • Ariadna Cervera (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  El llibre “los perfectes” al final és més interessant i acaba bé però personalment a mi no m’ha agradat. Trobo que és un llibre una mica avorrit sobretot els primers deu capituls i aixó és més de la meitat del llibre jo trobo que el principi d’un llibre et te que enganxar perquè sinó t’enganxe no te’l llegeixes. I aquest llibre personalment a mi l’he trobat avorrit.

  Ariadna Cervera

 • Joana Delgado Huguet (6 anys)

  El llibre de los “Perfectos” a mi m’ha agradat molt, és molt interessant i divertit i parla d’una família que no té defectes i el protagonista (és el mes petit de la família) sí que en te, i ell i el seu amic volen descobrir els defectes.
  Jo el recomanaria a molta gent encara que siguin més petits. A mi la part que m’ha agradat més és quan l’Alex (el protagonista) descobreix tots els secrets de la seva família, com per exemple la seva mare fumava, el seu pare ha deixat la universitat, les seves germanes cosien xuletes a les faldilles per treure deus als exàmens. A més a més no és llarg ni curt, és molt còmode de llegir.

 • ISABELA ! (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  Pensé que Los perfectos no me gustaría me parecía aburido. Pero estuve equivocada empecé a leer y me engache lo acabé en una semana.
  Es divertido e interesante sobre una familia que parce e perfecta pero resulta que no porque todos tenemos defectos vo recomiendo mucho!

 • Maria (6 anys)

  Los perfectos

  Aquest llibre no estava malament però a mi no m’ha agradat que especifiqués tant les coses, cada detall, cada acció que feia algú…
  Però excepte això el llibre ha estat bastant bé perquè és divertit i entretingut i és basava en uns personatges perfectes però amb els seus defectes.

  Valoració: 7’5

 • Karla (6 anys)

  LOS PERFECTOS
  El libro de los perfectos es muy divertido, trata de una familia que es perfecta, menos el niño que se llama Alex. Entonces decide ir a descubrir algún defecto de su familia, al final creo que su madre fuma, el padre ha dejado el trabajo, sus hermanas hacen “chuletas” para aprobar. Y acaba siendo Alex el más perfecto de todos.

 • Clara (6 anys)

  El llibre de Los Perfectos va ser una mica divertit i a vegades amb el que deia t’enganxaves. A mi em va agradar del que tractava (la part que em va agradar mès va ser quan va descobrir que tota la família tenia defectes, no sol ell i també em va agradar molt el final quan es cremea la casa i tots van anar cap al nen que és el protagonista que es deia Alex ) però hi ha gent que diu que no li va agradar gens però jo això no ho crec ,va ser divertit llegir-lo

 • Pau Inglada (6 anys)

  Los Perfectos

  El llibre Los Perfectos narra les aventures d’un noi en el que la seva família tothom és perfecte: tots són intel·ligents, carismàtics i cauen bé a tothom. Més recomanable per a nens i nenes més petits, ja que és un llibre curt i entenedor de fàcil lectura. No explica una història extraordinària, però és capaç d’enganxar al lector gràcies a una bona narració. El fet que no està sempre explicant una història lineal, sino que va canviant de tema, és un punt a favor del llibre i una raó més per recomanar-lo.

 • Marina Morros Campillo (6 anys)

  Els Perfectes, és un llibre que m’ha encantat. És un llibre d’humor i misteri. És molt divertit i hi ha parts molt interessants. La part que m’ha agradat més és aquella que l’Alex descobreix tots els secrets de la seva família, que el pare deixe el treball, la mare fume i les seves dos germanes fan “xuletes” a les faldilles…Resulta que l’Alex és el més perfecte de tots. El llibre, en general, no és ni llarg ni curt i la lletra és bastant gran, i és molt còmode llegir-lo.

 • Marcel Viladrich (6 anys)

  -És un llibre que m’ha agradat molt, per que quan el comences enganxa una mica, però el més simbòlic del llibres és que ensenya un valor bastant important :que ningú és perfecte per molt que ho sembli. Per exemple l’Alex (que es el personatge del llibre), va suspendre dos assignatures però val més suspendre sense fer xuletes que fent-ne com les seves germanes.

 • Maria (6 anys)

  Los perfectos
  A mi el libro me gustó mucho. Creo que para mi es uno de mis mejores libros, sobretodo cuando Alex i Rafa Panocha se enfadan, pero poco después ya se vuelven a encontrar, cuando se escapan de sus padres y cuando intenta seguir a sus padres para saber que pasa con ellos. Yo os recomandaría este libro porque no cuesta de leer y es muy bonito.

 • Pamela Plamenova Petrova (6 anys)

  LOS PERFECTOS

  Este libro me ha gustado mucho porque es una familia que mucha gente dice que es perfecta, pero todas las familias tienen un defecto y esta familia también tiene pero se los esconden. Cada miembro tenía uno hasta que al final se cansaron y lo contaron porque no les gustaba esconder sus defectos a su familia.

 • Marc Capdevila (7 anys)

  Adrian Mole
  És un llibre divertit que ens comparteix tot el que passa a la vida d’un noi jove anomenat Adrian Mole, d’uns 13 anys d’edat, dia a dia amb la família i amics i ens mostra la seva opinió sobre totes les coses que ens explica i les aventures que té.

 • Marc Capdevila (7 anys)

  LOS PERFECTOS
  Ha estat un llibre molt interessant perquè ens demostra que ningú és perfecte en aquest món, ni petits, ni grans i aquesta és la realitat. Pot semblar que una família és perfecta com la que mostra el llibre, l’Àlex(protagonista) ha suspès dos assignatures, mates i llengua, el pare deixa la feina, la mare fuma, les germanes del protagonista fan “xuletes” sota les faldilles…

 • Marina Albets Pujol (7 anys)

  LOS PERFECTOS

  Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè l’ Àlex, un nen, es pensa que la seva família és perfecta menys ell. Però el seu amic li diu que no, que ningú és perfecte i l’ajuda a que ho descobreixi. El seu pare es diu Pe de Pérez i la seva mare Zeta, també té dues germanes, la Sílvia i la Delia. Si voleu saber si descobreix alguna cosa l’heu de llegir !!!

 • Marina Albets Pujol (7 anys)

  EL DIARI SECRET DE L’ADRIAN MOLE

  Aquest llibre m’ha agradat, encara que s’ha m’ha fet una mica llarg perquè no hi ha dibuixos i hi ha molta lletra. A ell, la vida no li va gaire bé, la seva mare i el seu pare es separen, ell no pot estar amb la noia que li agrada,…Us el recomano és molt divertit !!!

 • Maria (7 anys)

  El llibre de El diari secret d’Adrian Mole és un llibre molt llarg però es molt divertit. Es tracta d’un nen que els seus pares tenen problemes i que li agrada una noia que es diu Pandora, els seus amics s’aprofiten d’ell i cada dia escriu al seu diari personal les coses que li han passa’t aquell dia.
  El recomano.

 • JOEL (7 anys)

  LLIBRE LOS PERFECTOS

  ES UN LLIBRE MOLT DIVERTIT I UNA MICA CURTET, I TAMBÈ S’ENTEN BASTANT,.
  A MI PERSONALMENT M’HA AGRADAT PERQUE EL NEN L’ALEX DECUBREIX A LA SEVA FAMÍLIA TOTS ELS DEFECTES COM, QUE LA MARE FUME, EL PARE NO TREBVALLA I LES SEVES GERMANES ES FAN XULETES A LES FALDILLES, PER NO SUSPENDRE ELS EXAMENTS. US ANIMO A QUE EL LLEGIU.

 • Júlia (7 anys)

  El llibre del diari secret d’Adrian Mole és un llibre que es bastant interessant i bastant divertit , aquest llibre es més difícil de llegir perquè te més pàgines. A mi m’ha agradat bastant perquè parle de sentiments , amistat i amor. Us el recomano perquè és bastant interessant.

 • JOEL (7 anys)

  LLIBRE ADRIAN MOLE

  ES UN LLIBRE UNA MICA LLARG I POC ENTENEDOR PERQUE SURTEN MOLTS PERSON ATGES. PERÒ A MI PERSONALMENT NO M’HA AGRADAT PERQUE NO S’ACAVA D’ENTENDRE BE. PERÒ SI US EL VOLEU LLEGIR ENDEVANT!!!! SOM-HII!!

 • Ariadna (7 anys)

  LOS PERFECTOS:
  El llibre de ‘Los Perfectos’ el recomanaria a totes les edats encara que sigui un llibre per nens/es més petits que jo i conté paraules adequades i entenedores a la nostra edat. A mi m’ha agradat molt, és un dels llibres llegits que m’ha agradat més. Transmet humor i misteri. La part del llibre que m’ha agradat més ha estat: Quan el protagonista descobreix quins són els defectes de la seva família.

  EL DIARI SECRET DE L’ADRIAN MOLE :
  Aquest llibre no m’ha agradat gaire, però no era molt molt avorrit.
  Transmet humor i aventures. És un llibre extens amb molta lletra i no té dibuixos, però en el seu sentit bo la historia està ordenada i amb paraules adequades encara que algunes d’elles no les entenia. Parla d’un nen mes o menys de la nostra edat que té problemes de família i amb ell mateix .

 • Bianca (7 anys)

  EL DIARI SECRET D’ADRIAN MOLE.

  Es un llibre bastant llarg i bonic, es molt divertit .
  Us el recomano!!

 • Bianca (7 anys)

  LOS PERFECTOS

  Es un libro muy bonito porque es divertido y pensativo, tiene bastantes dibujos i todo lo explica con claridad. ¡¡
  lo recomiendo!!

 • Mireia Cots (7 anys)

  EL DIARI SECRET DE L’ADRIAN MOLE:

  Recomano aquest llibre perquè crec que és divertit per a nens de la meva edat…. Aquest llibre m’ha agradat molt especialment perquè et fa riure.. Explica com al seu amic li agrada la nena que a ell li agrada… ell se sent estrany.. aquesta es la meva part preferida del llibre. La part que no m’agrada és quan la seva mare i el seu pare es busquen parella perquè estan separats, però al final tornen a formar una família.

 • Mireia Cots (7 anys)

  Los Perfectos:

  Recomano aquest llibre perquè crec que és molt divertit…. A mi la part que em va agradar més del llibre és quan l’ Àlex va anar a dormir a la casa d’en Rafa Panocha i la seva mare i el seu pare es van espantar per com tenien la casa…. no em va agradar la part en que l’Àlex va intentar sorprendre als seus pares i a les seves germanes fen un pastel preferit de la família i va cremar la casa, els pares es van espantar molt.

 • Maria (7 anys)

  Los Perfectos

  Los Perfectos és un llibre força interessant i m’ha agrada’t força perquè et dona una lliçó: que ningú és perfecte i tots tenim defectes ,però ens els em de trobar. Hi ha alguns que tenen més defectes i altres menys però tots en tenim alguns. El recomano perquè la gent te de aprendre aquesta lliçó. Llegiu-lo us agradarà,és un bon llibre.

 • Àlex Saiz (7 anys)

  EL diari del Ádrian Mole

  És un llibre que ves!, no m’ha agradat gaire i l’he trobat una mica llarg però a la vegada era divertit, per què explicava la biografia d’una persona que es deia Ádrian i li anaven succeïnt una sèrie de coses molt interessants com que li sortien grans al nas, que quan anava a l’institut un nen sempre l’amenaçaven i li havien de donar diners… En fi, que va ser divertit però a mi no em va agradar gaire.

 • carlos ochoa (7 anys)

  Adrian Mole
  es un llibre bastant llarg i no em va agradar molt no es el recomano, dificil de llegir

 • jordi lópez gilabert (7 anys)

  EL DIARI SECRET DE L’ADRIAN MOLE:
  No m’ha agradat tant com el de los perfectos ja que és més llarg,no canvia tant sovint de tema i els capítols se’t fan molt llargs però entretinguts,i per dins penses que no s’acabarà mai. I al cap de pocs dies llegint s’acaba i tu dius: – ja està!!!! et penses que has estat llegint 30 minuts quant en veritat has estat llegint hores i hores… Us agradarà molt llegir-lo sobretot si ets un nen/a que estàs a la pubertat, i amb ganes de llegir,que és com hauria de ser.

 • Alba Teixidó (7 anys)

  El diari secret de l’ Adrian Mole

  Aquest llibre m’ha agradat molt perquè ens explique una història d’un nen de la nostra edat que té problemes amb tot i és una història que els nens de la nostra edat entenem molt perquè hi ha nois/es que també passen per aquesta situació i per això m’ha agradat tant aquest llibre.
  La part que m’ha agradat més és a partir de quan la noia i ell surten junts.

 • Jaume Fonoll (7 anys)

  El Diari Secret D’Adrian Mole

  Es una novel·la molt sentimental i juga molt amb els sentiments de aquest personatge i alguna vegada fa riure però t’enganxa.Jo el recomano.

 • Alba Teixidó (7 anys)

  Los perfectos.

  Aquest llibre m’ha agradat perquè és molt divertit i a part de ser divertit és un llibre que fique paraules adaptades per la nostra edat. La història que explique m’ha agradat molt perquè es pense que tots els de la seva família són perfectes menys ell, fins que trobe els defectes de cada un dels membres de la família.
  A mi la part que m’ha agradat més del llibre ha estat quan trobe els defectes de tota la família i descobreix que tothom té defectes.

 • jordi lópez gilabert (7 anys)

  M’ha agradat molt perquè és divertit i interessant degut al protagonista, (Àlex) ,ja que , per mi, és un nen molt interessant i intrèpid, li agrada xafardejar i jugar. Jo crec que el guió ha estat força bé perquè va canviant de temes i no estàs tot un capítol llegint el mateix tema, per això és divertit llegir-lo, a demés t’intriga molt el que passarà al següent capítol. En fi, un llibre força recomanable, sobretot pels nens de deu a tretze anys.

 • Guillem Arbós Nicolau (7 anys)

  El diari secret d’Adrian Mole .

  No m’ha agradat gens aquest llibre per que parla de la vida d’un nen que te tretze anys . Te una novia que es diu Pandora .No recomano aquest llibre.

 • carlos ochoa (7 anys)

  Los Perfectos

  Es un niño que decía que su familia era perfecta, pero el mejor amigo de Alex decía que no. Es un libro bastante divertido y fácil de leer, es bastante corto me ha gustado mucho y desearía volverlo a leer os lo recomiendo

 • Júlia (7 anys)

  Hola em dic Júlia i vaig a l’Escola Pia de Tàrrega, el llibre de “Los Perfectos” m’ha agradat bastant perquè explique que no totes les persones som perfectes. La part que més em va agradar va ser quan l’Àlex va veure que ningú de la seva família era perfecte i la part que no em va agradar va ser quan les germanes de l’Àlex van fer una xuleta a l’examen. Us recomano que el llegiu perquè es bastant divertit i no canse llegir-lo perquè s’enten bastant aquest llibre.

 • Mariona Marcén (7 anys)

  Los perfectos

  Es un libro muy divertido, cuando te lo empiezas a leer no puedes parar hasta terminarlo. Te lo pasas muy bien cuando te lo lees porqué el personaje tiene muchas aventuras y tienes la sensación de que las estás pasando tú y te pones en la piel del personaje por ejemplo: cuando se le quema la cocina yo empecé a tener calor como si yo fuera el personaje.

 • Jaume Fonoll (7 anys)

  A mi aquest llibre m’ha agradat molt perquè és un nen que es deia Àlex que viu amb la seva família que per ell es perfecta i no tenia cap defecte. Al llarg del llibre van passant diferents coses amb la seva família: primer descobreix que al seu pare l’han acomiadat del treball, després les seves germanes feien trampes als exàmens i la seva mare fumava per les nits i poc a poc es va donant compte que no es tant perfecta com ell creia.
  Jo recomano aquest llibre per que és molt interessant i t’adones de que no tots els pares són perfectes.

 • JoanPau Serradell Noguera (7 anys)

  Los Perfectos

  Es un llibre molt fàcil de llegir , quan comences ja no pots parar .És molt divertit , i us recomano que el llegiu perquè no és gens pesat. M’ha agradat molt i espero que a vosaltres també .
  Tracte d’una família que es perfecta però al final no ho acaba sent tant .
  M’agrada molt el personatge del Álex perquè es preocupa perquè és l’únic membre de la família que no és perfecte .

 • Guillem Arbós Nicolau (7 anys)

  Los perfectos

  A mi aquest llibre m’ha agradat bastant .Per que el protagonista diu que te una família
  perfecta però al llarg del temps va descobrint que no es del to perfecta . El seu pare no treballa , les seves germanes fan trampes als exàmens i la seva mare fuma .Jo recomanaria aquest llibre.

 • Josep Segarra Arrufat (7 anys)

  Un gran llibre on una família aprèn un gran lliçó que el protagonista (L’ Àlex) ja la havia aprés. Tot i així, el llibre es una mica curt.

  Valoració: 9,5

 • Josep Segarra Arrufat (7 anys)

  El diari secret de l’Adrian Mole

  Un llibre divertit que fa molta gràcia i es molt divertit. Té de tot: sentiments, senscions, etc.

  Valoració: 9,5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 
Go to Top