Visita d’una llevadora.

Hola, aquests dies vam estar estudiant el tema de les etapes del naixement, i ens van sortir molts dubtes per això vam convidar a la mare de la Núria.
El dia 3 de novembre va venir la mare de la Núria, que és llevadora, i ens va explicar tots els nostres dubtes i més sobre el tema. Va ser molt interessant. En un moment vam riure molt perquè va sortir la foto de la Núria de petita. També va portar una caixa plena d’objectes per entendre millor el que explicava.

Li agraïm molt la seva visita perquè ens va agrada molt i vam aprofundir més en el tema de la reproducció humana.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ESPAI DE LECTURA

Els nens i nenes de 6è fem lectura compartida d’un llibre que es diu “El chico de la última fila”.
Mitja hora a la setmana, llegim un capítol del llibre entre tots, asseguts a terra en rotllana.
El llibre explica les històries d’un nen que va a l’escola amb els seus amics, on arriba un nen nou refugiat.
Us animem a llegir el llibre a casa perquè és molt divertit i interessant.

Publicat dins de cicle superior, primària | Deixa un comentari

SORTIDA A OLOT

Els alumnes de sisè de Primària vam anar el darrer 15 d’octubre a la Garrotxa, Olot.

Vam arribar davant del Museu dels Volcans i vam esmorzar al parc. Després ens vam repartir en dos grups. Un d’ells va anar cap al volcà de Santa Margarida i tot pujant i baixant vam arribar dintre el cràter on hi vam poder veure una petita ermita. Ens interessava molt tot el tema de volcans ja que últimament n’hem sentit molt a parlar a les notícies per l’erupció del volcà Cumbre Vieja. A més, vam poder tocar amb les nostres pròpies mans pedres volcàniques. Alguns teníem moltes ganes d’agafar-ne alguna per ensenyar a casa però ens van explicar que és una reserva natural i s’ha de tenir molta cura per preservar-ho com està ara.

Mentrestant uns quants fèiem una gran caminada, els altres van gaudir d’un passeig amb carro tirat per cavalls de tir. Eren preciosos! Fins i tot ens vam poder fer fotos amb ells.

Finalment, vam canviar de grup i tots vam poder gaudir de les dues activitats. Tots plegats amb tornar al parc del principi i vam poder dinar, quina gana que teníem!

Tot plegat ens va encantar!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TRIEM ELS NOMS DE LA CLASSE

Som els alumnes de 6è i us volem explicar els noms de cada classe. La temàtica de l’escola  es “la volta al món”, a partir d’aquí els alumnes de cicle superior hem triat el nom d’explorador o d’exploradora que han donat la volta el mon o que han fet un viatge important .Vam buscar noms d’exploradors o d’exploradores a internet i vam fer votacions per decidir el nom de la classe.

La classe de 6è A han triat Robert Falcon Scott, va ser un oficial i explorador de la reial armada que va dirigir dues expedicions a l’Antàrtida, l’expedició Discovery i la expedició Terra Nova.

Expedición Terra Nova - Wikipedia, la enciclopedia libre

La classe de 6è B han triat Edmund Hillary fou un explorador, pilot i alpinista neozelandès, considerat el primer occidental en pujar l’Everest.

Edmund Hillary, el conquistador del techo del mundo

La classe de 6è C han triat  Janne Baret va ser una botànica francesa, la primera dona en circumnavegar el món. Es va unir a l’expedició disfressada d’home, anomenant-se a si mateixa Jane Barret.

Jeanne Baret - Wikipedia, la enciclopedia libre

La classe de 6è D han triat Marco Polo, va ser un explorador i mercader, el més famós de la ruta de la seda.

Biografia de Marco Polo

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La disecció d’un lliri

Els nens i nenes de 6è estem estudiant la reproducció dels éssers vius.

L’altre dia a plàstica vam disseccionar un lliri per veure totes les parts de la flor.

Primer, vam decorar el paper, després vam agafar un lliri i amb les pinces vam posar cada part en un requadre.

Ens va sorprendre i agradar saber el que hi ha dins d’una flor.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Colònies Mas Badó

Dimecres 19 de maig de 2021

Ja hem arribat a la casa de colònies, les habitacions ja estan endreçades i hem jugat una bona estona fins a l’hora de dinar.

Tot just ara hem començat a fer les activitats. Us anirem explicant què fem.

Dijous 20 de maig de 2021

Avui hem fet moltes activitats: tir amb arc, gronxador gegant, connectar pistes, orientació… No hem parat ni un moment.

A la nit discoteca a la pista! La cançó de “Madre Tierra” l’hem ballat un altre cop.

Divendres 21 de maig de 2021

Hem començat el dia amb l’aniversari de l’Àlex!

Tenim un matí ple d’activitats: rugbi, esports en equip, quads… Entre d’altres.

Després de dinar tornarem a l’escola.

Ahir ja molt vam plorar perquè les colònies ja s’acaben. Tots recordarem aquests dies inoblidables!

Fotos de les colònies

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experimento Eratóstenes

Estos días hemos estado trabajando con varias escuelas de España. Teníamos un objetivo común, demostrar que la Tierra es redonda. Fotos

Todas las escuelas y el Museo de Astronomía de Tenerife, a la misma hora, contemplábamos la sombra de un palo. Según la posición del sol la sombra tenía posiciones distintas. Esto sucede por la latitud y la longitud de la ubicación de la persona que realiza el experimento. Por este motivo los resultados de las medidas que hemos obtenido en las escuelas son diferentes. Si la Tierra fuera plana los resultados hubieran sido los mismos.

Ha sido una experiencia práctica muy clara para entender el movimiento de la Tierra y poder demostrar que la Tierra es redonda.

 

Este experimento ya lo realizó Eratóstenes en el s.III aC, ayer lo realizamos nosotros. Ahora tenemos mucha tecnología, pero hemos intentado seguir los pasos de Eratóstenes.

Nos distribuimos en diferentes grupos para hacer las actividades:

Un grupo cogió un palo y medía la sombra cada 5 minutos, hasta descubrir la sombra que producía el palo al mediodía solar. Vimos que disminuye 2 cm cada 5 minutos y vuelve aumentar otra vez después del mediodía solar. Hemos descubierto que el mediodía solar en Manresa es a las 13 h.

Otro grupo representó los diámetros de los planetas del Sistema Solar, haciendo proporciones. Así la Tierra y los demás planetas se convirtieron en pelotas de ping-pong, fútbol,…

También calculamos las distancias entre los planetas con proporciones, mientras que otros compañeros iban buscando a . Midieron el perímetro y el diámetro de muchos objetos redondos. Creo que al final encontraron que  = 3,14

Nos llevamos al patio un globo terráqueo que tenemos en clase y pudimos ver que si situamos el mismo objeto en diferentes longitudes y latitudes las sombras que producían eran diferentes.

También nos dio tiempo a dibujar una enorme rosa de los vientos en el centro del patio, todos terminamos manchados de tizas de colores pero contentos de nuestro trabajo.

Video

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CREEM UNA COOPERATIVA!

CREEM UNA COOPERATIVA!

Els alumnes i les alumnes de sisè de Primària, molt emocionats i amb ganes de començar, aquest curs portaran a terme un projecte d’emprenedoria a l’escola.
En primer lloc, amb l’ajuda dels tutors van investigar i descobrir les diferències entre empresa i cooperativa. A partir d’aquí, van decidir democràticament que volien crear la seva pròpia cooperativa.

En la seva primera assemblea com a cooperativa els membres d’aquesta van exposar les seves candidatures per tal de formar part de l’equip directiu, format per: president/a, secretari/ària i tresorer/a. Tots i totes tenien l’oportunitat d’explicar per què creien que podrien ser capaços d’ocupar aquell càrrec i què podien aportar a la cooperativa.

Finalment, tots els membres de la cooperativa van poder escollir mitjançant unes votacions quines persones voldrien que ocupessin els càrrecs esmentats anteriorment.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TREBALLEM ELS PERÍMETRES AMB FILS

Els i les alumnes de 6è han treballat el perímetre de les figures utilitzant una quadrícula i un cordill de 40cm de longitud. Primer han intentat fer el màxim de figures possibles amb el fil i enregistrar-les a la llibreta apuntant la longitud de cada costat.

Un cop anotats cada quadrilàter han mesurat el perímetre de cada figura. Un cop tenien tota la informació a la llibreta han intentat buscar una relació amb els diferents rectangles. Fins veure que la suma de tots els costats de totes les figures és el mateix resultat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller de medi: Dissecció d’una flor

Hola a tothom!

Els i les alumnes de 6è de l’Escola Bages hem estat treballant la reproducció de les plantes a l’assignatura de medi natural.

Hem descobert el per què les pinyes dels pins s’obren amb l’escalfor i es tanquen amb l’humitat o el fred, els diferents tipus de reproducció que hi ha (sexual i asexual), les plantes amb i sense flor, les parts d’una flor…

I, és per això que, per conèixer de primera mà les parts d’una flor hem fet la dissecció d’una.

A la imatge podeu observar com es veuen de ben a prop les parts d’una flor com els sèpals, els pètals, l’antera, els estams i el pistil (l’estigma i l’ovari).

Va ser una experiència nova que ens va servir per entendre millor la reproducció de les plantes amb flor!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari