EXPERIMENT AMB LES OMBRES

El divendres dia 21 de setembre la classe de 6è A vam sortir al pati a fer un experiment,amb les ombres.Vam agafar un paper,un llapis,i un objecte que s’aguantés dret. L’experiment consistia en buscar una línia de referència per posar l’objecte a sobre, d’un paper de manera que pugéssim resseguir l’ombra. Després,a dalt vam fer una senyal amb el color que corresponia a la tardor.I  ho tornarem a repetir el primer dia de cada estació de l’any.

Al pati reseguint l’ombra.

TALLERS DE LES FLORS

En aquest taller tots vam portar una flor, per conèixer millor l’aparell reproductor. Cada un va portar flors diferents, la flor principal que vam estudiar va ser el Lliri .

Hem estudiat les parts de la flor masculina i la flor femenina, després d’aquest procés vam mirar pel microscopi. Vam fer un mural de les parts de la flor, i així vam acabar aquest experiment.

hola

Observant el microscopi

Mural 6èA

 

 

 

 

Un cop fet l’experiment, hem arrencat, part per part una flor i ho hem enganxat en una cartolina. Després, hem assenyalat cada part del lliri.

Mural 6èB

 

Tornada a l’escola.

La tornada de vacances aquest any ha sigut molt diferent, ja que aquest any fem sisè i és el nostre últim any a l’escola. Hem tingut moltes professores noves.

Aquest any farem nous projectes i apendrem moltes coses.

Tenim moltes ganes de passar-nos ho bé durant el curs i començar nous projectes.  Farem un projecte d’emprenedoria i un taller de robòtica.

També farem les colònies a Mas Badó.

CLOENDA PROJECTE EMPRENEDORIA

Els alumnes de 6è ja hem acabat el projecte d’emprenedoria i cada cooperativa ha donat una part dels diners que hem guanyat a diverses ONG.

La classe de 6èA han destinat un 25% dels beneficis a cada un de aquestes ONG: AEEC i  Aixopluc Manresa.

La classe de 6èB ha destinat un 40% aAixopluc Manresa.

La classe de 6èC ha destinat un 25% dels beneficis a Metges Sense Fronteres i a Pallapupes.

 

VENDA DEL MERCAT

El dimarts dia 22 els alumes de 6è vam fer la venda dels productes que cada cooperativa havia elaborat. La venda va ser al mercat de la Font i vam estar tot el matí treballant! Va ser una experiència única perquè hem estat treballant tot el curs. L’any que ve anirem a l’institut i ens ha quedat un bon record!  Creiem que ens servirà pel  futur si volem crear la nostra pròpia empresa. Divendres també vendrem els productes a la festa de la primavera de l’escola a partir de les 16:30h, hi esteu tots convidats!  Després de la venda donarem uns quants diners a ONG’s i l’altre part per algunes activitats que volem fer. El treball que hem fet ha sigut dur però després arribarà la recompensa! Estem molt emocionats!

 

 

TALLER PRIMERS AUXILIS

Dijous 17 de maig va venir el Pol Muntada, una noi que és bomber, a fer-nos un taller de primers auxilis. Ens va explicar les coses més importants que hem de tenir en compte davant de qualsevol tipus d’accident. Una de les coses que ens va dir és que 1r- Protegir, 2n- Avisar i 3r- Socórrer

Va ser molt xulo i interessant. Al final vam poder provar de fer la reanimació cardíaca.

SIMULACRE DE VENTA

Aquest dimecres dia 16 de maig les tres cooperatives de 6è vam fer un simulacre de venta. Vam muntar les paradetes i vam convidar a tots els mestres i personal de l’escola i menjador a venir a comprar. Ens va servir per posar en pràctica el que serà el dia del mercat el proper dimarts dia 22 de maig. Vam estar molt contents perquè ja vam vendre uns quants prototips i vam veure que algunes coses no ens funcionaven i les hem de canviar o fer millor pel dia de la venta.

COMENCEM LA SETMANA CULTURAL!

Aquesta setmana és la setmana cultura de l’escola; aquest any dedicada a “Manresa, capital de la cultura catalana 2018”. És per aquest motiu que aquest matí els alumnes de 6è hem anat a fer una ruta per la ciutat de Manresa i hem pogut reconèixer elements, edificis i carrers molt rics culturalment. L’edifici del Casino, l’edifici de la Burasa, el Quiosc de l’Arpa, el Pont Vell i finalment hem fet una visita guiada per la Seu on hem après moltes coses. A més, l’Enric Llort, el creador dels ponts decorats que hi ha per Manresa, ens ha pogut fer una explicació molt interessant. Ha sigut una sortida molt divertida i ens ho hem passat molt bé!