CLOENDA PROJECTE EMPRENEDORIA

Els alumnes de 6è ja hem acabat el projecte d’emprenedoria i cada cooperativa ha donat una part dels diners que hem guanyat a diverses ONG.

La classe de 6èA han destinat un 25% dels beneficis a cada un de aquestes ONG: AEEC i  Aixopluc Manresa.

La classe de 6èB ha destinat un 40% aAixopluc Manresa.

La classe de 6èC ha destinat un 25% dels beneficis a Metges Sense Fronteres i a Pallapupes.

 

VENDA DEL MERCAT

El dimarts dia 22 els alumes de 6è vam fer la venda dels productes que cada cooperativa havia elaborat. La venda va ser al mercat de la Font i vam estar tot el matí treballant! Va ser una experiència única perquè hem estat treballant tot el curs. L’any que ve anirem a l’institut i ens ha quedat un bon record!  Creiem que ens servirà pel  futur si volem crear la nostra pròpia empresa. Divendres també vendrem els productes a la festa de la primavera de l’escola a partir de les 16:30h, hi esteu tots convidats!  Després de la venda donarem uns quants diners a ONG’s i l’altre part per algunes activitats que volem fer. El treball que hem fet ha sigut dur però després arribarà la recompensa! Estem molt emocionats!

 

 

TALLER PRIMERS AUXILIS

Dijous 17 de maig va venir el Pol Muntada, una noi que és bomber, a fer-nos un taller de primers auxilis. Ens va explicar les coses més importants que hem de tenir en compte davant de qualsevol tipus d’accident. Una de les coses que ens va dir és que 1r- Protegir, 2n- Avisar i 3r- Socórrer

Va ser molt xulo i interessant. Al final vam poder provar de fer la reanimació cardíaca.

SIMULACRE DE VENTA

Aquest dimecres dia 16 de maig les tres cooperatives de 6è vam fer un simulacre de venta. Vam muntar les paradetes i vam convidar a tots els mestres i personal de l’escola i menjador a venir a comprar. Ens va servir per posar en pràctica el que serà el dia del mercat el proper dimarts dia 22 de maig. Vam estar molt contents perquè ja vam vendre uns quants prototips i vam veure que algunes coses no ens funcionaven i les hem de canviar o fer millor pel dia de la venta.

COMENCEM LA SETMANA CULTURAL!

Aquesta setmana és la setmana cultura de l’escola; aquest any dedicada a “Manresa, capital de la cultura catalana 2018”. És per aquest motiu que aquest matí els alumnes de 6è hem anat a fer una ruta per la ciutat de Manresa i hem pogut reconèixer elements, edificis i carrers molt rics culturalment. L’edifici del Casino, l’edifici de la Burasa, el Quiosc de l’Arpa, el Pont Vell i finalment hem fet una visita guiada per la Seu on hem après moltes coses. A més, l’Enric Llort, el creador dels ponts decorats que hi ha per Manresa, ens ha pogut fer una explicació molt interessant. Ha sigut una sortida molt divertida i ens ho hem passat molt bé!

TOTS SOM IGUALS!

Aquests dies, a les sessions de valors, els alumnes de 6è hem reflexionat entorn a la igualtat de les persones, el respecte i el dret a tenir les mateixes oportunitats. Hem aprofitat que aquest mes ha sonat la cançó “Persones iguals” a la música de les entrades a l’escola i també que l’hem treballat a l’hora de música. Aquí podeu veure un vídeo! Esperem que us agradi!

INSTRÒNIKS

La setmana passada el Marc Sibila i el Jordi Divins d’Instròniks ens van fer un taller d’instruments musicals electrònics. Ens van ensenyar instruments que es van inventar ells amb material reciclat, vam fer melodies de cançons conegudes i vam fer un munt de jocs amb els instruments que portaven. Va ser sorprenent que pugessin fer música amb material reciclat! Va ser molt divertit i ens va agradar molt. Ens ho vam passar genial!

Khaled Nahal

MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

El dimecres 7 de febrer els alumnes de 6è vam anar al Museu d’Història de Catalunya. Vam anar a fer una visita guiada al museu recorrent la història a través dels habitatges. Després de la visita vam anar a esmorzar davant al mar on vam haver de dibuixar un element que veiéssim. Al cap d’una estona, vam anar a veure l’estatua de Cristófol Colom per dibuixar-lo en la seva màxima magnitud. Després de dibuixar vam dinar ràpidament per poder anar a dibuixar els Miraestels. Després de meravellar-nos davant del mar, ja vam fer el camí de tornada als autocars tot passant per dins del Maremagnum.

Una sortida molt divertida i interessant!

Anem a l’ajuntament

El dijous 18 de gener, l’equip directiu de les tres classes de 6è i un fotògraf de cada classe vam anar a l’ajuntament a demenar el NIF de les nostres cooperatives

Van començar a demanar el NIF ela alummes de 6è C, mentre els altres jugàven al parc de l’ajuntament .Després hi van anar els de 6è A, i finalment varem anar-hi nosaltres els de 6è B.

La Lluïsa i una altra companya ens van explicar tot el què es necessitava per tenir una cooperativa, i els hi vam donar l’instància. Finalment ens van donar el NIF. Ens va encantar aquesta trobada.

Els alumnes de 6è B,Sira Corominas i Àlex Llamas.