TRIA EL TEU CLASSROOM

        

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BONES FESTES

Els nens i nenes de quart,  juntamentamb els nostres professors i professores,  us volem desitjar unes BONES FESTES .

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL COS HUMÀ

Informa: Jan Comallonga, Janet Corominas, Mohamed Raghief i Mouad Zahraoui

Aquests dies a medi hem estat estudiant el tema de l’alimentació i la nutrició. Hem treballat l’aparell digestiu, l’aparell respiratori, l’aparell circulatori i l’aparell urinari.

Hem fet un treball en grup. Cada grup havia de fer un mural d’un aparell amb material reciclat o altres materials que tinguéssim a casa.

El nostre grup ha fet l’aparell respiratori. Primer hem començat dibuixant la silueta d’un nen en un paper blanc i després hem fet les parts de l’aparell amb el material que hem portat de casa.  Amb goma Eva i plastilina hem fet les fosses nasals, la faringe i la laringe, amb  un tub de plàstic hem fet la tràquea, amb canyes els bronquis, amb globus els pulmons i amb plastilina el diafragma.

Ens ho hem passat molt bé fent aquest treball!

Fotos

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DISSECCIÓ DE PULMONS I COR

Informa: Maiomuna Bah, Nadina Clop, Evelyn Lluís i Amin Moussa

El passat dimecres, 27 d’octubre vam fer un experiment amb uns pulmons i un cor de xai per veure com eren tant per dins com per fora.

Ens vam posar com científics amb bata i guants. Teníem un full amb instruccions. Primer vam mirar per fora: els pulmons, el cor i la tràquea. Després ens vam fixar més amb els pulmons, en la seva textura (són tous i esponjosos) i forma. El dret tenia 3 parts (lòbuls) en canvi l’esquerre en tenia 2 i era més petit perquè hi ha el cor. Vam posar un tub dins la tràquea que comunica amb els pulmons i vam donar aire amb una xeringa i es van inflar. Seguidament vam tallar la tràquea (que està formada per anelles) i era molt dura. Al final de la tràquea vam observar dos conductes que anaven un a cada pulmó, eren els bronquis. Vam continuar tallant i vam veure molts bronquíols. Vam ficar un tros de pulmó l’ aigua i vam observar que flotava.

Després vam fer la dissecció del cor, vam tallar el cor per la meitat amb les tisores i vam veure les aurícules i els ventricles. També vam observar les arteries i venes que entren al cor. Les arteries són més gruixudes que les venes.

Va ser molt divertit, vam aprendre moltes coses i vam experimentar molt !!!

       

Fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA VINYA I EL VI

Informa; Alumnes de 4tB

El dia 18 d’octubre vam anar a la casa de la Culla a fer una activitat sobre la vinya i el vi.

Vam baixar a l’hort i ens van ensenyar les parts del cep i les eines que utilitzaven fa molts anys per treballar la vinya. Vam veure les tines, ens van ensenyar per on sortia el vi i  vam entrar a dins per veure com eren. També vam visitar el celler de la casa, on hi havia les botes que és on guardaven el vi.

Després vam anar a una aula on ens van explicar que hi ha una espècie d’insecte que és diu fil.loxera que es posa a l’arrel del cep i el pot matar. Fa anys per solucionar el problema de la fil.losera vam fer servir ceps americans. Vam fer un empelt que és barrejar un cep americà i una branca de Picapoll blanc o Mandó.

Per acabar la visita vam premsar el raïm per fer most. Primer vam aixafar el raïm amb uns bastons i després amb unes fustes.  Al final vam poder tastar el most. Estava boníssim!!

Fotos

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXCURSIÓ AL MOLÍ PAPERER I A L’ABRIC ROMANÍ DE CAPELLADES

Informa: Alumnes de 4t A

El passat divendres, 15 d’octubre vam anar d’excursió al Molí Paperer i a l’Abric Romaní de Capellades.

Vam començar  per visitar l’Abric Romaní que és un lloc on s’han trobat restes prehistòriques. Ens van ensenyar restes de madíbules de pantera, hiena, cavall, banyes de cérvol i una tíbia d’elefant. També vam veure on vivien els neanderthals que anaven d’un lloc a l’altre. És on cada any van excavant per trobar restes. Després vam fer tir amb arc i llança que era com caçaven els prehistòrics .

Al Molí Paperer ens vam explicar com es feia el paper antigament. Es feia amb roba blanca de cotó, la trituraven i feien una pasta amb aigua. Vam veure el molí d’aigua que feia funcionar les màquines. Al final vam fer un taller de fabricar paper.

L’excursió ens vam agradar molt i vam aprendre moltes coses. Ah! i també vam jugar en un parc super divertit!

Fotos

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL VOLCÀ CUMBRE VIEJA

Informa: 4t C

El dia 19 de setembre un volcà de La Palma va entrar en erupció. Aquest volcà es diu Cumbre Vieja i feia 50 anys que no entrava en erupció.

A la majoria de nens i nenes de 4t ens va interessar molt la noticia i és per això que hem fet diferents activitats per tenir més informació.

La primera activitat que hem fet ha sigut mirar un vídeo de l’InfoK que ens ha servit per conèixer el que realment ha passat a La Palma. El que més ens ha cridat l’atenció ha sigut que feia una setmana que el volcà avisava que erupcionaria amb més de 6.000 petits terratrèmols, que més de 5.000 persones han hagut de marxar de les seves cases, que la lava ha destrossat tot el que s’ha trobat per davant del seu  recorregut, etc. El vídeo també ens ha servit per aprendre algunes de les parts del volcà, com per exemple la colada.

La segona activitat que hem fet ha sigut una fitxa amb diferents preguntes sobre el vídeo de l’InfoK. També hem estat parlant sobre com se senten les persones que han hagut de marxar de les seves cases i les que que han perdut les plantacions de plataners.

Per últim, hem fet un desplegable que ens ha servit per aprendre totes les parts d’un volcà, que són les següents: la càmbra magmàtica, el mantell, l’escorça, la xemeneia, el cràter, la lava, la colada, el con volcànic, el fum, els gasos i la cendra.

Ens ha agradat molt fer aquestes activitats!

Fins aviat!

Clica la imatge per veure més fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BONES FESTES !!!

Que ràpid que ens ha passat el primer trimestre. Sembla que era ahir quan entràvem a l’escola i ens retrobàvem amb els companys de sempre… I ara ja estem a desembre, a portes del Nadal i d’unes vacances merescudes i temps per compartir.

 

 

 

 

 

 

 

Tot i això, sabem que aquest any serà diferent. És moment de cuidar-nos els uns als altres. 🙂

Les reunions familiars i d’amics hauran de ser més reduïdes però, que això no ens tregui el somriure ni la màgia del Nadal.

Us volem desitjar molt bones festes a tothom  🙂

Montserrat, Carme i Laura.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANEM AL TEATRE !!!

Divendres 11 de desembre, els alumnes de 4t B i C vam anar al teatre conservatori a veure un obre de teatre anomenat: GEOMETRIA.On, a través de la dansa, la música i de projeccions visuals, creaven diferents formes geomètriques i les relacionavem amb el món que ens envolta.

També ens vam posar unes ulleres que allà ens van donar per veure en 3Dimensions. Va ser una passada.

Montserrat, Carme i Laura

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

UNA CASTANYADA DIFERENT

Tal i com totes sabem, aquest és un any ben diferent. Tot i això, el que no volíem era quedar-nos sense aquesta festa que tan ens agrada.

La tarda del divendres, vam celebrar la castanyada amb el nostre grup classe i ens ho vam passar d’allò més bé.

Vam fer jocs cooperatius, vam ballar amb l’ajuda del Just Dance cançons ben divertides i amb molt de ritme vam acabar menjant castanyes i mandarines. Estava tot boníssim!

Per cert, heu vist quina decoració més xula vam fer per ambientar l’escola a la tardor?

Si és que SOM uns artistes.

 

Montserrat, Carme i Laura.

Publicat dins de General | Deixa un comentari