Educació emocional per a pares i mares

És important i necessari que l’educació dels inants sigui compartida. Tal i com deia Goleman:  La família és el gresol on els infants aprenen a relacionar-se amb ells mateixos i amb els altres emocionalment La família és el model més important d’on partirà l’aprenentatge emocional. És important que famílies i centres educatius comparteixin la responsabilitat de l’aprenentatge infantil per tal que tinguin un acompanyament coherent i eficaç en el seu desenvolupament personal i social.  

Algunes recomanacions:

  • Parlar dels nostres propis sentiments: “Estic trist perquè m’has parlat malament”. “ Avui he tingut problemes a la feina i em sento malament”.”Estic content perquè…”
  • Verbalitzar i posar paraules als sentiments dels infants, sobretot quan són molt petits: “Entenc que estiguis enfadat perquè no has pogut anar a jugar a casa de la Maria…però ara…potser…
  • Traduint les paraules dels infants més petits quan estan enfadats: “Ets tonta”, o “t’odio” pot significar, ara estic enfadat i no sé com dir-t’ho.
  • Ajudant-los a modificar les seves actituds o maneres de fer. Desenvolupar la comunicació i les conductes assertives.
  • Ser positius i manifestar sentit d’humor.

Adjunto una fotografia d’algunes mares i una àvia del CEIP Bonavista de Castellar del Vallès davant d’un mural de colors alegres.

img_0504.JPG

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 5. ESCOLA DE PARES I MARES, Educació emocional per a pares i mares. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *