Què és l’assertivitat?

Ahir en una reunió, mentre parlava de la comunicació assertiva, una mare en va preguntar: què és l’assertivitat?

La paraula assertivitat ja fa temps que va entrar en el meu diccionari particular i emocional. La utilitzo amb molta freqüència i a vegades oblido que per a altres persones és una paraula desconeguda. Demano disculpes.

De manera ràpida, i davant la pregunta respecte què és l’assertivitat dic que és la capacitat de relacionar-se i comunicar-nos amb els altres des del propi respecte i respectant als altres. Hi ha alguns aspectes importants parlant d’assertivitat. Entre ells: la comunicació verbal i no verbal i l’escolta activa (vegeu altres articles d’aquest bloc)

A continuació enganxo un quadre que he trobat oportú. És senzill,  entenedor i  diferencia l’assertivitat del que no ho és. 

quadre-assertivitat.JPG

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 2. GENERAL, Què és l'assertivitat?. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *