Metàfora del paraigües

Durant un curs amb la M. Mercè Conangla, vaig aprendre una de les seves metàfores que des de l’escola treballem. És la metàfora del paraigües. Què ens vol dir aquesta metàfora? Intenta protegir-nos per tal que les idees i crítiques dels altres no ens afectin de manera negativa. Una manera de mantenir el nostre equilibri emocional i personal. Quan parlo amb els infants més petits també els explico que aquesta estratègia emocional implica no deixar-se “trepitjar”. La idea del paraigües ens ajuda a no donar importància a certes crítiques, però tenint en compte que algunes cal aclarir-les per arribar a fer-nos respectar.

Ningú ha dit que l’educació emocional sigui fàcil, però cal treballar en aquest sentit.

Us presento el paraigües de segon de primària.

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 2. GENERAL, Metàfora del paraigües. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *