Com resoldre un conflicte amb els cinc pensaments

El programa de Competència Social d’en Manuel Segura que apliquem a l’escola té una base teòrica sobre les intel.ligències múltiples que treballem amb els infants de manera progressiva al llarg de tota la primària. Treballem de manera específica  les relacions i les competències intrapersonals i interpersonals. (mireu l’enllaç indicat al lateral de la Núria Alart)

En aquesta sessió preparada per a treballar amb els nois i noies del Cicle Superior,  com a continuació d’altres sessions fetes, es fa un repàs dels cinc pensaments ,analitzats en la sessió anterior, a partir d’un cas supòsit on hauran de resoldre un conflicte.

Els objectius d’aquesta sessió són:

  1. Prendre consciència de que per viure correctament cal pensar correctament.
  2. Interioritzar els cinc pensaments : causal, alternatiu, conseqüencial, de perspectiva i mitjans-fi.
  3. Acceptar que per pensar correctament, cal abordar els problemes amb una seqüència lògica dels cinc pensaments.  Primer buscar les causes del problema, imaginar les alternativesde possibles solucions, anticipar les conseqüències de cada alternativa, posar-se en el lloc de tots els implicats, comprovar si es tenen  els mitjans de què disposem per aconseguir els fins proposats i finalment decidir quina alternativa es tria per actuar.
  4. Predisposar-se a utilitzar aquest esquema de reflexió en qualsaevol problema que s’abordi.
  5. Resoldre un conflicte a partir d’un cas supòsit.

Les fitxes de treball les podeu trobar a:

1) http://phobos.xtec.cat/asala

2) 12.jpg   5.jpg    3.jpg     41.jpg  (cliqueu a sobre)

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 4. PRIMÀRIA, Com resoldre un conflicte amb els cinc pensaments. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *