Quart "C"

Deixeu les vostres respostes a l’apartat els comentaris i jo la les “penjaré” al bloc.

13 thoughts on “Quart "C"

 1. hassan bakkali

  Text 1: L’imperatiu Categòric
  1-Et diu com has d’actuar, que has de saber i tenir un respecte a la humanitat, és a dir, que has d’actuar pensant que com t’ho acceptaries si t’ho facin a ti.
  2-Que tothom ens respectarien, fins i tot, ”massa”, per tal d’acceptar les consequències negatives que podrien caure en si.
  3-Actua acceptant que les consequències que caurien al subjecte de com s’ho pendria i com t’ho pendrias en si. Actua de tal manera en que el subjecte no cauria en l’odi, perqué si ho fa, a ti et passaria.
  Text 2:
  1-Avui dia es més important les intencions , ja que un nen petit pot fer un acte o una acció mìnima, i nomès importa la intenció.
  2-Jo crec que no, perquè ja forma part de la raó de la persona i dels seus propis interessos, per la qual cosa no es pot fer un acte sense fer una moral.
  3-En teoria es més bona persona el que ha estat tota la seva vida ser pacífica, ja que ha fet actes morals, pero no ens oblidem de que el que te tendència a la violència ha fet un gran canvi respecte als pensaments inmorals que ha tingut en la seva vida.

 2. manu kaur singh

  Text 1:

  1- Kant vol dir, que hem d’actuar d’aquella manera que en el mateix temps sigui universal, vol dir per a tothom, has d’actuar en si mateix, és una autoobligació.

  2- El món seria diferent, perque hi han moltes coses l món que funcionen, és fan amb condicións, amb un objectiu, i si les coses es fecin sense interés la gent seria mes bona.

  3- És una autoobligació, és formal perque nomès et fira com has d’actuar, no et diuen que has de fer.

  Text 2:

  1- És més important les intencóns que tenia, així pots saber amb quines intencións ho fa.

  2- Si, la moral pot deixar de banda els interessos de la persona, i fer alguna cosa moralment, que sigui bó per algu sense cap interés.

  3- És més bona aquella persona que és per naturalesa pacífica i, sense plantejar s’ho perque aquella persona esta en pau, tendeix a la pau, podriem dir que es plàcid.

 3. Javier Alcalde Ruiz

  Text1:
  1- Vol dir que tens que actuar amb cap, amb desició. Per aconseguir el ben per a tots.

  2- Doncs seria un món on més pacífic i tranquil.

  3- Fes les coses amb el cap i tenint en compte les repercussions.

  Text2:
  1- Jo crec que les intencions ja que vols fer el bé, no per el que has aconseguit.

  2- Jo crec que no. Perquè les coses que fas tenen que ser morals per ser bones.

  3- Si la persona dolenta es penedeix dels seus actes, es converteix en bona, però no significa que l’ho hagi sigut. Perquè la persona bona sempre ho ha sigut.

 4. Alba Gil Martínez

  TEXT 1

  1.- Vol dir que actua pràcticament sabent quines seran les conseqüències tractant igual a si mateix que al altres, i sempre buscant una finalitat
  2.- Suposo que hi haurà gent que ja actuï d’aquesta manera, encara que jo veig que es molt difícil que tothom pensi d’una forma tan indiferent per al seu benefici però a la vegada sempre en busca d’una bona solució.
  3.-Dons explica que no hem de ser egoistes. Que hem de pensar en els altres, en els que estan al nostre voltant dia a dia, i que moltes vegades els podem ajudar, inclús simplement amb la nostra companyia i sinceritat, però mai hem de pensar nomes en el nostre bé.

  TEXT 2
  1.-Les intencions que tenia, ja que les intencions, son el desenvolupament de les idees, i les idees son el que de veritat ajuda. Si després per qualsevol causa no es pot remeiar o solucionar un problema, es bo pensar que les intencions eren bones encara que no hagin estat factibles totalment.

  2.-

  3.-Te molt més pes l’esforç que fa la persona que te tendència a ser violenta. Per a l’altre al ser així no a fet cap esforç, no es res que es surt fora de la seva normalitat,per això a l’altre se li ha de reconèixer el mèrit que te al poder haver canviat

 5. Jennifer Prada Escudero

  Jennifer Prada Escudero

  TEXT 1

  1. Explica que l’imperatiu categòric defensa que hem d’actuar com volem en cada moment i sense condicions ni prohibicions per aconseguir el nostre fi.
  2. Per una part sería millor perquè actuaríem fent el que volguessim i possoblement tothom sería més feliz, però per un altre part a vegades fer el que es vol no es fer el més correcte i podría sortir gent perjudicada de les accions d’altres.
  3. Hem d’actuar com volem i sense pensar en possibles condicions, sempre amb el que pensem que és més correcte o millor per a nosaltres.

  TEXT 2
  1. Les intencions perquè demostren que la persona de veritat ho volia fer i que ha fet el possible pera conseguir-ho.
  2. No entenc molt bé la pregunta però jo crec que a vegades és important deixar a un costat els interessos propis i pensar una mica més en el benefici o el perjudicament dels demés. Per tant crec que la moral pot prescendir dels interessos propis.
  3. Jo crec que el que és pacífic per naturalesa perquè es mostra tal i com és i actua lliurement i com vol en cada moment, en canvi, el que és violent però actua pacíficament no es mostra natural i fa coses que no vol només per semblar el que no és.

 6. Andrea Vilaró

  Text 1

  1.- Kant vol dir que actuem com creiem que deberia actuar la resta del mon. I que no fem les accions per aconseguir un benefici propi sinó el dels demés.

  2.- Crec que seria un embolic perquè si una persona actua segons el que creu que deuria fer tothom, potser un altre te una idea contraria i desembocaria en baralles.

  3.- Tindríem que fer les coses segons pensem que la resta tindria que fer-ho. I que quan fem les coses no pensem en nosaltres sinó en els demés, es a dir, que no busquem utilitzar els demés per aconseguir alguna cosa , si no que ho fem per els demés.

  Text 2

  1.- Crec que son mes importants les intencions perquè encara que desprès el que aconsegueixi no era el que volia les seves intencions eren bones.

  2.- Si pot prescindir dels interessos per que la bona voluntat ens obliga a superar els interessos per fer el que tu creus que esta be.

  3.- Es mes bona la que te tendència a la violència perquè ha decidit seguir la seva moral per evitar fer mal als demés. Pet tat, actua amb bona voluntat. L’altre persona no te que fer l’esforç de canviar perquè ja es pacifica i no actua en cap moment en contra dels seus interessos.

 7. Judith Tejedor

  Texto 1

  1.- Según el pensamiento de Kant en este texto, debemos tratar siempre a los seres humanos como tales, es decir nunca usar a una persona como un objeto para conseguir algo que queremos ya que si actuamos usando a las personas como una cosa esa ley universal puede volverse contra nosotros y que la humanidad nos trate a nosotros como cosa

  2.-Segun mi punto de vista la humanidad cambiaria mucho ya que muchos seres humanos tratan a otros como cosa o medio para alcanzar sus metas, y actuando como dice el texto de kant la humanidad seria mucho mejor ya que todos viviriamos en armonia y en una situacion mejor

  3.-Que cuando hemos de tratar con otras personas debemos pensar como nos gustaria que nos trataran a nosotros ya que si nosotros lo usamos como cosas ellos pueden hacer lo mismo y si lo tratamos como personas ellos tmbn pueden acer lo mismo

  Texto 2

  1.-Las intenciones que tenia, ya que si las intenciones son buenas (es decir no interfiere o utiliza a otro ser humano como un objeto) esa persona se esfuerza por un bien propio que a la vez convierte en comun al no entorpecer a los demas, ya que si valoras sus meritos alomejor la conseguido por medios que destrozan el bien común y no seria la mejor forma de conseguirlo y entonces desde mi punto de vista no cuenta para nada.

  2.-Si, porque los intereses o deseo de una persona pueden ser malos para el bien común o de otra persona y moralmente eso no debe suceder,
  si tu deseo hace que otras personas sufran por lo actos que haces para logralo moralmente no es la forma correcta de acerlo si tu deseo hace que otra persona o grupo de personas sufran para poder conseguirlo moralmente no es un deseo bueno

  3.-Segun mi punto de vista las personas pacificas que sin plantearlo actuan pacificamente, actuan tal y como son y afortunadamente esto beneficia al bien común de la humanidad pero las personas violentas que actuan pacificamente estan actuando de manera distinta a su comportamiento solo por buscar el bien comun de la humanidad y eso tiene merito para alguien que es normalmente violento

 8. Joan Gea Rubio

  1.1 I.Kant vol dir que no actuis per esperar res a canvi, sino per fer feliç a l’altre. També deia: actua com vols que actuin els altres sobre tu.

  1.2. El mòn seria molt monoton, perque sempre seria tot el mon igual. perque tothom seria molt amable, i no hi hauria ningú avaricios.

  1.3. No facis el que no vols que et facin.

  2.1. Les intencions que ell tenia.

  2.2. Si, perque el que es valora moralment, no es el fi, sino les intencions pel que ho feia.

  2.3. totes dues, la una per ser bona de naturalesa i l’altra per intentar ser-ho.

 9. Laia Martos Pérez

  I.Kant.

  TEXT1
  1. I. Kant vol dir que cada un de nosaltres ha d’actuar cap als altres, tal i com ens agradaria que ho fessin sobre nosaltres. Sempre com a fi mai simplement com a mitjà, amb això ens vol dir, que no ha d’haver un objectiu final interessat, sino que ho fas sense esperar res a canvi.

  2. Segurament aniria molt millor que ara. La gent seria més comprensible i pensaria les coses avans de fer-les. S’extingirien molts dels problemes que tenim. i evitariem que fossin a més.

  3. No facis als altres el que no t’agradaria que et fessin a tu. actua sense esperar res a canvi.

  TEXT 2
  1.El més important crec que són les intencions que tenia. ja que potser no aocnsegueix el que volia però aconsegueix un altre cosa a través d’uns mitjans més adequats.

  2. si. Perque el que es valora moralment, no es el fi, sino les intencions que tenies. els mitjans. Pots actuar sense esperar res a canvi.

  3. la persona que es pacífica, actua sempre bé. Sempre és bona. Sense parar-se a pesar gaire per què. En canvi la persona que es violenta, ho fa malament fins que decideix comportar-se bé. En aquest moment, la persona violenta a fet una reflexió i crec que es bastant important adonar-se de les coses que no fas bé.

 10. Irene Troyano Luis

  text.1

  1.
  que actuem només per aconseguir algo, no per com aconseguir algo.
  2.
  millor, perque el món no estaria tan perjudicat, perque pensariem en la humanitat, y no nomes en nosaltres mateixos.
  3.

  text2:
  1.
  les intencions que tenia
  2.
  si
  3.
  les dues, una per ser aixi, y l’altra per arribar a aconseguir-ho

 11. Albert Zarco Alcaide

  Text 1:
  1.- Jo crec que vol dir que no facis als altres el que a tu no t’agradaria que et fessin, o que els fagis el que a tu t’agradaria que et fessin.

  2.- Crec que seria molt millor, perquè ningú no faria res sense abans pensar si a ell li agradaria que li fessin.

  3.- No facis als altres el que no vols que et facin.

  Text 2:
  1.- Les intencions, perquè de vegades et poden surtir malament les coses, pero el que compta és la intenció que tu tenies.

  2.- Si, perquè a vegades, encara sabent el que es millor per a tu, fas coses que no et beneficien per els altres.

  3.- Les dues, perquè la que es pacífica ja actua pacíficament ella sola, i la que es violenta també, perquè la seva intenció es comportar-se pacíficament i ho fa.

 12. Jennifer Piqué de Haro

  Text 1:
  1-Què creus que vol dir Kant?
  -Crec que vol dir que si nosaltres volem que ens tratin bé, nosaltres tenim que fer el mateix amb els altres.

  2-Com creus que seria el món si actuéssim segons la versió Kantiana?
  -Actua de tal manera que tractis la teva persona com en la persona de qualsevol altre.

  3-Digues, amb le teves paraules, altres formes de dir el mateix que Kant.
  -D’oncs que si tots fossin com diu Kant, tot seria millor, per qué ens tratariem com nosaltres ens fes sentir bé, i no hauria problemes.

  Text 2:
  1-Què creus que és més important a l’hora de valorar les accions humanes,el que un ha aconseguir o les intencions que tenia?
  -Les intencions, perque si et surt malament alguna acció que volies fer ,queda l’intenció; que fa referencia a que ho volies fer amb bona volutant.

  2-Pot la moral prescendir del interessos de la persona?
  -Sí,per que depen els interessos fan que la persona cambia, per exemple tema de diners, si li ofereixen molt de diners a una persona i te que ser dolents amb uns altres ho fara només per els diners.

  3-És més bona aquella persona que és per naturaleza pacífica i, sense plantejar-s’ho, actua pacíficament, o bé aquella altra, que té tendència a la violència, però que pel sentiment del deure decideix compprtar-se pacíficament?
  -Tots dos, si no perjudica als altres, i els ayuda o no fa cap comportament que perjudici no hi ha cap problema.

 13. Albert Ayllón Cervera

  Text 1:
  1.- Diu que que actuis amb la gent de la mateixa forma que vols que es comportin amb tu.
  2.- Doncs no hi haurien problemes entre la gent en ningun sentit i el món seria massa pacífic.
  3.- Explica que tens que aconseguir el teu objectiu sense perjudicar a una altra persona.

  Text 2:
  1.- Això depèn de la importància de el que ha aconseguit. Si té molta repercussió, l’objectiu ho serà més important i si no en té tanta la intenció serà més reconeguda.
  2.- Jo crec que no, perquè la naturalesa fa que busquem els interessos propis.
  3.- Es més bona la persona que ho ha sigut tota la seva vida però té més mérit qui ha sigut una persona violenta i ara és bona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *