Quart "B"

Deiexeu les vostres respostes a l’apartat dels comentaris i jo ja les “penjaré” al bloc.

21 thoughts on “Quart "B"

 1. Érika Núñez Urán.

  Text1.
  1.Kant vol dir que tens que actuar de manera que no facis mal a ningú perque no et fasin mal a tu en qualsevol moment.
  2.El món seria de manera mes correcta i aixi pensariem una mica mes pel demes.
  3.El que no vulguis per tu no ho facis als demes .

  text2.
  1.Crec que es mes important las inetncion perque si per alguna rao no ho a aconseguit i quedan les intencions.
  2.Crec que no.
  3.Crec que es la persona que es pacifica perqe la que té tendencia a la violència ia pensa en alló que no es bó,aunque no ho faci.

 2. Ainara Ureña

  Text 1
  1. Jo crec que ant vol dir que nosaltres tenim que fer qualsevol cosa que nosaltres creien que esta be, i també que aquest acte que nosaltres farem no ens afectaria si alguna altre persona el faci. Si alguna persona fa un acte que et pot afectar i tu l’has fet també no pots queixar-te ni et pot semblar malament per el simple motiu que tu ja l’has fet.

  2.Doncs crec que el món seria una mica egoista, perquè només pensariem en nosaltres, ja que las accions que fem no ens importa’n les conseqüències que causarien als altres ja que a nosaltres mateixos aquestes conseqüències no ens afectarien.

  3.Fer el que volem però al mateix temps acceptar que això que em fet ens ho facin a nosaltres sense poder enfadar-nos o que ens molesti per el fet d’aver-ho fet nosaltres abans.

  Text 2
  1.Les intencions que tenia, perquè nosaltres podem intentar fer moltes coses que farien millorar unes altres, però a vegades no tenim els suficients medis per aconseguir-ho i no per això te menys valor el que volíem fer, les intencions son el que compta, perquè això es el que nosaltres voldríem fer o millorar, i no per no poder fer-ho no som bones persones.

  2. jo crec que no, perquè un acte moral te que tenir intensions, perquè sinó no es podrien realitzar, i si es realitzen sense intencions no te cap merit, perquè es realitzarien així perquè sí.

  3. Una persona que te tendència a la violència, perquè aquesta persona te intenció de ser pacífica encara que no ho sigui per naturalesa, pensa i actua adequadament, encara que li costi fer les coses d’una manera pacífica ho fa perquè es el seu deure i perquè te mes intenció de fer-jo.

 3. andreu molina caballero

  Text1

  1.Yo crec que Kant vol dir que sempre em de intentar conseguir el maxim de profit de tot allo que fem.

  2.El mon seria diferent al d’ara, per que en aquet mon hi ha molta gent que si que intenta treure el maxim de profit a tot pero també hi ha que no son asi.

  3.Tens que treuere el major profit al que fas en tot moment.

  Text2

  1.La intencio que es tenia es molt importat, pero es mes importat el que s’aconsegueix . Tu pots anar amb tota la bona intencia del mon pero si no aconsegueixes res no es valora tant com una persona que ho hagui aconseguit encara que no tingues intencio de aconseguir-ho.

  2.Si, la moral pot prescindir del interesos d’una persona.

  3.La segona persona te un repte mentres que la primera no , son igual de bones, pero la segona te mes merit per que es te que controlar contra la seva naturalesa.

 4. Xavier Ruiz

  xavier ruiz

  Text 1:
  1. Que no hauriem d’utilitzar a les persones per aconseguir els nostres objectius.
  2. Segons el meu punt de vista les relacions internacionals serien millors i potser hi hauríen menys guerres.
  3. Hauriem de tractar la gent tal com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres.

  Text 2:
  1.La intenció. Ja que un científic americà va descobrin una cosa de la radioactivitat i els militars la van emplear per fer la bomba atòmica i ell en asseventar-se es va suicidar ja que les seves intencions eresn bones ja que volia que s’ emplees per a la medicina.
  2. Si ja que els interessos de la persona no poden ser bons
  3. Aquella que té tendència a la violencia però decideix comportar-se pacificament ja que aixi demostra tenir força de voluntat.

 5. Javier Caballero Martori

  Text 1:
  1-Que actuis pensant en el que fas en tots els aspectes possibles.
  2-Molt millor, ja que la gent deixaria d’actuar segons els seus impulsos i es pensaria dues vegades les coses abans de fer-les, pensant que aixó s’ho podrien fer a ell.
  3-Actua amb un objectiu comú, i intenta tractar als demes bé.

  Text 2:
  1-Les intencions, clarament. Un bon exemple es que el sistema judicial jutja igual un assassinat que el seu intent.
  2-No ho crec realment. Totes les persones son mogudes per alguna cosa, sigui el que sigui, encara que a vegades els interessos son aquesta moralitat mateixa, els primers no desapareixen, i continuen allá.
  3-La segona, ja que la primera ho fa per que si, li surt de dins, pero si algú es violent i es proposa canviar li requerira un gran esforç i una gran força de voluntat, i aquest canvi no deu ser menspreat per ningú. Aixó fa que la segona persona, que de per si es dolenta, sigui mes bona al fer l’esforç de ser-ho, i es torni millor que el primer individu.

 6. Louli singh

  TEXT 1
  1-Kant vol dir que tenim que actuar amb bona fe, sempre actuar amb ganes, mai com a mitja d’alguna persona.Es hipotètic perquè es actuar per aconseguir alguna cosa.
  2-Jo crec que el món seria millor, i molt més diferent, si actuem es per aconseguir algún objectiu per ha alguna persona o persones.
  3-Actuar esta molt bé per aconseguir el que vols peró abans de actuar pensar el que faras.
  TEXT 2
  1-Jo crec que es les intencions que tenia, perquè així saps si ho ha fet amb ganes o ha fet amb bona voluntat.
  2-Jo crec que si perquè la moral pot deixar de banda els interessos de les persones i fer alguna cosa moralment.
  3-Jo crec que les dues persones són bones per naturalesa o per comportar-se pacíficament, perquè qui té tendència a la violencia pot ser que hagi passat per coses que no li tindrien que passar, hi qui es per naturalesa jo crec que sempre sera pacífica si no li fan cambiar.

 7. Elena xu 4tB

  exercici text 1
  1.actua el que penses, fer les coses que volem(acte moral).
  Actua com ets ( com tu mateix ), no actues com un altre persona.
  2.si el mon si actuessim segons la visio kantiana seria un mon mes millor, perque noslatres actuem com a nosaltres mateixos.
  3.Actuar com ets, no copiis d’altres persones, ni com a mitja.

  los ejercicios del texto 2 no lo tengo hecho, por que no lo endentia.

  Elena xu
  4t B

 8. Erika Carrasco

  Text 1
  1. El que no vols que et facin a tu, no ho facis als altres.
  2. Molt millor
  3. Si fas alguna cosa algu, si aquella persona t’ho torna a fer no tens dret a queixar-te.
  Text 2
  1. Les intencions que tenia.
  2. Si.
  3. La persona que té tendència a la violència, però que pel sentiment del deure decideix comportar-se pacíficament.

 9. Jennifer Segura

  Text 1
  1) Que hem d’actuar de la mateixa manera que volem que s’actués sobre nosaltres i sempre tenint en compte el fi no només el mitjà.
  2) Diferent, ara s’actua tenint en compte el fi i l’ obtingut, sense els mitjans. Si fos des de la visió de Kant la gent no faria el que no li agradaria que li fessin, així que s’actuaria pensant en el fi però tenint en compte els mitjans, que de vegades poden perjudicar però s’utilitzen per aconseguir el fi.
  3) Actua de la mateixa manera que vols que actuïn sobre tu i utilitzant els mitjans adequats, com s’hi fossin el fi.
  Text 2
  1)Les intencions que ell tenia. Si per exemple una persona vol ajudar a un altre però sense voler li surt malament en realitat no volia fer cap cosa dolenta, les seves intencions eren bones i això es el que importa realment.
  2)No, perquè els interessos són el que impulsarà a que l’acció sigui bona o dolenta.
  3)Les dues són bones, la pacífica no fa res dolent i les seves intencions són bones perquè la seva naturalesa ja li fa que siguin així. L’altre persona què té tendència a la violència, sap que ha de comportar-se pacíficament així que tampoc farà res de dolent, perquè la seva intenció serà bona, la intenció de ser pacífic, encara que aquesta persona tindrà que esforçar-se més que la pacífica per tenir aquest bon comportament.

 10. Cristina Vallribera Plans

  TEXT 1
  1-que tens que fer lo que creus que es millor per a tu i per als demes.
  2-seria millor, la gent seria més bona persona, més amable, actuaria moralment, el medi ambient estaria millor conservat, hi haria menys contaminació, etc.
  3-tens que actuar de la manera que tu creus millor per arribar a ser la millor manera, i tens que tracta als demes com vols que et tractin a tu.
  TEXT 2
  1-les intensions que tenia.
  2-depen de la persona. si la persona te bons interesos no, pero si la persona te interesos dolents si.
  3-són les dues bones, però la persona que decideix comportar-se pacíficament esta més valorada.

 11. Alexandra Chávez

  Text 1:
  1. Kant diu que hem de actuar de tal manera que tractem a les persones com si ens tractéssim a nosaltres mateixos, considerant-los com un fi, no tan sols com un mitjà.

  2. Si actualment actuéssim segons la visió kantiana, el comportament de tothom seria molt diferent, perquè en la actualitat, a vegades sense donar-nos comte utilitzem a les persones com a mitjà per arribar als nostres fins, d’altres ho fem intencionadament.

  3. Per aconseguir allò que volem, s’ha de fer tenint en comte els demes, amb respecte, i si per aconseguir un objectiu necessitem de l’ajut d’una altra persona, l’hem de considerar un fi, no un simple mitjà per arribar al nostre fi, ja que perquè ens ajudi, haurem fet algun mitjà, com convèncer, per tal de que accepti ajudar-nos, i quant aconseguim aquest ajut, direm que es un fi.

  Text 2:
  1. Es més important les intencions que te una persona a l’hora de valorar les accions humanes que el fet de que ho hagi aconseguit, perquè si es fa amb bones intencions es fa de bona voluntat, i es considerada bona perquè es vol fer, sense cap obligació.

  2. La moral si que pot prescindir dels interessos de la persona, perquè la moral ens diu que les bones accions, es fan simplement per voler, sense cap interès.

  3. Es més bona persona la que te tendència a la violència però que pel sentiment del deure decideix comportar-se pacíficament, perquè fa l’esforç voluntari de controlar-se, aconseguint així ser pacífic. La persona que es pacifica per naturalesa, no te la necessitat de fer el mínim esforç perquè no ho necessita, es tal com és sense necessitat de proposar-s’ho.

 12. Marc Cano Lafarga

  Text 1:

  -pregunta 1
  El que vol dir Kant en aquest text es que tu tractis a les altres persones bé, com tambè t’agradaria que et tractessin a tu ja que pensa que no has de fer res a l’altre gent que no t’agrades que el altres et fessin a tu.

  -pregunta 2
  Crec que el món canviaria bastant ja que si actuéssim segons la visió Kantiana actuariem sabent que la obligació moral deriva de la raó

  -pregunta 3
  Que quan actuis pensa el que faràs ja que no has de fer a la gent el que no t’agradaria que et fessin a tu.

  Text2:

  -pregunta1
  Crec sens dubte que el més important, el que realment em de valorar és l’esforç i la intenció que una persona realitza al fer una acció moral deixant a un costat el que a aconseguit ja que l’autèntic valor de fer les accions moral es la intenció que es posa.

  -pregunta 2
  Dons crec que si perque una acció moral es una acció per fer el be, una acció normalment voluntaria i que al fer-la no s’espera res a canvi i per aixó crec que si es pot prescindir del interesos de les persones.

  -pregunta 3
  No puc dir que una persona és més bona que l’altre ja que per una banda la que es pacífica per naturalesa ovbiament es bona i l’altre encara que sigui violenta tambè pot ser una bona persona ja que supera aqueta violència i actua pacíficament i axó te més merit que una persona que jo es pacífica per naturalesa ,per tant totes dues son bones persones i no es pot dir que una ho és més que l’altre.

 13. Darwin

  Text 1:

  Pregunta 1:
  – si quieres la ayuda de alguen respetalo y tratalo como quieres que te traten a ti.

  Pregunta 2:
  – que tendriamos mas paz en el mundo por que nos tratariamos mejor unos a los otros.

  Pregunta 3:
  – si tu fin es conseguir algo con ayuda de alguien valora los esfuerzos que esa persona para ayudarte y tratala bien.

  Texto2:

  Pregunta 1:
  – creo uqe las intenciones que tenia a la hora de hacer sus acciones por que lo que importa es si las hacia para hacer el bien.

  Pregunta2:
  – no, por que si haces algo que solo te veneficia a ti no ayudas a los demas.

  Pregunta 3:
  – los dos, el que actua pacificamente por naturaleza, por que no le hace falta plantearselo para actuar bien, y el que tiene tendencia la violencia, por que se plantea las cosas y finalmente actua de marena correcta.

 14. Daniel Ibañez Martin

  TEXT 1

  1- Diu que tens que afrontar les coses a la teva manera sempre, que siguis tú mateix en les decisions que prenguis.

  2- Doncs la gent es preocuparia de cuidar millor les coses com la terra, respectaria molt més a la gent, etc.

  3- Que tractis tot de la mateixa manera que tractas les teves coses.

  TEXT 2

  1- Jo crec que al final es valora més el que un ha aconseguit que les intencions que un tenia.

  2- Depén en quines ocasions si que pot prescindir la moral dels interessos d’una persona.

  3- La que per naturalesa és pacífica, però tambè si una persona neix amb la tendència de ser violent i al llarg camvia s’hi ha de valorar-ho molt.

 15. Cristian Alejandro Vacca Salgado

  Text 1:

  Pregunta 1:
  – si quieres la ayuda de alguna persona tratala como te gustaria que te trataran a ti.

  Pregunta 2:
  – abria mas harmonia porque la guente se trataria por igual.

  Pregunta 3:
  – si necesitas ayuda de otra persona tratala de manera correcata.

  Texto2:

  Pregunta1:
  – las intenciones que tenia, por que el o ella antes de actuar piensa que lo que hace es en beneficio de todos.

  Pregunta2:
  – no, por que si solo piensas en ti no beneficia a los demas.

  Pregunta 3:
  – los dos, por que el primero actua por naturaleza, y el otro por que al principio actua con violencia pero antes de actuar piensa y al final actua pacificamente.

 16. Alejandro Fernandez Raga

  Textos I.Kant:

  Text 1:

  1-Vol dir que no facis als demés el que no vols que et facin a tu.

  2-Doncs seria molt millor perquè la gent no faria mal als altres,ni mataria,ni maltractaria,a no ser que els agradi “sadomasoquisme” ,Peró no es el cas.Tampoc robarien ni s’insultarien,per aixo el mon estaria mes tranquil sense perills(per part dels humans).

  3-“Comportat D’una forma en la que no facis mal a ningú per evitar que te’l facin a tu”.

  Text 2:

  1-Yo crec que el que conta es la intenció,perque es com que aquella persona s’ha preocupat per fer aquella acció,

  2-Si perquè si a una persona li interessa robar,la moral el farà canviar de opinió perquè sap que no es una acció bona ni responsable.

  3-Jo penso que els dos són iguals de bones persones,perque el primer ja es bo des-de que neix,pero L’altre per molt dolent que sigui,si també es comporta D’una forma civilitzada,i oprimeix la seva violència es considera igual de bona persona que el primer.

 17. Pool Isrrael Vasquez Balseca

  Text 1:

  Pregunta 1:
  – que trates a las personas como te gustria que te traten a ti para conseguir tu fin.

  Pregunta 2:
  – que abria mas paz en el mundo por que todos se tratarian igual.

  Pregunta 3:
  – si quieres que te traten ben tralalos bien a los que quieres k te ayuden cuando necesitas algo.

  Texto2:

  Pregunta 1:
  – Pregunta1:las intenciones que tenia, por que antes de actuar pensaba si ayudaba a alguien al hacer esa buenas obras.

  Pregunta2:
  – no, por que al actuar tienes que hacerlo ayudando a los demas no solo a ti.

  Pregunta 3:
  – los dos, al que hace las buenas obras por naturleza, por que no le hace falta pensarselo para actuar pasificamente, y el que tiee tendencia a la violencia, por que aun que tenga tendencia a hacer daño primero piensa y luego actua pacificamente.

 18. Santiago

  Profe soy Santy de cuarto B te dejo las respuestas de los dos textos de Kant:

  Text 1:

  1-Crec que cant ens vol dir que actuem per allo que realment val la pena i que a la vegade actuem de manera de que tractem a la gent que ens envolta de la mateixa manera i amb el mateix respecte que ens tractem a nusaltres mateixos.

  2-Crec que si tots actuessim aixi en el mon,pot ser que tot sigues distint,molta gent apreneria a valorar el que realment te valor i no les altres cosas que volen o tenen ,pero tambe hi auria de tenir-se en compte que no tots donem el mateix valor a las mateixas cosas que els altres ja que alguns podem voler cosas per simples caprixos i altres las poden voler y apreciar per la necessitat que els en porta a valorarles d’aquest mode, pero moltes d’aquestes persones sigui per caprixo o per necessitat es salten el factor de tractar a tots com a si mateix i amb el mateix respecte.

  3-Actua nomes per allo que real ment valgui la pena.Actua de manera que tractis a tots amb el mateix respecte que et tractas a ti mateix, a la vegada de que sigui amb el proposit d’arribar a aconseguir allo que vols .

  Text 2:

  1-S’ha de valorar segun el meu criteri las intencions que tenia ja que si no hagues sigut gracies a les intencions aquest no agues aconseguit res del que volia.

  2-Si, si que pot i esta clar que moltes persones,utillitzem el valor immoral i el valor moral ja que nusaltres podem tindre bones i males intencions per arribar a aconseguir el que volem depen de la nostra moralitat les intencions que tinguem.

  3- aquesta no la tinc clara profe jajaja.

 19. Adrian Hurtado Garcia

  Text 1:
  1.-Crec que Kant es refereix a que si no vols que et facin una determinada cosa tu tampoc la facis als altres, no facis coses a ningu que no t’agradaria que te les facin a tu.
  2.-Seria molt millor, perqe ens respetariem mes l’uns als altres i tots estariem mes feliços.
  3.-No facis als demes el que no t’agradaria que et facin a tu.

  Text 2:
  1.-Jo crec que es la intencio, peruqe no tothom te els recursos o les facilitats que tenen uns altres per fer determinades coses, i finalment uns les aconsegueixen i altres no, pero la intencio era la mateixa.
  2.-Jo crec que no, perque depenen de l’estat de la seva moral en aquest moment els interessos poden canviar.
  3.-Crec que les dues persones, al tenir bones intencions les dues ( la mateixa ), son iguals de bones, la unica diferencia es que la primera ja ho fa per naturalesa i li costa menys, mentre que la segona te que fer un esforç per controlar la seva violència.

 20. cristina company 4B

  text1
  1)kant el que vol explicar es que em de tractar a les persones com volem que ens tracten a nosaltres
  2)seria molt diferent, perque la gent seria més amable amb els altres, cuidarien les cosas d’una altre manera,i tota la terra seria molt millor.
  3)tens que actuar de una manera moral, perque et tractin a tu de la mateixa manera de com tu actues i trates als demes.

  2text
  1)les intencions que ell tenia que fer.
  2)l’acte moral depen d’unes intencions i inmorals depen d’unes altres.
  3)aquesta pregunta no l’entenc ho sento

 21. Paula Cabrera

  Text 1.
  1. Actua de tal manera que tractis la humanitat, tant en la teva persona com en la persona de qualsevol altre, sempre al mateix com afi, i no com a mitjà.
  2. Doncs, tothom faria el que volguès, pero sense fer mal a ningú, ja que sino li agrada a ell que li fassin no ho farà.
  3. Dos que tothom fes el que li donés la gana a les persones pero després acceptessin també que s’ho fessin a ell.

  Text 2.
  1. L es intencions que tenia.
  2. No, perquè si no tè interes en ser moral no pot fer-lo.
  3. Són les dos bones però te més merit la persona que té tendencia a la violència però es comporta pacificament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *