Curs de comunicació on line i treball en equip

La Fundació Paco Puerto de CCOO Catalunya ens ofereix al seu canal de YouTube un curs elaborat per la Jamina Felip intitolat Comunicació online i treball en equip que té com a objectiu, segons les seves paraules, «acompanyar i facilitar l’accés i aprenentatge de les principals eines, gratuïtes o de baix cost, i de fàcil aprenentatge […] així com consells de gestió i execució en la comunicació i el teletreball».

Aquest videocurs consta de 5 capítols de 30 minuts cadascú. Aquest videocurs consta de 5 capítols de 30 minuts cadascú. El curs no només està format pels diferents vídeos, sinó que també hi ha un document PDF de cada sessió que podeu trobar a sota de cada capítol.

La primera sessió serveix de presentació del curs i parla també de la planificació de les reunions de teletreball.

La segona sessió tracta de la gestió de les reunions en línia mitjançant Zoom.

Des de la Comissió de Cultura Digital de l’Institut Martí l’Humà creiem convenient puntualitzar que aquesta plataforma potser no és la millor opció des del punt de vista de la seguretat, ja que sembla que n’està compromesa, com podem llegir en Genbeta, tot i que, segons aquest avís de l’Agència Catalana de Ciberseguretat, l’empresa ja ha solucionat les vulnerabilitats detectades amb una nova actualització de la plataforma. Llavors, quant a les videoconferències que el nostre professorat haurà de realitzar aquests propers dies, us recomanem l’ús de Hangouts Meet, servei que tenim disponible amb el nostre GSuite i sobre el qual vam publicar un post recentment aquí.

Si enllacem el capítol sobre l’ús de Zoom, tot i que no és el servei que recomanem, és, d’una banda, perquè no volem trencar la unitat del curs elaborat per la Jamina Felip i, de l’altra, perquè creiem que, pensant més enllà del nostre centre, és interessant donar a conèixer altres eines i que sigui cada persona qui decideixi quina és aquella que li vindrà millor per desenvolupar la seva feina.

La tercera sessió se centra en l’ús dels xats, principalment de Telegram, l’app de missatgeria instantània que aporta, entre moltes altres coses, un plus de privacitat en relació a la més coneguda i usada WhatsApp.

La quarta càpsula del videocurs està dedicada a la gestió de projectes i arxius en línia. Ens explica les principals diferències entre les diferents versions de Drive i les opcions que hi ha per editar, compartir i treballar en línia en aquesta eina de Google.

La cinquena i última sessió d’aquest videocurs versa sobre la salut al teletreball, la ciberseguretat i la tècnica pomodoro i les aplicacions per gestionar-la.

Com sempre, esperem que aquests recursos us siguin d’utilitat.

Gràcies per la vostra atenció i fins la pròxima!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *