Celebrem 30 anys de la inauguració del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona

El passat dijous, 19 de novembre de 2015, va tenir lloc la celebració de l’Acte del 30è aniversari de la inauguració del Centre de Recursos Educatius Joan Amades a Barcelona, a la Sala de Conferències de la 6a planta de la DT ONCE Catalunya.

Realitzem aquest acte el mateix dia en què commemorem el 30è aniversari de la inauguració del Centre de Recursos Educatius Joan Amades, el qual s’ha anat transformant, amb el pas dels anys, per l’evolució que ha sofert l’atenció educativa a les persones cegues.

Durant aquests 30 anys, hem estat capaços d’evolucionar en el suport educatiu i en l’atenció de les necessitats dels alumnes, dels seus tutors, dels centres educatius i de les seves famílies. El 2007 vam passar a ser Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona. L’any 2012, en aplicació de la LEC, Servei Educatiu CREDV, compartit amb el Departament d’Ensenyament. El 2013 es va signar la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’ONCE, amb el qual, es continuen establint les directrius en l’atenció a l’alumnat amb ceguesa i discapacitat visual greu a Catalunya.

Si hi ha quelcom a destacar de tots aquests anys, és que el CREDV/CRE ONCE Barcelona mai ha perdut el seu objectiu ni la il·lusió dels seus professionals en l’atenció global de l’alumnat amb discapacitat visual.

Amb el següent programa:

10.00 h PRESENTACIÓ DE L’ACTE

Sra. Carme Ortoll, Directora General d’Educació Infantil i Primària, Departament d’Ensenyament Generalitat de Catalunya

Sra. Ana Isabel Ruiz, Directora d’Educació, Ocupació i Promoció Cultural de l’ONCE

Sr. Xavier Grau, Delegat Territorial de l’ONCE Catalunya

Sr. Manel Eiximeno, Director CREDV/CRE ONCE Barcelona

 10.30 h “UNA MIRADA PER LA VIDA”

Sr. Antonio Blanco i Sr. Isidre Vallès, mestres especialistes d’Educació Física i de Música, respectivament, del CREDV/CRE ONCE BARCELONA

 11.00 h TAULA RODONA: “L’EVOLUCIÓ DE L’ATENCIÓ EDUCATIVA A L’ALUMNAT CEC”

Sra. Carme Altés, Cap Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, Departament d’Ensenyament Generalitat de Catalunya

Sra. Raquel Díaz, Responsable d’Acció Social a TMB (Transports Metropolitans de Barcelona).

Representant de les Persones amb Discapacitat Visual a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (Ajuntament de Barcelona)

Sra. Pepi Marquès, mestra de suport del CREDV/CRE ONCE Barcelona, a Tarragona

Sr. Albert Solé, mestre de suport del CREDV/CRE ONCE Barcelona, a Barcelona

Moderadora: Sra. Irene Ginebra Coma, Directora Tècnica Pedagògica del CREDV/CRE ONCE Barcelona.

12.30 h CONFERÈNCIA: “NAVEGAR PER L’UNIVERS DE LES EMOCIONS”

Dr. Rafel Bisquerra, Director del Postgrau en Educació Emocional i Benestar de la UB. Autor de diversos llibres d’educació emocional

 14.30 h CLOENDA DE L’ACTE

Departament d’Ensenyament, ONCE i CREDV/CRE ONCE Barcelona.

Podeu veure una part de l’acte en el següent vídeo.

2015-11-19 BTV. BTV Directe. El CRE ONCE Barcelona celebra 30 anys. Decl. Manel Eiximeno from CREONCEBARCELONA on Vimeo.