DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB CEGUESA

Avui dilluns 27 de juny, a les 16 hores, tindrà lloc l’acte de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa, a la sala de conferències de  la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya  (Sepúlveda, 1, 6ª planta,  Barcelona).

Amb motiu de l’esmentada commemoració, a les 16:00 hores escoltarem l’experiència “Ser mare amb sordceguesa”, que ens oferirà l’afiliada Sra. Antònia Almodóvar, i a les 16:30 hores començarà la conferència “Tractament i seguiment audioprotèsic i logopèdic de les persones sordcegues usuàries d’Implant Coclear“, a càrrec de la Sra. Paula Segade, Audiòloga, i la Sra. Elisenda Roig, Logopeda, de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona.

L’acte institucional tindrà lloc a les 17:30 hores i comptarà amb la participació de les entitats referents en sordceguesa a Catalunya.

Dins d’aquesta celebració, els afiliats amb sordceguesa han realitzar una visita al Museu Marítim de Barcelona.

Sortida dels alumnes de Secundària al Parc Natural de la Serra de Collserola

Sortida dels alumnes de secundària (1r, 2n 3r i 4t ESO) el dia 25 de maig de 2016. 

La sortida va consistir en anar al Parc Natural de la Serra de Collserola utilitzant els transports públics, allà els alumnes van realitzar I’activitat “Cursa de muntanya i jocs en el medi natural” i vam dinar a la font de la Budellera. Tots els alumnes van gaudir de totes les activitats i de l’entorn amb molt d’encant enmig de la natura.

 

Charla de la Guardia Urbana a los alumnos de Complementarias de la ESO.

El miércoles 27 de abril los alumnos de Complementarias de la ESO recibieron la visita de la guardia urbana en las instalaciones del CRE ONCE Barcelona.

Los profesionales de la guardia urbana que llevaron a cabo la sesión, iban exponiendo los diferentes temas a tratar y luego pedían la participación de los alumnos y preguntaban cuál sería su reacción.

Los alumnos participaron y preguntaron con interés.

Para finalizar pasaron tres vídeos (los iban comentando en voz alta) sobre ejemplos de los problemas que habían comentado se podían encontrar al navegar por internet.

Peligros de Internet: 

  1. Ciberbullying. https://www.youtube.com/watch?v=Tzz0w-maPlA

  2. Grooming.
  3. Sexting.

      

Xerrada de la Guardia Urbana als alumnes de Complementàries d’ESO.

El dimecres 27 d’abril els alumnes de Complementàries de la ESO varen rebre la visita de la guàrdia urbana a les instal·lacions del CRE ONCE Barcelona.

Els professionals de la guàrdia urbana que van portar a terme la sessió, anaven exposant els diferents temes a tractar i a continuació demanaven la participació dels alumnes i preguntaven quina seria la seva reacció.

Els alumnes van participar i preguntar.

Per finalitzar van passar tres vídeos (els anaven comentant en veu alta) sobre exemples dels problemes que havien comentat es podien trobar al navegar per internet.

Perills d’internet: 

  1. Ciberbullying. https://www.youtube.com/watch?v=Tzz0w-maPlA

  2. Grooming.
  3. Sexting.


Salida de los alumnos de ESO en el Parque de Les Olors Vall de Ros

El centro de Recursos Educativos ONCE Barcelona organizó el pasado día 27 de mayo de 2015 una visita al “Parc de les Olors Vall de Ros” en Riells del Fai.
Los alumnos pudieron observar la naturaleza, a través de todos los sentidos y, especialmente, del olfato. También pudieron aprender conceptos de botánica desde una perspectiva recreativa científica, mediante el estudio de plantas aromáticas y sus diferentes usos.

 

Sortida dels alumnes d’ESO al Parc de Les Olors Vall de Ros

El centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona va organitzar el passat dia 27 de maig del 2015 una visita al “Parc de Les Olors Vall de Ros” a Riells del Fai.

Els alumnes van poder  observar la natura, a través de tots els sentits i, especialment, de l’olfacte. També van poder aprendre conceptes de botànica des d’una perspectiva recreativa científica, mitjançant l’estudi de plantes aromàtiques i els seus diferents usos.

Llistat de llibres per Sant Jordi 2016

Educació infantil

“El meu petit mercat”, Xavier Deneux

Núm. d’obra: 0318250

Conte il·lustrat.


“Els tres porquets”. Adaptació: Anna Grau

Núm. d’obra: 0318252

Conte il·lustrat.

Cicle inicial E.P. (Primer i segon)

“La bombolla de sabó”, Elena Bigas i Mayans

Núm. d’obra: 0314479

33 c/l una cara, il·lustrat. Volum únic.

Un dia, un grup de nenes i nens i la seva mestra decideixen fer una bombolla de sabó gegant al pati de l’escola. Bufen i bufen per fer bombolles amb les palletes i el resultat és una bombolla gegantina plena de nens i nenes que, de sobte, s’enlaira. Però, gràcies a la intervenció d’una gavina argentada que els vigila de prop, els infants aconsegueixen aterrar, després d’haver viscut una aventura fantàstica i inoblidable.

“El bòlid”, Helme Heine

Núm. d’obra: 0314478

33 c/l una cara, il·lustrat. Volum únic.

En Cesc Gall, en Joan Ratolí i en Silvestre Gras sempre estan a punt per divertir-se: anant amb bicicleta, sota un salt d’aigua o descobrint tresors a l’abocador. I encara que un bòlid és un tresor magnífic, per a aquests tres amics no hi ha res millor que estar junts i compartir els jocs i les aventures amb un nou amic.

Cicle mitjà E.P.

“Arabesk. Les aventures d’un cavall cavalleresc”, Knister

Núm. d’obra: 0314593

38 c/l interpunt. Volum únic. Amb punt de llibre.

Quan el cavaller Roc de Rocanegra agafa com a serventa la jove Eli, no s’imagina en quina aventura més esborrajada s’acaba de ficar. “Queixal corcat de cavall regalat!”, que diria ell mateix. I és que aleshores apareix l’Hug, un jove monjo expert en kung-fu, i es planten tots al torneig del poderós i malvat príncep Llop de Torreforta… I quan diem tots ens referim també a l’Arabesk, l’intel·ligentíssim cavall de l’Eli, amb qui ella parla quan estan sols.

Sí, sí, i aquest no és l’únic secret que guarda l’Eli.

“Flairosa, la bruixa dels sabons”, Carles Sala i Vila

Núm. d’obra: 0314522

38 c/l interpunt. Volum únic. Amb punt de llibre.

Darrerament, a Vilafrondosa passen coses molt estranyes. El riu és brut i pudent, en Roc de can Xerrapeta no bada boca, i unes bèsties misterioses es passegen pels voltants del poble fent de les seves. Tot fa pensar que el bruixot Nastapat ha tornat.

La primera que s’adona que alguna cosa no rutlla és la Flairosa, la bruixa dels sabons màgics. Però, els seus encanteris sabonosos, ¿seran prou poderosos per combatre el malvat bruixot?

“El meu món de poesia”, poemes de Joana Raspall

Núm. d’obra: 0315805

33 c/l 1 cara. Volum únic. Amb punt de llibre.

De la mà i la veu de la Joana Raspall, ens plau presentar-vos aquesta antologia de poemes per a infants, molt ben acompanyats per les il·lustracions d’en Pere Cabaret. Escrita i recitada per la pròpia autora: la millor manera d’entrar al món de poesia de Joana Raspall.

Cicle superior E.P.

“La febre del corall”, Josep Lorman

Núm. d’obra: 0314018

38 c/l interpunt, 2 volums.

L’Antton i la Neus, amb en Gorka i la Marta, els seus fills, viuen tot l’any en un veler. Els mesos de bon temps es guanyen la vida passejant turistes per la mediterrània, portant-los a veure balenes i les costes més feréstegues. Aquest estiu, però, un mariner conegut seu els proposa d’anar a prop d’una illa grega. Hi ha descobert una cova amb una quantitat fabulosa de corall de gran qualitat. El viatge i l’estada a Grècia els oferiran moltes més sorpreses i aventures, sovint emocionants i perilloses, que no s’esperaven. Els personatges d’El nen que jugava amb les balenes són els protagonistes d’aquesta novel·la d’aventures.

 Portada llibre Oriol

“L’Oriol Pelacanyes es vol fer d’or”, Eva Santana

Núm. d’obra: 0318248

38 c/l interpunt.

Em dic Oriol, però a casa em diuen “nas de mocs”, “nan capgròs”, “eh, tu!”, “bunyol” i també “aquest fill teu”. Per postres, mai no veig ni un euro. Sóc un pelacanyes, no sé si m’enteneu, però estic decidit a deixar de ser-ho. Amb la meva amiga Lis, no hi ha res que se’ns resisteixi! Només que la meva família m’ho posés una mica més fàcil, això podria ser un paradís!

Sort que tinc un pla…

Primer cicle E.S.O.

“El noi del vestit”, David Walliams

Núm. d’obra: 0315801

38 c/l interpunt, 2 volums.

En Dennis viu en una casa normal, en un carrer normal d’una ciutat normal, i sembla que la vida no té gaire res per oferir-li. Però sí que té somnis i, un cop es decideix a seguir-los, les coses comencen a canviar al seu voltant.

Riureu… Plorareu… i, un cop conegueu en Dennis, ell sempre us acompanyarà.

“En Caratallada i els altres”, Jaume Copons

Núm. d’obra: 0313510

38 c/l interpunt, 2 volums.

En Jan té una por inexplicable quan ha d’anar d’excursió. I les mitges històries que escolta sobre en Caratallada, un bandit que corria per la zona, no el tranquil·litzen. El grup d’en Jan es perd per culpa d’una tempesta i s’amaga en una cova. Estan sols, cau un xàfec dels que feia temps que no es veien, i el record d’en Caratallada els assetja entre les ombres. Però estan junts, i només se’n sortiran si fan pinya. Ara tindran l’oportunitat de coneixe’s millor. Al cap i a la fi, les coses no són mai el que semblen.

Segon cicle E.S.O. i Batxillerat

“Plutó”, R.J. Palacio

Núm. d’obra: 0318287

38 c/l interpunt.

Més de quatre milions de persones han llegit Wonder i s’han enamorat de l’Auggie Pullman. Si amb El capítol del Julian ja us vam oferir una nova visió de la mateixa història, ara us obrim una finestra des d’on podreu veure com era la vida de l’Auggie abans d’anar a escola. I és que Plutó ens ho explica des del punt de vista del Christopher, l’amic de tota la vida de l’Auggie.

Eren molt amics des de petits, fins que el Christopher es va mudar a una altra ciutat amb la seva família. Fins aleshores havia fet costat a l’Auggie cada cop que s’havia d’operar o que passava algun tràngol. Hi era sempre, tant en els mals moments com en els bons –com quan feien maratons de Star Wars o somiaven que viatjaven junts a Plutó–. Alternant salts enrere cap a la infantesa amb el relat d’un dia del present especialment dur per al Christopher, Plutó explica la història de dos nois que, després d’haver-se anat distanciant, s’adonen que, pels bons amics, val la pena fer un petit esforç extra.

 “No em ratllis”, Flavia Company

Núm. d’obra: 0316464

38 c/l interpunt, 3 volums.

Algun cop t’han xiulat tant les orelles que no podies sentir què et deien els teus amics? Què faries si se t’enganxessin els llençols i no te’ls poguessis desenganxar? Creus que podries enfilar-te per les parets si estiguessis de molt bon humor? Quina mena de roba et posaries si haguessis nascut amb la flor al cul? Has canviat mai l’aigua de les olives a taula, en un dinar familiar?

Llegeix aquests microrelats i et faràs un tip de riure amb les peripècies dels alumnes de l’institut de Fanals, i amb les d’alguns personatges una mica estrafolaris, que et faran veure el món d’una manera diferent de l’habitual.

“La pluja als llavis”, Eulàlia Canal

Núm. d’obra: 0316143

38 c/l interpunt, 2 volums.

 “Una ombra, un núvol negre darrere els arbres.

I com un flaix, una llum li va caure sobre els ulls.

Després, el va veure. Era un noi envoltat d’una boira espessa que la mirava. El noi li va allargar la mà.

Sentia les veus dels seus companys que la cridaven, però no podia moure’s. Sentia una atracció estranya en els ulls d’aquell noi. Ulls verds i penetrants, com les maragdes. La seva mirada se li clavava ànima endins. Un tremolor li va recórrer tot el cos i un llampec va esquerdar el cel. Aleshores va començar a ploure rabiosament.”

Próxima celebración de la 10ª edición de “Música a les Mans” en el CRE.

El próximo sábado, 16 de abril de 2016, en las instalaciones del CRE ONCE Barcelona, se celebrará la décima edición de “Música a les Mans”.

Os invitamos a participar.

Horario:

10.00-10.30h   Recepción de los participantes en el vestíbulo de la DT i desayuno en el office del CRE pera alumnos, maestros y voluntarios.

10.30-12.30h  Ensayos (Auditorio ONCE Catalunya) y talleres (Sala de audiovisuales 4ª planta del CRE-ONCE Barcelona).

10.30 – 11.30h Ensayo grupo A / Taller grupo B

11.30 – 12.30h Ensayo grupo B / Taller grupo A

11.30-12.30h Taller para familiares y acompañantes:

“Música a les mans, 15 aniversario”. Aula de música – 2ª planta del CRE.

12.30-13.30h  ACTIVIDAD FAMILIAR: taller de percusión tradicional japonesa a cargo del músico Ryota Kataoka.  Auditorio.

Ryota Kataoka, que visita Barcelona por primera vez,  nació en Shizuoka, en Japón. Inició sus estudios musicales muy joven con los tambores japoneses “Taiko”, para seguir con la música clásica japonesa, el Jazz, la música brasileña, etc. A lo largo de su seva carrera ha recibido prestigiosos premios, como el Gran premio del talento en el festival de artes del Japón (celebrado en Manhattan, New York), o el Gran premio de los Premios Katsuraza (celebrado en Shizuoka, Japón), y en la actualidad combina su actividad artística en solitario o con el grupo “Ajarria” con una intensa actividad de formación y divulgación a través de numerosos talleres y conferencias, tanto en Japón com en EEUU.

14:00h.       Comida

Cafetería de la DT de la ONCE Barcelona.

16:00h.    Apertura de las puertas del Hall del Auditorio y entrada de público.

16.30h.       Concierto de la 10ª jornada “Música a les mans”.

19.00h.       Final de les actividades.