Sant Jordi 2015. Llibres!


Educació infantil


“Cargol treu banya”, Carme Solé Vendrell i Maria Martínez i Vendrell

 Núm. d’obra: 0105857

 Conte il·lustrat.

 

“El cargol i l’herba de poniol”. Adaptació d’un conte tradicional. Guió de Núria Font.

Núm. d’obra: 0312418

Conte il·lustrat.

                                                                                                   

Cicle inicial E.P. (Primer i segon)

 

 

 

 

“La rateta i el gat burleta”, Marc Donat

Núm. d’obra: 0312635

33 c/l una cara, interlínia, il·lustrat. Volum únic.

Armada amb pala i escombra, a l’escala del jardí, la rateta presumida feineja de bon matí.

Així comença aquest conte en vers de la rateta que escombrava l’escaleta, escrit per Marc Donat i il·lustrat per Pedro Rodríguez. Un inici ben normal d’una història que coneix tothom, petits i grans. Però aquesta rateta té un grapat de pretendents inimaginable: lleons, camells, periquitos…, fins i tot un gripau de sang reial! Ella, que és la rateta més creguda que hàgiu conegut mai, els rebutja tots, fins que arriba un gat burleta, un galant seductor que arrossega molta gana…


                                                                                                                                    “Marduix”, Enric Larreula

Núm. d’obra: 0161746

33 c/l una cara il·lustrat. Volum únic.

Marduix és una bruixa que perd els poders arran d’un accident. Llavors deixa la caseta solitària del bosc i va de mercat en mercat venent plantes remeieres i plantes d’olor. Al final es quedarà a viure en un poble i es convertirà en una herbolària que escampa salut i amistat. Relat de fantasia.

 Cicle mitjà E.P.


                                                                                                                                              “El senyor dels punts suspensius”, Dolors Garcia i Cornellà

Núm. d’obra: 0159856

38 c/l interpunt. Volum únic. Amb punt de llibre.

La Natàlia està convençuda de que té poders màgics, encara que l’Arnau no s’ho cregui. I si no, com s’explica l’aparició sobtada del senyor dels punts suspensius i els canvis que es produeixen a les seves cases? Hi ha persones, la Natàlia és una d’elles, que creuen que les casualitats no expliquen segons quins fets.


 

 

 

 

 

 

 

“La Tona, la Tina i jo anem de vacances”, Maria Enrich

Núm. d’obra: 0160144

38 c/l interpunt. Volum únic. Amb punt de llibre.

S’ha acabat el curs escolar i la Tana, la Tona i la Tina se’n van, com cada estiu, a passar les vacances a Vilaniuet, un poble a prop del mar. La Tana, la germana gran, ens explica com passen els dies: la por que té una nit que juguen a cuit i amagar, l’aventura amb una oliva voladora, la paradeta d’anells i braçalets, la festa major… i moltes més aventures! Vols viure les vacances de la mà d’una narradora eixerida i enginyosa? Doncs, som-hi!

 

Cicle superior E.P.“Jan Plata. La crida dels pirates”, Josep Lluís Badal

Núm. d’obra: 0311626 38 c/l interpunt, 2 volums.

En Jan Plata és un nen somiador que viu amb la seva mare en una caseta vora la platja. A la casa hi ha una campana daurada que no pot tocar, ho té prohibit. Però un dia en Jan trenca aquesta regla i la seva vida canvia per sempre, i comença una aventura màgica i inesperada, un viatge iniciàtic en què coneixerà un munt de criatures i personatges… però, sobretot, coneixerà el seu pare i el valor de l’amistat i de la camaraderia.


“Vols ser el nòvio de la meva germana?”, Maite Carranza

Núm. d’obra: 0308466

38 c/l interpunt. Volum únic.

Em dic Alícia i tinc un problema que es diu Sònia. La Sònia em maltracta des que jo vaig néixer. Fa onze anys que em maltracta dia i nit, però no la tanquen a la presó perquè és una menor i no li poden fer un judici per torturar persones innocents. I a sobre, segons els meus pares, tot és molt normal, perquè resulta que la Sònia és una adolescent.

Primer cicle E.S.O.


“El racó de Penèlope”, Pasqual Alapont

 Núm. d’obra: 0302571 38 c/l interpunt, 3 volums.

Zinc Peris és un xicot desmanyotat , immadur i maniàtic, incapaç d’aguantar la mirada d’una adolescent sense que li tremolen les genives. Però quan els pares decideixen obrir un restaurant i la família s’ha de traslladar a un altre poble, la seua vida canvia radicalment.


“La Júlia i la dona desapareguda”, Manuel Valls

Núm. d’obra: 0158264 38 c/l interpunt, 3 volums.

La Júlia, una jove de catorze anys, ha anat a estudiar a casa d’un company de curs: en Kike. En Kike surt un moment i, mentrestant, la Júlia observa, a través de la finestra de l’habitació, l’assassinat d’una dona. La noia en fa la denúncia, però el presumpte assassí explica a la policia que es tractava de l’assaig del fragment d’un film en el qual havia d’intervenir la seva dona… La jove protagonista, però, no s’ho acaba de creure i vol desentrellar el misteri.

Ajudada per una amiga, la Júlia anirà seguint totes les pistes minuciosament i, malgrat que la seva vida corre perill, intentarà arribar fins al final. Ho aconseguirà?


 

 

 

 

 

 

“La clau secreta de l’Univers”, Lucy & Stephen Hawking

 Núm. d’obra: 0158872 38 c/l interpunt, 3 volums.

El que més li agrada fer al George en aquest món és mirar els estels. També li agradaria tenir un ordinador per navegar i conèixer més coses sobre l’Univers, però sap que això és molt difícil. A casa seva, els seus pares són tan ecologistes que no volen sentir a parlar del progrés ni de la ciència. El que encara no saben és que l’enemic és molt a prop: acaba d’arribar un nou veí que… ui! és un científic eminent, i això només pot significar una cosa pels pares d’en George: perill. Si s’haguessin imaginat el que esperava al seu fill, mai l’haurien deixat entrar a casa seva…

 Amb La clau secreta de l’Univers, Stephen Hawking i la seva filla Lucy han aconseguit apropar els petits, i no tan petits, a les meravelles i secrets de l’Univers, i demostrar-nos que la ciència també pot ser divertida i apassionant.

 

Segon cicle E.S.O. i Batxillerat

 

“El Capítol del Julian”, R.J. Palacio

 Núm. d’obra: 0312637 38 c/l interpunt, 2 volums.

 Un nou capítol, acabat de sortir del forn, d’un èxit de vendes premiadíssim i aclamat per la crítica: Wonder. Més d’un milió de persones han llegit Wonder i s’han enamorat de l’Auggie Pullman, un nen normal i corrent amb una cara que no ho és tant. Ara els lectors tindran l’oportunitat de conèixer una mica més el personatge més controvertit del llibre: el Julian.

 Des del primer dia que es veuen, a les pàgines de Wonder, queda clar que l’Auggie i el Julian no seran mai amics, amb el Julian tractant l’Auggie com si tingués la pesta. Però, tot i que Wonder explicava la història de l’Auggie des de la perspectiva de sis personatges diferents, el punt de vista del Julian no el vam saber mai. El lector només podia especular sobre el que li devia passar pel cap. Fins ara.

 El Capítol del Julian ens revela per fi com viu la història el culpable del bullying. ¿Per què és tan desagradable amb l’Auggie? ¿Té alguna possibilitat de
redimir-se?


“El silenci de la por”, Anna Tortajada

 Núm. d’obra: 0309364 42 c/l interpunt, 2 volums.

 Tot es va saber una tarda de diumenge a casa dels avis, en una reunió amb els pares i els tiets, on també vam anar el meu germà Marc i jo. Feia mesos que l’avi estava malalt i no es movia del llit, i havíem de parlar de com organitzar-nos per ajudar l’àvia. La trobada havia començat com qualsevol altra amb la família, però de mica en mica van anar sorgint totes les veritats que, per por i per vergonya, havien estat amagades durant anys. Acceptar que el teu avi no és qui sembla no és gens fàcil, però en Marc i jo vam prendre una decisió: no deixaríem que la por seguís sent el monstre que planava per la història de la nostra família.


“Allà on sigui el meu cor”, Jordi Sierra i Fabra

 Núm. d’obra: 0158262 38 c/l interpunt, 2 volums.

 La vida de la Montse ha canviat completament: un fet imprevisible ha sacsejat els seus fonaments. Ha estat a les portes de la mort, però l’ha vençut, encara que el preu és molt alt. Ara en la seva vida hi ha un abans i un després. I mentre mira de recuperar el somriure, viure l’estiu com una noia més, oblidar l’abandonament i el dolor, apareix en Sergi, l’esperança. Potser l’amor. O no és el que sembla? Realment ha estat la casualitat el que els ha fet ensopegar?