Jornada “Mirades Compartides”. Reflexió sobre l’Equip d’Atenció Precoç del CRE ONCE Barcelona i CDIAP’s

Taula de la Jornada  Públic

Maleta

El CRE ONCE Barcelona organitza una jornada sobre l’atenció precoç i la ceguesa

Adreçada als professionals dels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Catalunya.

El CRE (Centre de Recursos Educatius) ONCE Barcelona organitza divendres 25 d’octubre ‘Mirades Compartides’, una jornada de reflexió sobre l’Equip d’Atenció Precoç del CRE ONCE Barcelona i CDIAP’s.

A tota Catalunya, l’Equip d’Atenció Precoç del CRE ONCE Barcelona està integrat per 12 professionals. Aquest equip atén a tots els nens i nenes de 0 a 3 anys amb un dèficit visual greu. Els seus objectius són donar suport a la família des del moment de la detecció del dèficit visual i afavorir, des de la detecció, el desenvolupament harmònic i específic dels nens amb dèficit visual.

Pel que fa a l’Atenció Precoç, el CRE (Centre de Recursos Educatius) ONCE Barcelona té signats convenis de col·laboració per a la detecció i la intervenció amb nadons amb discapacitat visual greu amb els següents hospitals de Barcelona: Vall d’Hebron, de la Santa Creu i Sant Pau,  Clínic i Provincial de Barcelona i  Sant Joan de Déu, tots ells són referents per al territori.

Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP’s)

Una part de la nostre població infantil té trastorns associats al dèficit visual. Aquests nens estan atesos als CDIAP’S (Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), vinculats al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. L’equip d’Atenció Precoç del CRE ofereix un assessorament i treball coordinat amb els professionals dels CDIAP’s per valorar, detectar, prevenir i atendre el més aviat possible aquests infants.

En aquests moments els nens atesos als 89 CDIAP’S que hi ha per tot el territori català són 186.

La inauguració anirà a càrrec de Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Carmela Fortuny, directora general de l’ICASS (Institut Català d’Assistència i Serveis Socials).

A la Jornada intervindran professionals de l’Equip d’Atenció Precoç del CRE ONCE Barcelona: Montse Morral, Montse Juanet, Tirma Ribera i Marta Bello, Maite Mañosa i Pepi Marquès i l’òptica-optometrista de la delegació territorial de l’ONCE a Catalunya, Marga Prunera. També es comptarà amb la intervenció de la doctora Remei Tarragó, psiquiatre psicoterapeuta del CSMIL St. Andreu i UCIN (Unitat de cures intensives neonatals) de l’Hospital de Sant Pau i de Montse Torres, fisioterapeuta CDIAP Caldes de Montbui. La cloenda anirà a càrrec d’Irene Ginebra, directora tècnica pedagògica del CRE ONCE Barcelona.

L’ONCE i la seva Fundació han creat un model d’inclusió social de la discapacitat únic al món, basat en l’educació, l’ensenyament, la formació i la feina. És un model obert al món. De fet, l’ONCE i la seva Fundació treballen ja en més de 50 països per aconseguir, a més de l’autonomia de les persones amb discapacitat, la visibilitat social i la convivència diària i integrada amb la resta de conciutadans, defensant els seus drets fonamentals i millorant les seves condicions de vida.