MEKANTA un joc per aprendre mecanografia

La Direcció d’Educació, Ocupació i Promoció Cultural de l’ONCE ha elaborat una eina d’aprenentatge del teclat de l’ordinador per a nens i nenes amb ceguesa o deficiència visual, a partir de cinc anys, anomenada “MEKANTA”

Aquest recurs multimèdia accessible ensenya a utilitzar correctament el teclat de l’ordinador d’una manera interactiva i divertit.

“MEKANTA” és una aplicació motivadora i dirigida, de manera que es pugui fer servir de forma autònoma. A més, és inclusiva, ja que pot ser utilitzada per tots els nens i nenes, tant per aquells que presenten discapacitat visual com pels vidents.

El programa ofereix un centre d’interès comú (la selva) que motiva a l’usuari a conèixer les diferents zones del teclat. La metodologia utilitzada serveix per treballar amb una tècnica d’aprenentatge correcta. D’una banda, la necessària segmentació i independència de dits i, d’altra, el control de la ubicació correcta dels dits en les seves respectives tecles de la fila guia i la barra. El disseny respon a una metodologia específica que respecta el desenvolupament psicomotriu i les necessitats educatives de la discapacitat visual, des de les primeres edats.

Podeu descarregar el programa a la pàgina d’educació de l’ONCE.