PRESENTACIÓ DEL MÒDUL SENSORIAL ” LA MIRADA TÀCTIL” al Museu d’Art de Cerdanyola

Panell mirada tàctil

Panell mirada tàctil

El passat dijous 24 de març a les 18 h es va presentar al Museu d’Art de Cerdanyola el mòdul sensorial “La mirada tàctil. L’art del vitrall”, un espai tàctil i visual que enriqueix l’exposició permanent i facilita els continguts a tothom, especialment adaptat per aquells visitants amb discapacitat visual, ceguesa o mobilitat reduïda .

El Museu d’Art de Cerdanyola, Can Domènech és el segon museu de la ciutat que disposar d’aquest element museogràfic i el 18è que impulsa l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Museus Locals i compta amb l’assessorament del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona a través del DOIED.

En aquest cas, s’ha triat l’art del vitrall emplomat  com element d’interpretació tàctil  ja que els vitralls modernistes de l’antiga Torre Evarist López són l’estrella indiscutible del museu. El mòdul, a partir d’eines i de diferents fases de  producció  d’un vitrall permetrà entendre una tècnica que es remunta a l’Edat Mitjana però que va assolir una gran difusió i excel·lència en temps del modernisme.

A L’ACTE VAN ASSISTIR: 

La Il·lma. Sra. Carme Carmona Pascual, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, l’Il·lm. Sr. José Manuel González Labrador, president delegat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona,  la Sra. Consol Pla i Dou, tinenta d’alcaldia i regidora de Cultura i el Sr. Luis Fernando San Martín Aguilar representant de l’ONCE a Cerdanyola.