L’HERBARI DE LES FADES

 

Acaba de sortir un magnífic llibre il·lustrat per Benjamin Lacombe: L’herbari de les fades/ El Herbario de las hadas. Els textos són de Sébastien Perez i està publicat per Edelvives (en castellà) i per Baula (en català).

Estem davant del diari d’un eminent botànic rus, Alexandr Bogdanovitch, que en 1914, per ordre de Rasputín, viatja fins el bosc de Broceliande del que es conten moltes llegendes, entre altres que conté l’elixir de la immortalitat (eterna recerca de l’home al llarg de tots els temps). Aleshores… es troba un meravellós i fantàstic món, poblat d’éssers extraordinaris que el deixarà captivat. El text es completa amb la correspondència d’Alexander i pàgines de paper vegetal amb unes espectaculars il·lustracions botàniques. Sembla el diari d’un naturalista, però amb la màgia de la fantasia.

Les il·lustracions són meravelloses, com el contingut que representa. Trobem pintures a l’oli, dibuixos a ploma i tinta, aquarel·les i un conjunt de capes retallades que formen collages. És un llibre d’una gran bellesa, d’aquests que no tenen edat i que cal estar en totes les biblioteques. Un original i màgic llibre de regal (anem ja prenen nota per a Nadal).


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>