Recomanacions literàries

L’home que estimava els núvols

GARCIA I CORNELLÀ, DOLORS. 

 La Magrana, 2004. – 57 p. – (L’esparver). – ISBN 84-8264-407-6.

Recull de sis històries d’amor molt particulars: un indi que estima els núvols i la pluja; un gat que es fa amic dels peixos del mar; una nena que estima els gats amb bogeria; un noia que estima el mar que no havia vist mai; un nen que estima els carrers de la seva gran ciutat i un arbre que estima els trens perquè li expliquen històries que arrepleguen d’arreu del món.

Sis contes que se situen en èpoques i llocs molt diversos, esquitxats de fantasia i que expliquen, amb molta tendresa, com es poden arribar a estimar les petites coses de cada dia.

Premi Lola Anglada 2001.

 

Aventuras de “La mano negra”.

PRESS, HANS JÜRGEN. – 
33a ed. – Espasa-Calpe, 2003. – 134 p. – (Espasa juvenil). – ISBN 978-84-239-8868-6.

Cada doble pàgina és una història de detectius per resoldre, protagonitzada per una colla d’amics que conviden el lector a trobar les pistes que s’amaguen en les il·lustracions i a descobrir la solució que després trobarem en el text de l’aventura següent. Enginy, observació, lògica i deducció entren en joc per descobrir els misteris d’aquestes aventures encadenades.

Editat en català a la col·lecció L’esparver de La Magrana

Conte de ruire, conte de plorar

ALBANELL, JOSEP

 il·lustracions de Jordi Vila. Cruïlla, 2003. 53 p. (El vaixell de vapor) ISBN 84-661-0719-3

En Noh i en Bar són dos germans bessons que han tingut una infantesa feliç. N’és tanta l’alegria que guarden i la transmeten tan bé, que quan són grans decideixen fer de pallassos.

Actuaran pertot el món fi ns arribar a un país en guerra.

Un llibre excel·lent per reflexionar sobre la guerra, la pau i les emocions. Un homenatge a tots aquells que es dediquen a fer somriure els qui han patit la desgràcia d’una guerra.

M’estimes o no m’estimes?

NORAC, CARL; DUBOIS, CLAUDE K. 

 Corimbo, 2004. – 24 p. – ISBN 84-8470-156-5.

Tenir un germanet per primera vegada és tota una aventura. La Lola haurà d’aprendre a moderar les seves energies si no vol espantar el seu germà. Aviat trobarà el punt per acaronar-lo i tranquil·litzar-lo quan plora, perquè… i tant que l’estima! Una altra història tendra protagonitzada per la Lola, un personatge divertit que se les empesca totes per fer-se estimar.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>