Guia del naturalista amatent, de Salvador Comelles

 

Salvador Comelles (Terrassa, 1959), professor de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i escriptor de narrativa juvenil i infantil, a Caps i potes (1997) fa quinze descripcions iròniques, divertides i molt simpàtiques, en les quals destaca les característiques físiques i psicològiques de tota una colla d’animals coneguts: el nyandú, com un animal llunàtic i capritxós afeccionat al cant; les balenes, sotmeses a constants inspeccions per uns revisors, ben equipats, que les miren de fora i de dins; els peresosos, que són tan lents que, fins i tot, els períodes de gestació poden arribar a ser de dos o tres anys; els cangurs, que es passen el dia fent bots sense saber per què; els tigres, que demostren una gran rapidesa a l’hora de caçar les preses; els camells, que a diferència d’altres animals que a l’hivern poden descansar, fan llargs viatges per acostar-se als pessebres durant les festes nadalenques… Així, l’autor continua delectant el lector amb les anècdotes de cada un dels animals fins a arribar al darrer: el llop. A la Guia del naturalista amatent (1991) la llista s’amplia a disset animals.

 

Salvador Comelles
Caps i potes.
Il·lustrador Teresa Martí
Barcanova, 1997.
Col. Sopa de Llibres; 35. Sèrie Verda
20 cm. 77 pp.
ISBN: 9788448907075

 

Salvador Comelles
Guia del naturalista amatent.
Il·Lustracions de Miquel Fernández Gras.
Pròleg ce Claudette Sauvignon
Vic: Eumo, 1991.
Col. Narratives; 26
ISBN: 84-7602-180-1

RESSENYES
Figuerola, Lluís. “Un Bestiari per a tots els públics : Salvador Comelles, ‘Guia del naturalista amatent'”. Avui Cultura. Barcelona (1991, 15 de juny), p. 4.

 

L’AUTOR

Salvador Comelles (Viquipèdia)
http://ca.wikipedia.org/wiki/Salvador_Comelles
Salvador Comelles (AELC)
http://www.escriptors.cat/autors/comelless/pagina.php?id_sec=2569

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.