Fageda d’en Jordà i Castellfollit de la Roca.

De bon matí després d’un bon esmorzar un autocar ens ha portat a la Fageda d’en Jordà. A poc a poc ens hem endinsat en aquest bosc gaudint de la plenitud de la tardor impressionant. El treball d’observació ha anat destinat a saber identificar els diferents elements que configuren una comunitat vegetal (estrats d’un bosc, superfície, relleu, fauna…) i veure la seva interrelació. Les mestres del Camp aborden l’observació amb molta cura i començant pels trets més sensorials per acabar pels elements més materials.
El treball comença amb la recitació del poema La Fageda d’en Jordà de Joan Maragall. Un cop recitat es contrasta vers a vers amb la realitat que observen nois i noies.
Això ens permet l’observació i descripció de la morfologia del bosc. Ens ajuda en l’estudi de la seva estructura. Coneixem l’estrat arbori, l’arbustiu i l’ herbaci. En menor mesura es fa un reconeixement de la fauna del bosc a partir dels rastres o empremtes…
Un dels moments més emotius de la visita a aquest bosc és el minut de silenci que nois i noies fan abraçats a un faig. La immersió a la natura és total.

Havent dinat ens hem desplaçat al municipi de Sant Joan les Fonts per a reconèixer les característiques de les colades de lava i la seva evolució en el temps. En aquest indret un mur geològic impressionant ens ajuda a realitzar la identificació dels diferents elements de l’estructura interna del basalt(esquerdes de refredament, hàbits de solidificació, colors, aspecte…). Prop de la llera del riu Fluvià es procedeix a la interpretació de la invasió del riu per les colades de lava i s’estudien els canvis que han sofert les colades al llarg del temps. Hem visitat el poble de Castellfollit de la Roca per a comprendre la formació de la cinglera espectacular. Amb la llum de dia justa hem agafat l’autocar de retorn a l’alberg.
Després d’un dia intens i havent fet un joc de nit ens preparem per a passar una bona nit tot somiant en les descobertes de demà.

One thought on “Fageda d’en Jordà i Castellfollit de la Roca.

  1. WAFAE

    HOLA SOC LA WAFAE US TROBO MOLT A FALTAR HE VIST LES FOTOS I SON MOLT BONIQUES. ESTEU INVESTIGANT MOLTES COSES. TENIU SORT QUE HEU PUJAT A UN VOLCÀ, AVUI HEU ANAT A UN RESTAURANT I PER LA NIT FAREU LA DISCOTECA? OI QUE US HO ESTEU PASSANT MOLT BÉ I A OLOT DEU FER MOLT FRED. VINGA AMICS I AMIGUES FINS LA SETMANA QUE VE!

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *