Volcà Bisaroques i taller de maquetes de volcans.

Avui dimarts un cop llevats i polits ens hem adreçat al volcà Bisaroques per a realitzar un treball d’orientació i interpretació del mapa de la cubeta olotina.
Abans de sortir hem fet una simulació d’erupció volcànica controlada. Hem pogut entendre el procés eruptiu, la formació del con volcànic i la dispersió de les cendres gràcies al vent.
Un cop ben situats dalt del volcà Bisaroques, hem procedit a la localització i situació de diferents elements del paisatge. Simultàniament a aquesta observació es va construint una maqueta representativa de l’evolució del paisatge i es comprova la correspondència entre el paisatge, el mapa i la maqueta. Les diverses capes d’informació ens permeten fer una simulació del paisatge anterior a les erupcions volcàniques. Finalment es realitza una situació a la maqueta de tots els elements que configuren el paisatge actual.
A la tarda hem realitzat un taller de maquetes per a poder interpretar el relleu dels volcans treballant les corbes de nivell a partir d’un mapa . L’activitat serveix per a comprendre i representar correctament els elements que conformen el relleu de la zona volcànica.
Amb petits grups s’han confeccionat diverses maquetes dels volcans que visitarem durant la setmana. Per fer-ho hem treballat amb mapes topogràfics i geològics de la zona, plantilles de cons volcànics i fotografies aèries de la zona.
Hem fet un divertit joc de nit i tothom a dormir. Demà serà un dia d’immersió volcànica…!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *