Dijous

Avui dijous, hem començat el treball amb el temps passats. Un cop hem esmorzat, un autocar ens ha portat a Escaló des d’on hem caminat al Monestir romànic de Sant Pere del Burgal. Arribats al monestir ens hem hagut d’enfrontar amb un fris cronològic per situar correctament damunt de la línia del temps el moment de la construcció d’aquest impressionant monestir benedictí. Un cop situats a l’època medieval un treball amb disfresses ens ha fet reflexionar sobre els estaments socials estructurats en forma piramidal.
Hem contemplat les pintures murals de l’absis de l’església. N’hem vist les parts, el significat i la importància que tenen en el conjunt d’Art Romànic de Catalunya. Un treball amb plànol ens ha ajudat a reconèixer les parts del monestir i les seves estances. També hem fet un repàs a la vida monàstica. Horaris, costums, tradicions…
Mentre érem al monestir hem pogut observar el vol de tres exemplars de trencalòs. El fet d’haver-los pogut observar és un fet excepcional. Biòlegs d’arreu del món volen veure aquestes aus i no sempre tenen la sort que hem tingut nosaltres.
Acabada la visita al monestir, hem anat en direcció al restaurant Castellarnau on hem gaudit d’un magnífic dinar tots plegats. Ben servits a taula hem tastat un boníssim trinxat de muntanya i un tall de vedella del Pallars amb el suquet d’haver-la elaborat al forn.
Ben dinat, hem visitat la Vila Closa d’Escaló. Hem pujat a la torre de guaita de la part superior del poble i després hem identificat les parts d’aquesta vila medieval que encara conserva el seu aire rústic i tradicional de poble pirinenc.
A la tarda un torn de dutxes ens ham portat a sopar i a gaudir del ball de gala.
Demà al matí un cop fetes les maletes visitarem l’Ecomuseu Casa Gassia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *