VALENTINE’S DAY

225px-victorian-valentines-cards-two-cherubs-red-hearts1

Dia de Sant Valentí

El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en la qual els nuvis, enamorats o esposos s’expressen el seu amor o afecte mútuament que se celebra el 14 de febrer. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella. A Colòmbia, per motius comercials, aquesta festa se celebra el tercer cap de setmana de setembre i es coneix com Dia de l’Amor i l’Amistat. A l’actualitat, és celebra mitjançant l’intercanvi de notes d’amor conegudes com “valentines”, amb símbols com la forma simbòlica del cor i Cupido.

Des del segle XIX es va introduir l’intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica es va sumar el donar altre tipus de regals com roses i xocolates, normalment regalats a les dones pels homes. Als Estats Units, aquesta celebració també es va començar a associar amb una salutació d’amor platónic de “Happy Valentine’s”, enviat pels homes a les seves amigues -rarament als seus amics-. Típicament el Dia de Sant Valentí ha sigut una festa occidental, ja que es remunta a l’Antiga Grècia i a Roma, però últimament s’ha estès a altres països, com Japó, la Xina i Taiwán. A Catalunya el dia dels enamorats se celebra el 23 d’abril, Sant Jordi.

Valentine’s Day

Saint Valentine’s Day[1] (commonly simply Valentine’s Day[1][2][3]) is an annual holiday held on February 14 celebrating love and affection between intimate companions.[1][3] The holiday is named after one or more early Christian martyrs named Valentine and was established by Pope Gelasius I in 496 AD. It is traditionally a day on which lovers express their love for each other by presenting flowers, offering confectionery, and sending greeting cards (known as “valentines”). The holiday first became associated with romantic love in the circle of Geoffrey Chaucer in the High Middle Ages, when the tradition of courtly love flourished.

Modern Valentine’s Day symbols include the heart-shaped outline, doves, and the figure of the winged Cupid. Since the 19th century, handwritten valentines have largely given way to mass-produced greeting cards,[4] and Valentine’s Day has become the second-largest greeting card-sending holiday in the United States, behind only Christmas

Let’s play with those games
valentines-2
Feu un click a l’imatge per començar a jugar.

valentines-day1
Feu un click a l’imatge per començar a jugar.

eu-queria-ser-amor-geisa2

bye bye

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *