PAU CASALS, ambaixador de la Música i la Pau

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/15Us_uAjoDw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El 24 d’octubre de 1958, Pau Casals va ser convidat a Nova York pel secretari general de les Nacions Unides, Dag Hammarskjöld, a fer un concert a la seu de l’assemblea general, per commemorar el Dia de les Nacions Unides. Acompanyat pel pianista Mieczyslaw Horszowski, Casals va tocar la Sonata núm. 2 en re major de Bach i el Cant dels ocells. El concert, juntament amb un missatge que Pau Casals havia gravat uns dies abans, va ser televisat i retransmès per ràdio a més de 40 països de tot el món.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/AKlkO3Tt3Kw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Escolta a continuació El Cant dels ocells:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/COR3lMXKAfg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Pau Casals ha estat un dels millors violoncel·listes del segle XX i reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps.

Nascut al Vendrell el 29 de desembre de 1876, va mostrar ja des de la infantesa una gran sensibilitat per la música. El seu pare, també músic, li va transmetre els primers coneixements musicals, que Pau Casals va ampliar amb estudis a Barcelona i Madrid. Amb només vint-i-tres anys va iniciar la trajectòria professional i va actuar com a intèrpret en els millors auditoris del món. Com a intèrpret, va aportar canvis innovadors en l’execució del violoncel, i va introduir-hi noves possibilitats tècniques i expressives. Com a director, buscava igualment la profunditat expressiva, l’essència musical que ell assolia amb el violoncel. Pau Casals també va exercir com a professor i compositor, amb obres com l’oratori El Pessebre, que es va convertir en un veritable cant a la pau.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/hro8tXF4frs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

A més de la seva extraordinària carrera com a músic, Pau Casals va mantenir sempre una dedicació incansable a la defensa de la pau i de la llibertat. Els nombrosos concerts benèfics, la implicació en accions humanitàries i les diverses intervencions a les Nacions Unides el van caracteritzar com un home de pau.

Pau Casals va morir l’any 1973, a l’edat de noranta-sis anys, a San Juan de Puerto Rico. Actualment, les seves despulles descansen en el cementiri del Vendrell.

Si vols jugar o esbrinar més coses de la seva vida clica aquí sota.

pau-casals-1

4 thoughts on “PAU CASALS, ambaixador de la Música i la Pau

 1. ALISON

  hola flora voto per la canço moving de macaco i que guanyi la millor canço vaig a fer els deures fins ara.
  fins demà!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Anònim

  Flora me han agradat les cancions pero la que mé hem va a gradat ha sigut la de Michael Jackson

 3. Richard

  Flora m’an agadat les cancions pero la que mes en va agradat ha sigut la de Michael Jackson

 4. alison

  Flora ya he escoltat i jugat als jocs de Pau Casals.
  M’agradat molt les fotos del palau de la música .
  Adeu flora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà