G.F.HÄNDEL, celebrem el 250 aniversari de la seva mort

 Aquest 28 d’abril passat vam celebrar l’aniversari de la mort del compositor GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (1685-1759), considerat no només el millor músic del Barroc sinó també de tota la música d’Occident.

Georg Friedrich Händel o en grafia anglesa George Frideric Handel (Halle, 23 de febrer de 1685 – Londres, 14 d’abril de 1759), fou un compositor del Barroc britànic nascut a Alemanya. La seva obra més coneguda és El Messies, típica de l’època nadalenca. Va influir profundament a altres compositors més tardans, com Haydn, Mozart, i Beethoven.

Clica la foto,  coneixeràs més coses d’ aquest gran compositor i podràs escoltar part de la seva obra:

HÄNDEL, entre altres, va escriure concerts per tocar a l’aire lliure. A aquesta música se l’anomena Música Aquàtica. La Música aquàtica (Water Music en anglès) és un conjunt de moviments orquestrals sovint considerats com a tres suites. S’estrenà l’estiu de 1717 quan el rei Jordi I demanà un concert que s’hauria de celebrar sobre el riu Tàmesi. Les suites orquestrals foren interpretades per 50 músics a la barcassa del rei.

Vols veure com sona aquesta Música Aquàtica?

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UMoTI6sXQXQ" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Escolta també el conegut ” Al.leluia ” , de l’obra ” El Messies ” :

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/KJHqriXhK7Y" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà