2.- La temperatura.

  

  

La temperatura indica la quantitat de calor que fa. La determina la llum que ens arriba del Sol. El primer termòmetre de mercuri fou inventat per Fahrenheit, més tard Anders Celsius va inventar una nova escala que va de 0º a 100º, graus centígrads (ºC). Aquesta escala ha estat acceptada universalment.L’altra escala és la Fahrenheit que va de 32º a 212º, es a dir, 0ºC de l’escala Celsius correspon a 32º Fahrenheit. A Gran Bretanya s’utilitza encara  aquesta l’escala.

Un altre líquid usat és l’alcohol que es colora per poder-lo visualitzar i és usat en llocs on les temperatures són molt fredes perquè suporta les temperatures més baixes que el mercuri ja que aquest es solidifica més ràpidament.

  

PREGUNTA

 

En Joan passa l’estiu a Londres amb una família acollidora. Quan parla amb la seva mare li diu que estan a 86º a l’ombra. La mare li aconsella que no surti de casa perquè es morirà de calor. El nen li respon que el temps és normal. Què passa?

  

ENDEVINALLA

Aquest article ha estat publicat en Treballs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a 2.- La temperatura.

 1. c5007852 diu:

  Som els grans de Butsènit. Ens ha agradat molt l’endevinalla. Ens pensem que la solució és el sol.

 2. C5003238 diu:

  Tornem a ser els grans de Butsénit. La pregunta ens ha resultat complicada. Sabíem que era l’escala de Fahrenheit, però no sabíem quina fórmula utilitzar per passar a l’escala de Celsius. Amb una mica d’ajuda l’hem trobat a la Wikipedia.

  C=5/9 (F-32)

  C=5/9(86-32)

  C=5/9(54)

  C=5X54=270:9=30

  En Joan estava a 30ºC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *