AVALUACIÓ

Després de l’èxit de l’exposició, és hora de reflexionar sobre el treball fet i valorar possibles millores.

Els alumnes, durant el treball i un cop acabat, van fer rúbriques d’autoavaluació (on avaluaven el desenvolupament del projecte en tots els seus aspectes: treball cooperatiu, organització i coordinació, distribució de tasques, acords presos, ambient de treball, etc.). Tanmateix, van elaborar un petita enquesta on preguntaven als visitants de l’exposició la seva opinió. Quasi per unanimitat, l’opinió de les persones que la van visitar va ser la mateixa:  ha estat fantàstica i hem aprés coses sobre la prehistòria que no sabiem. Tot un èxit!

Els professors implicats en el desenvolupament del projecte, per mitjà de rúbriques, van avaluar diferents aspectes. Per una banda, avaluaven cadascuna de les activitats prèvies que feien els alumnes durant la primera setmana de treball al centre. Disposaven de les correccions de les activitats i un cop corregides, les avaluaven amb l’ajuda de la rúbrica. Per una altra, avaluaven el resultat final, l’exposició tan esperada per tothom i que va resultar ser un èxit.

Per últim, un cop reunits els membres que formem el grup impulsor de la xarxa de competències bàsiques, fem una valoració sobre el desenvolupament del projecte i els objectius assolits. Tots estem d’acord en la valoració final del projecte: el resultat ha estat fantàstic; els alumnes han fet un gran treball i l’opinió dels membres de la comunitat educativa és molt positiva.

No obstant això, fem una autocrítica constructiva amb l’objectiu de millorar  alguns aspectes en el desenvolupament dels futurs projectes. L’opinió general és que l’última part, d’avaluació, s’ha de reorganitzar per millorar-la. Potser la coincidència amb final de curs, la manca de temps  o la falta d’experiència en el desenvolupament de projectes, han fet que no estem del tot satisfets amb aquesta última part. El curs vinent reflexionarem sobre això i mirarem de millorar aquest aspecte.

No dubtem que ens sortirem!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *