Us donem a conèixer què hem fet…

El primer producte que es volia fer era un VAIXELL DE FUSTA, i que no s’enfonsi!!

Els alumnes van entendre que no tenim les eines adequades i que necessitàvem ajuda per fer el vaixell. Per això vam convidar al Sr José, el qual a més d’explicar-nos moltes coses sobre els vaixells, va començar a elaborar el nostre.

Després ens va tocar treballar a nosaltres: s’ havien de polir les peces de fusta, enganxar-les, pintar-les…treball que es va fer en una “drassana” que el grup de P5 va construir a l’ escola. Va ser un treball molt plàstic, manipulatiu…que va fer gaudir molt als alumnes.

A més, el Sr. José ens va preparar un vaixell individual més petit, que també s’havia d’acabar, per portar cap a casa com a record d’ aquest projecte.

A nivell de centre fa uns anys que proposem dues maneres de presentar el producte final.

Per una banda, elaborem un MURAL per penjar al passadís, on donem a conèixer el treball realitzat i es va documentant tot allò fet durant el projecte.

En el cas de P5, juntament amb el mural, està exposat el nostre vaixell, “Fuego”, nom escollit pels propis alumnes, i el capità Stuart Smith.

Els pares i mares són convidats per poder veure aquest treball.

I per una altra banda, hi ha un matí que l’ escola s’ organitza per reunir-nos tots i totes per realitzar  i compartir una EXPOSICIÓ  del treball realitzat a partir d’una presentació. Per l’ escola és un moment important que cada curs compartim.

En el cas de P5 la mestra tutora ha preparat un presentació amb fotografies, dibuixos dels alumnes, informacions…per tal que els alumnes expliquin als seus companys/es, mestres…allò que han fet, allò que han après… Si la voleu veure, cliqueu a la imatge

En el cas d’infantil, les mestres van fent preguntes durant la presentació que van dirigint allò que els alumnes expliquen: recordeu que estàveu fent aquí? Què vam aprendre després de fer aquesta activitat?…

Un dels aspectes que pensem que es pot millorar és obrir un breu torn de preguntes, aportacions… Que els altres companys/es que ens han escoltat tinguin l’oportunitat de resoldre si tenen algun dubte, de destacar alguna qüestió que els hi ha cridat l’atenció…D’aquesta manera els hi faríem més partícips, donaríem més dinamisme a l’acte… Ho tindrem en compte de cara al curs vinent.

En alguna ocasió, els alumnes d’Educació Infantil han convidat als pares i mares, avis…alguna tarda per fer aquesta presentació, no obstant, aquest curs no s’ ha fet. Potser estaria bé tornar a proposar aquesta activitat de cara al curs vinent per fer més partícips als pares i mares.

Hem de dir que per donar a conèixer a les famílies el treball fet i presentar el producte final, hem fet servir altres mitjans que no ha estat la presentació pública.

Per una banda, les presentacions dels diferents cursos estan penjades en el SITE DE L’ ESCOLA i es poden visualitzar.

Per una altra banda, els dos grups d’ Ed Infantil, van publicar un ARTICLE A LA REVISTA DE L’ ESCOLA

Allà expliquem com hem realitzat aquest projecte i que les famílies han pogut llegir.

Per això creiem que d’ una manera o una altra, s’ ha fet públic el treball d’ aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *