Parlant amb ells sobre com ens podríem informar sobre aquest tema, sobretot va sorgir la idea de buscar a internet i llegir els llibres que havíem portat a la classe relacionats amb els vaixells. A mesura que anàvem desenvolupant el projecte, han pogut veure que també hi havia altres camins com el suport de persones externes que poden venir a explicar-nos la seva experiència, a ajudar-nos a fer una activitat que sols no podríem… En aquest cas vam tenir l’ oportunitat que vingués una persona que treballa al Port de Tarragona carregant i descarregant productes químics de vaixells. I també un senyor amb experiència en el treball amb fusta que ens va venir a ajudar.
Un aspecte que vam trobar a faltar i que es va comentar en una de les sessions de l’equip impulsor, és que hagués estat important poder realitzar una sortida al Port on els alumnes poguessin tenir contacte amb algun tipus de vaixell, embarcació…Sobretot perquè va sortir com a proposta dels mateixos alumnes . No obstant, finalment i per diferents motius, aquesta activitat no s’ha pogut realitzar.
Especial menció volem fer al moment en el que el grup es reuneix i comprovem si hem aconseguit el nostre objectiu de fer un vaixell que no s’ enfonsi. El fet de realitzar l’activitat en una piscina, amb madrina del vaixell i bateig…va crear un ambient molt festiu. I donat que el vaixell no es va enfonsar, vam voler celebrar aquest fet amb una festa.
Durant el procés, els moments d’ assemblea a l’ aula han estat molt importants. Allà es recordava allò fet, allò que estava en procés i que calia finalitzar, i es decidia cap a on anar.
Eren moments de reflexió, per prendre consciència d’ allò que anàvem aprenent, de quina manera ho havíem fet…
En aquests moments la dificultat era que tots els alumnes poguessin participar, ja que acostumaven a ser els mateixos els que portaven la iniciativa, aspecte que es va haver de tenir en compte.
Durant aquests moments la mestra és la persona que actuava com a secretària i anava anotant aquells aspectes rellevants.
Al llarg del procés, hem tingut a l’aula una Carpeta del Projecte on recollíem la informació, dibuixos, elements…que ens podien ser útils a l’ hora de presentar el producte final.
Ha estat important les reunions dels equips de mestres. En el cas de P5, s’ha intercanviat informació amb la mestra tutora de P3/P4, la mestra especialista d’ anglès i la mestra responsable de la biblioteca escolar.
Amb elles s’ ha parlat de com treballem els continguts, com gestionem les diferents activitats que van sorgint…i alguns dubtes o dificultats que van sorgint durant el procés.