EL·LABOREM LA NOSTRA “CITY BREAK GUIDE”

METODOLOGIA:

Els/les alumnes treballen en grups heterogenis de tres a quatre membres, en aquest cas s’han intentat respectar el possible les seves afinitats personals. No tenen rols específics, sinó que es distribueixen les tasques d’acord amb les seves habilitats.

Per tal de poder portar a terme la recerca d’informació, cada grup disposa d’ordinadors i tabletes. Els espais utilitzats són flexibles, així doncs, cada grup decideix on vol establir la seva “agència turística”.

La mestra actua com a guia i suport al llarg de tot el procés. Intenta dedicar el mateix percentatge de temps a cada grup per tal de supervisar la seva feina i aconsellar el necessari per tal que puguin continuar amb seguretat. Facilita el material necessari, les paraules clau i estratègies que els poden ajudar en la recerca, i resol petits dubtes que van sorgint. A més a més, també pauta la temporització del treball, fixant petites fites a aconseguir en diferents moments del procés, per tal d’arribar a la data de termini amb el projecte finalitzat.

El producte final a obtenir és obert, de manera que alumnes amb diferents capacitats poden presentar diversos tipus i nivells de resultat, tots ben definits abans de començar el projecte. Aquests nivells serien:

  • NIVELL 1: guia que inclou senzillament informació dels llocs més interessants a visitar (amb preus, horaris, adreça…), moneda i glossari de frases útils per a viatgers.
  • NIVELL 2: guia que inclou el nivell 1 + informació sobre transport i restaurants.
  • NIVELL 3: guia que inclou els nivells 1 i 2 però en forma d’itinerari tancat i ajustat al pressupost.

 

En la producció de la seva guia turística els/les alumnes treballen les següents àrees:

  • Llengua catalana, castellana i anglesa.
  • TIC
  • Matemàtiques (en el canvi de moneda i càlcul del pressupost)
  • Artística (en el disseny i elaboració de la guia, ja que una de les condicions és que aquesta no ha de ser elaborada amb recursos tecnològics).

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *