Un carnaval de cinema (metodologia)

Després de tractar la planificació, en aquest article abordem aspectes de metodologia del projecte de carnaval.

Les activitats/tasques son de resolució en parelles (memòria del projecte), petits grups (disfresses) i en gran grup (cant i coreografia).

Quan es treballa en parella la memòria només posem la condició de composició mixta per gènere. La resta d’agrupaments han estat lliures. L’activitat no demana rols ni grups d’experts.

La temporització ha estat gestionada per l’equip docent.

El fil conductor és la preparació d’una actuació de carnaval.

  1. La primera tasca és la confecció de la memòria (pel·lícula, personatges principals, argument, cartell, cançó, disfressa, escenografia i coreografia)
  2. La segona tasca, cantar la cançó i enregistra-la damunt d’una base musical (karaoke)
  3. La tercera, decidir la coreografia i assajar-la.
  4. La quarta, fer una valoració de la feina feta per tothom amb un formulari CoRubrics ( coavaluació, autoavaluació i heteroavaluació)

Ha estat molt guiat el què (carnaval, temàtica d’una pel·lícula d’abans d’ells nàixer). Ha estat força lliure el com (decidir la disfressa, la cançó i la coreografia)

Les sessions dedicades a treballar la memòria han estat al servei de compartir el procés, els dubtes, intercanviar idees i coneixements entre els grups, fer xarxes de coneixements perquè no es perdin en l’activitat i revisar els objectius inicials.

 

Els assajos de la coreografia han esdevingut uns moments de compartir idees i prendre decisions col·lectivament.

L’enregistrament de l’actuació serveix per fer reflexió i valoració de la feina feta, el resultat aconseguit i les propostes de millora.

El punt de partida d’aquesta reflexió és l’ús d’un formulari del CoRubrics per avaluar la feina individual de forma multimodal. (coavalauació, autoavalauació i heteroavaluació)

En pròxims articles abordarem la implementació, el producte final, l’avaluació i la veu de l’alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *